To źle robi, bo to jedna z bardziej merytorycznych analiz płyty na tym forum :)ramonoth pisze:Nie ma to jak masterfulowe rozkminy. Cała Polska z nas się śmieje! (...) i (...) ...
IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: IMMOLATION
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam nadal uważam, że Shalaty pasuje do Immolation jak pięśc do nosa. Co nie zmienia faktu, że wysmażyli dobry krązek, chyba najlepszy od czasów Unholy Cult. Niemniej, do którejkolwiek z pierwszych 5 płyt nowa sie nie umywa.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ja czepiłem się tylko tych analiz dotyczących użycia triggerów. To było dla mnie za dużo :)Pacjent pisze:To źle robi, bo to jedna z bardziej merytorycznych analiz płyty na tym forum :)ramonoth pisze:Nie ma to jak masterfulowe rozkminy. Cała Polska z nas się śmieje! (...) i (...) ...
-
Nothingface
- postuje jak opętany!
http://www.rockmetal.pl/wywiady/immolat ... na.17.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jaronymous
- rozkręca się
Oczywiście nikt z żadnej gazety/portalu nie zapyta o plany reedycji "Providence".Nothingface pisze:http://www.rockmetal.pl/wywiady/immolat ... na.17.html
Wiecie może jak to jest prawnie ulokowane, Scion ma to na wyłączność?
- Mol
- zahartowany metalizator
nie sadze by mieli, na jednej z poprzednich tras panowie z Immolation sprzedawali reedke w jewelcase. no chyba, ze tamci wyrazili zgode.Jaronymous pisze:Oczywiście nikt z żadnej gazety/portalu nie zapyta o plany reedycji "Providence".Nothingface pisze:http://www.rockmetal.pl/wywiady/immolat ... na.17.html
swoja droga - ile jestes w stanie dac za kartonik, rozwazylbym sprzedaz swojego :)
- Jaronymous
- rozkręca się
Mieli ale Polska była jakoś na końcu rozpiski i chyba u nas już brakło.Mol pisze:nie sadze by mieli, na jednej z poprzednich tras panowie z Immolation sprzedawali reedke w jewelcase. no chyba, ze tamci wyrazili zgode.Jaronymous pisze:Oczywiście nikt z żadnej gazety/portalu nie zapyta o plany reedycji "Providence".Nothingface pisze:http://www.rockmetal.pl/wywiady/immolat ... na.17.html
swoja droga - ile jestes w stanie dac za kartonik, rozwazylbym sprzedaz swojego :)
Prześlę propozycje na pm.:)
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
pytalem ich o ta reedke 2 razy osobiscie. jak byli poprzednio w slowianinie, to vagina mowil, ze po trasie bede nadal sprzedawac jewel case wysylkowo. nic z tego nie wyszlo, wiec na zeszlorocznym brutalu ponowilem pytanie. uslyszalem, ze do konca 2016 mieli miec wlasna strone z merchem i na bank plyta tam sie pojawi. jak to wyglada - wiadomo. nadal cisza.Jaronymous pisze:Oczywiście nikt z żadnej gazety/portalu nie zapyta o plany reedycji "Providence".Nothingface pisze:http://www.rockmetal.pl/wywiady/immolat ... na.17.html
- Hellion
- weteran forumowych bitew

01.04.2017 Szczecin DK Słowianin
- Sybir
Pięknie, Immolation na końcy Polski. Dziękuję, koledzy. I widzicie, jak się kończą podśmiechujki z Mario i Generała? :(
Natomiast parę luźnych uwag dotyczących Atonement. Nie wydaje Wam się, że to jest kazus zeszłorocznego powrotu Brutality? Tj. że mamy do czynienia z "łatwosłuchalnym" death metalem? Sporo powietrza na nowej płycie, to prawda, ale brakuje mi na niej masywności. Riffy natomiast są ciekawsze, niż na poprzedniczce, kompozycyjnie też jest lepiej - choć to nadal konstrukcje, które bardziej przystawałyby do M&D, niż to pierwszych 4-5 płyt. No i Szalaty - to pewnie jego najlepsze partie w roli bębniarza Immolation, ale to nie zmienia faktu, że nadal pozostaje pałkarzem - w kontekście dorobku Nowojorczyków - raczej przeciętnym. Ogólnie, album jawi mi się jako całkiem niezły, ale nie sądzę, żeby urósł w moich uszach na tyle, żebym rozważał jego kandydaturę w kontekście płyty roku.
Natomiast parę luźnych uwag dotyczących Atonement. Nie wydaje Wam się, że to jest kazus zeszłorocznego powrotu Brutality? Tj. że mamy do czynienia z "łatwosłuchalnym" death metalem? Sporo powietrza na nowej płycie, to prawda, ale brakuje mi na niej masywności. Riffy natomiast są ciekawsze, niż na poprzedniczce, kompozycyjnie też jest lepiej - choć to nadal konstrukcje, które bardziej przystawałyby do M&D, niż to pierwszych 4-5 płyt. No i Szalaty - to pewnie jego najlepsze partie w roli bębniarza Immolation, ale to nie zmienia faktu, że nadal pozostaje pałkarzem - w kontekście dorobku Nowojorczyków - raczej przeciętnym. Ogólnie, album jawi mi się jako całkiem niezły, ale nie sądzę, żeby urósł w moich uszach na tyle, żebym rozważał jego kandydaturę w kontekście płyty roku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Gall
- weteran forumowych bitew
Coś w ten deseń. Wczoraj słuchałem i doszedłem do wniosku, że do zakupu nie dojdzie jednak. Jednego dnia płyta mi się podoba, niemniej bez wzwodu, drugiego przelatuje i nic po niej we mnie nie zostaje. I tak na zmianę - raz lepiej, raz gorzej, jednak to wciąż za mało.Sybir pisze:Ogólnie, album jawi mi się jako całkiem niezły, ale nie sądzę, żeby urósł w moich uszach na tyle, żebym rozważał jego kandydaturę w kontekście płyty roku.
Pamiętam, że Harnessing Ruin rozpatrywałem w kategorii wielkiego rozczarowania. Dziś bardzo lubię ten album. Atonement nie wywołuje u mnie żadnych większych emocji, więc nie zanosi się na jakąkolwiek odmianę w przyszłości.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Lukass
Szczecin? Nie no kurwa, nie da rady. Tego dnia lecę do Polen z Francy, raczej nie będzie mi się chciało pędzić taki kawał zaraz po lądowaniu, zresztą chyba bym nie zdążył. Szkoda, wcześniej krążyły plotki, że będzie to Gdańsk.
A Providence... Eh, kiedyś zakupiłem to sławne promo za jakieś nierozsądne piniondze.
EDIT: Z trudem zniosłem supportowanie Marduka przez Immo, tu - przy obecnej formie twórczej i odtwórczej obu kapel - headliner trasy jest, z całym należnym szacunkiem, kosmicznym nieporozumieniem.
A Providence... Eh, kiedyś zakupiłem to sławne promo za jakieś nierozsądne piniondze.
EDIT: Z trudem zniosłem supportowanie Marduka przez Immo, tu - przy obecnej formie twórczej i odtwórczej obu kapel - headliner trasy jest, z całym należnym szacunkiem, kosmicznym nieporozumieniem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Karkasonne
Immolation i tak jest w Polsce raz na 3 lata średnio - przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Nawet ja ich widziałem niechcący, a fanem nie jestem.
- Sybir
Ostatnio nawet częściej - jako headliner w 2014 i support Marduk w 2016. Nie gra to jakiejś większej roli - prawdopodobnie, gdyby grali gdzieś bliżej centrum Polski, wybrałbym się na koncert. A tak, to nawet nie biorę tego pod uwagę, tym bardziej, że jakoś średnio (po pierwszych odsłuchach) trafiła do mnie nowa płyta - choć jest progres, poprzedniej w ogóle nie pamiętam.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lukass
To trochę bez znaczenia, bo na żywo i tak wgniatają w glebę.
Uściślę, gdyby ktoś miał wątpliwości:
- z trudem zniosłem supportowanie Marduka przez Immo, bo to nie wypada, bogowie przed sprawnym, ale obecnie jedynie masowym producentem hałasu?
- Vader? Serio? :D
Obejrzałbym Immo z radością. Widziałem przy dwóch ostatnich wizytach - jako head i jako support. Nie mam dość. Ale się nie da, pech.
Uściślę, gdyby ktoś miał wątpliwości:
- z trudem zniosłem supportowanie Marduka przez Immo, bo to nie wypada, bogowie przed sprawnym, ale obecnie jedynie masowym producentem hałasu?
- Vader? Serio? :D
Obejrzałbym Immo z radością. Widziałem przy dwóch ostatnich wizytach - jako head i jako support. Nie mam dość. Ale się nie da, pech.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sybir
To, że wgniatają, wiem, sam tego doświadczyłem - tylko czuję się słabo zachęcony, by jechać do Szczecina. Co do kwestii supportu, to wstrzymuję się w dalszym ciągu od (zbędnego) komentarza ;)
- Lukass
Przyznaj się, po prostu nie chcesz Generałowi podpaść, czarna lista to nie żarty ;DSybir pisze:To, że wgniatają, wiem, sam tego doświadczyłem - tylko czuję się słabo zachęcony, by jechać do Szczecina. Co do kwestii supportu, to wstrzymuję się w dalszym ciągu od (zbędnego) komentarza ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sybir
Nigdy nie wiadomo, kto będzie następnym supportem :D
- Drone
Re:
Przyznaję jednak paniczom rację. Na fali uniesienia tym, że nowa płyta jest naprawdę dobra, a i bębny brzmią dużo lepiej niż na dwóch poprzednich, broniłem tego brzmienia. Ale wczoraj słuchałem nowego SINISTER i ostatniego DESASTER i tam bębny brzmią pięknie i przestrzennie pomimo szybkich temp i ściany gitar - te siepanie z nowego IMMOLATION przy tym nie istnieje (w sensie brzmieniowym).Skaut pisze:Takoż, ten "punktowy" werbel zamiast przestrzennie wybrzmiewać odrobinę przypomina poprzednią dość plastikową płytę (choć bardzo lubię do tego krążka wracać). To jest jedyne czepialstwo z mojej strony, bo całość brzmi majestatycznie i dawno tak znakomicie z Immolation nie było. Chyba najlepsza rzecz od czasów Unholy Cult.Mol pisze:wreszcie ktos to zauwazyl. ten werbel jest tragiczny i pasuje do muzyki Immolation jak gowno do broszki. brawo dla tego pana.Najprzewielebniejszy pisze:trigger/ddrum - oczywiscie, wiekszosc z tego korzysta, ale do diaska - w racjonalny sposób!
jaki jest sens triggerowania werbla w studio? dokladnie takie samo brzmienie kazdego uderzenia obniza do minimum dynamike.
Ja rozumiem - triggerowac stopy, zwlaszcza na koncertach gdzie mikrofony nie moga zebrac bebnow, czy akustyka sali nie pozwala by bylo je slychac, ale w studio sztuczny werbel? Posłuchajcie werbla na Close to the world below, tam jest atak! takie brzmienie bebnow pasuje do Immolation, nie plastik. Teraz nawet sensownej panoramy na bębnach nie ma, tomy zlewają sie ze sobą, ze stopami.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
Jest już jakieś info po ile bilety?Hellion pisze:
01.04.2017 Szczecin DK Słowianin