Świetne, robi wrażenie.Bohdan pisze:^ to jest czad! jak akwarelaImP pisze:
GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GÓRY
Jeszcze 8 godzin i Szklarko Porębo witaj. Będzie pite i chodzone po górach. Uwielbiam to miejsce na mapie naszego kraju. Fakt, w sezonie od turystów miejscowość pęka w szwach ale na tle takiego Zakopanego jest to do przeżycia.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tylko nie rób tego jednocześnie, bo Cię Liczyrzepa gdzieś dowie i wychędoży.tomaszm pisze:Jeszcze 8 godzin i Szklarko Porębo witaj. Będzie pite i chodzone po górach. Uwielbiam to miejsce na mapie naszego kraju. Fakt, w sezonie od turystów miejscowość pęka w szwach ale na tle takiego Zakopanego jest to do przeżycia.
Niedaleko Szklarskiej jest fajna meta na wypady - WILLA POD ZEGAREM w Kopańcu. Małzeństwo prowadzi. Gość gaduła opowiada ciekawe historie i radzie gdzie co i jak.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Dobry czas, końcówka ferii, będzie mniej stonki a warunki na grzbiecie jak widać sprzyjają leniwym przechadzkom ;)tomaszm pisze:Jeszcze 8 godzin i Szklarko Porębo witaj.

W Kotłach byłem w liściopadzie, zaraz po pierwszym większym śniegu w Karkach,tomaszm pisze: Wiadomix Śnieżka, Śnieżne Kotły to podstawa. Mam na myśli jakieś fajne piesze szlaki mniej oczywiste.

na

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szlak Waloński (w tym chata Walońska) - płaski teren nie po górach, ale generalnie fajnie. Ew. Pieszo przez Karkonoski Parki. Latem trochę ludzi jest, ale i tak pięknie. Może sobie wejść na Chojnik (zamek na szczycie + wieża z której fajny krajobraz jest)tomaszm pisze:Dzięki za info. Bywasz w tych okolicach czasem? Jest coś jeszcze ciekawego do wyhaczenia? Wiadomix Śnieżka, Śnieżne Kotły to podstawa. Mam na myśli jakieś fajne piesze szlaki mniej oczywiste.

to takie bardziej turystyczne nie wspinaczkowe szlaki, ale Karkonosze są zajebiste.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- postuje jak opętany!
Jak Bieszczady to kawałek dalej niż Solina ;) Przynajmniej na pierwsza wizytę.tomaszm pisze:Dzięki. Karkonosze są wspaniałe, od dłuższego czasu zamierzam udać sie w Bieszczady w okolice Soliny. Ciągle nie mogę się zmobilizować i zawsze kończę w Karkonoszach.
-
Nad Solinę można sobie zajrzeć, żeby ją zobaczyć - fajna okolica - ale żeby tam siedzieć, to szkoda czasu, lepiej bardziej na południe pocisnąć. Ustrzyki Górne są krieg.
Jak patrzę na te foty wyżej to mam wrażenie, że najwyższy czas zabrać się za Sudety, bo nigdy w nich nie byłem. W tym roku chyba się nawet uda.
Jak patrzę na te foty wyżej to mam wrażenie, że najwyższy czas zabrać się za Sudety, bo nigdy w nich nie byłem. W tym roku chyba się nawet uda.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- mistrz forumowej ceremonii
Zajebista jest trasa wzdłuż rzeczki Mumlavy przy miejscowości Harrachov. Po stronie czeskiej zalega w chuj śniegu, zdecydowanie więcej jak po naszej stronie. Nabiłem 40 km po górach. Warunki pogodowe zajebiste, piękna słoneczna pogoda od piątku za wyjątkiem wczorajszego dnia, gdzie w Czechach lekko popadywało ale na lądzie. Karkonosze są wspaniałe i naprawdę jest gdzie dreptać pomimo tego ,że cześć szlaków jest pozamykana.
Wiatr w poniedziałek na wysokościach wiał z prędkością 80 km/h. Momentami ciężko było utrzymać równowagę, nie widać tego na zdjęciu ale fest napierał

Tu już Czechy

Wiatr w poniedziałek na wysokościach wiał z prędkością 80 km/h. Momentami ciężko było utrzymać równowagę, nie widać tego na zdjęciu ale fest napierał

Tu już Czechy

Ostatnio zmieniony 01-03-2017, 22:22 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bohdan
- Duban
Po polskiej stronie masa fajnych miejscówek, ale po czeskiej też nie jest źle. Jeśli lubisz skalne miasta to Ardszpach i Teplice obowiązkowo. Ze Szklarskiej akurat wróciłem w niedzielę. Resztki śniegu nawet były, więc sympatyczny weekend z lepszą połówką bardzo udany :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.