mam podobnie. chyba pierwszy raz tak dziwna sytuacja w przypadku płyt tej znakomitej kapeli. cóż, zobaczymy jak się to rozwinie, niemniej te zachwyty niektórych kolegów trochę mnie dziwiąGall pisze: Jednego dnia płyta mi się podoba, niemniej bez wzwodu, drugiego przelatuje i nic po niej we mnie nie zostaje. I tak na zmianę - raz lepiej, raz gorzej, jednak to wciąż za mało.
IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
-
byrgh
- zahartowany metalizator
poza promówką słyszałem ledwie drobne fragmenty i wolę np. te bardziej kontrowersyjne momenty w stylu nowego Sinister, niż ultrapoprawność metaliczną - zagramy oto Majesty and Decay Part 2 i wszyscy zadowoleni.
-
AdrianSmith
- w mackach Zła
Kurde muszę kupić ten nowy Immolation...
-
Heretyk
no akurat nie. tam od początku dużo zostawało w głowie, tutaj jak na razie niewiele. nie wiem, czy to dobrze, czy źle, jednak kompozycyjnie to jest inna płyta. no i chyba bardziej mroczny klimat mabyrgh pisze: niż ultrapoprawność metaliczną - zagramy oto Majesty and Decay Part 2 i wszyscy zadowoleni.
- Sybir
Przyznam szczerze, że mimo różnic, o których piszesz (kompozycje, klimat), też miałem w kilku momentach skojarzenia z M&D. Niby nie było to nic nachalnego, ale jednak odczucie było dość wyraźne. Muszę jeszcze na spokojnie posłuchać Atonement, w jakiejś wolnej chwili (może na majówce?).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- IMP-|-OUS
- weteran forumowych bitew
IMMOLATION - Atonement CD (digipak)
u Karola http://selfmadegod.com/shop/pl/p/IMMOLA ... ipak/18955" onclick="window.open(this.href);return false;
u Karola http://selfmadegod.com/shop/pl/p/IMMOLA ... ipak/18955" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Co za czasy nastały, że w distro jest drożej niż w Media Markt :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- IMP-|-OUS
nie wiem ile w media m ale w mystic trochę taniej ;-)
https://www.mystic.pl/plyty_cd,immolati ... ,26364.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.mystic.pl/plyty_cd,immolati ... ,26364.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Nostromo
- w mackach Zła
Jak dla mnie jest to kolejna dobra płyta IMMOLATION. Panowie niewątpliwie trzymają wysoki poziom i nie chcą dopuścić do tego żeby jakaś kapela inspirowana ich twórczością była bardziej w stylu Immolation niż oni sami. Dla jednych to, że od pierwszych taktów słychać czyja to płyta jest plusem, a dla drugich... może nie minusem, ale jednak bagieta już tak nie sztywnieje jak przy którejś z wcześniejszych płyt.
Nie słyszę tutaj nowych patentów, nie czuję tego powietrza, które niby zespół wpuścił do muzyki. Słyszę znajome (bardzo znajome) patenty
i zastanawiam się czy po przesłuchaniu tej płyty kilka razy postawię ją na półce i sięgnę po nią prędzej niż za kilka lat. Po Here In After czy Close To A World Below sięgnę na pewno, bo sięgam po te płyty regularnie. Wiadomo, że osłuchane na wskroś - to jedno, a drugie - tam była prawdziwa świeżość. Człowiek nie mógł się oderwać, (prawie)każdy riff pozostawiał w głowie trwały ślad. Teraz jest jednak od jakiegoś czasu serwowanie ciągle tego samego dania. Pysznego, kuszącego, ale jednak ślinka już tak nie leci jak kiedyś.
Którą płytę z dyskografii polecilibyście komuś kto nie zna IMMOLATION, a poznać chciałby? Jedną z ostatnich? Nie sądzę.
Nie słyszę tutaj nowych patentów, nie czuję tego powietrza, które niby zespół wpuścił do muzyki. Słyszę znajome (bardzo znajome) patenty
i zastanawiam się czy po przesłuchaniu tej płyty kilka razy postawię ją na półce i sięgnę po nią prędzej niż za kilka lat. Po Here In After czy Close To A World Below sięgnę na pewno, bo sięgam po te płyty regularnie. Wiadomo, że osłuchane na wskroś - to jedno, a drugie - tam była prawdziwa świeżość. Człowiek nie mógł się oderwać, (prawie)każdy riff pozostawiał w głowie trwały ślad. Teraz jest jednak od jakiegoś czasu serwowanie ciągle tego samego dania. Pysznego, kuszącego, ale jednak ślinka już tak nie leci jak kiedyś.
Którą płytę z dyskografii polecilibyście komuś kto nie zna IMMOLATION, a poznać chciałby? Jedną z ostatnich? Nie sądzę.
- Drone
Ja bym polecił "Dawn of Possession". Choć na tej płycie prawdziwe IMMOLATION jeszcze się nie zaczęło, to paradoksalnie uważam ją za płytę najlepszą :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- harvestman
Z ostatniej chwili, 01.04,2017 zagrają w Szczecinie. Szkoda tylko że występ ma mieć miejsce w Słowianinie, powiedzieć że akustyka pozostawia tam sporo do życzenia, to nie powiedzieć nic.
-
Nostromo
- w mackach Zła
Mocarną death metalową płytą "Dawn of Possession" na pewno jest, ale jak sam stwierdziłeś charakteru zespołu do końca nie oddaje.Drone pisze:Ja bym polecił "Dawn of Possession". Choć na tej płycie prawdziwe IMMOLATION jeszcze się nie zaczęło, to paradoksalnie uważam ją za płytę najlepszą :)
Trochę inny rozdział rozpoczął się wraz z wydaniem "Here in After". Dwójka zawsze mi się w głowie kołacze. Osobiście mam problem z wyborem tej najlepszej. Dlatego koncert to jest to, co sprawia mi radochę. Jest "the best of", jest zajebiste brzmienie i jest jebnięcie jakiego płyty nie mają (mimo tego, że też mają swoje).
- TheDude
Mnie najbardziej jarają albumy gdzie na bębnach siał zniszczenie Alex Hernandez. Pięknie ten facet umie zamieszać na garach.
- Hellion
harvestman pisze:Z ostatniej chwili, 01.04,2017 zagrają w Szczecinie. Szkoda tylko że występ ma mieć miejsce w Słowianinie, powiedzieć że akustyka pozostawia tam sporo do życzenia, to nie powiedzieć nic.
Stronę temu wkleiłem to info.
Akustyka w Slowianinie może być, zależy kto będzie za konsoletą, byleby nie herr Picollo, o ile jeszcze tam pracuje;-) Jak ktos ogarnięty, to da radę.
- WaszJudasz
Failures For Gods. Niech się męczy.Nostromo pisze:
Którą płytę z dyskografii polecilibyście komuś kto nie zna IMMOLATION, a poznać chciałby?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
byrgh
Kingdom of Conspiracy. NIECH SIĘ MĘCZY :DDD
-
Nostromo
- w mackach Zła
Najlepiej wysłać na koncert w Słowianinie z głuchym akustykiem - niech się męczy :)
Skoro już takie po złośliwości sugestie dajecie.
Skoro już takie po złośliwości sugestie dajecie.
- Gall
Unholy Cult. Sam od niej zaczynałem swoją przygodę z Immolation.Nostromo pisze:Którą płytę z dyskografii polecilibyście komuś kto nie zna IMMOLATION, a poznać chciałby? Jedną z ostatnich? Nie sądzę.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dla mnie płyta idealna. Raczej najlepsza IMMOLATION. Pamiętam jak dziś: właśnie zastanawiałem się czy "Altars of Madness" jest lepsze od właśnie wydanego "Blessed are the Sick", a tu premiera "Dawn of Possession i oba albumy MORBID ANGEL idą do kąta.Nostromo pisze:Mocarną death metalową płytą "Dawn of Possession" na pewno jest, ale jak sam stwierdziłeś charakteru zespołu do końca nie oddaje.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nostromo
- w mackach Zła
Ja tak nie potrafię. To sobą zupełnie inne spojrzenia na death metal. Mogę powiedzieć, że wolę starsze niż nowsze, ale nie umiem powiedzieć, że jedynka czy dwójka DEICIDE kasuje "Mental Funeral" czy "Scream Bloody Gore", a "Blessed Are The Sick" usuwa w cień "Dawn of Possession". Jakoś inaczej to u mnie działa. Wiele płyt jest u mnie egzequo na tym samym podium i zawodników na tym podium ciągle przybywa.Pacjent pisze:Dla mnie płyta idealna. Raczej najlepsza IMMOLATION. Pamiętam jak dziś: właśnie zastanawiałem się czy "Altars of Madness" jest lepsze od właśnie wydanego "Blessed are the Sick", a tu premiera "Dawn of Possession i oba albumy MORBID ANGEL idą do kąta.Nostromo pisze:Mocarną death metalową płytą "Dawn of Possession" na pewno jest, ale jak sam stwierdziłeś charakteru zespołu do końca nie oddaje.