IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
Powalczyłem jeszcze z tą nową płytą i okazuje się, że jednak dobra jest. nawet bardzo. dość wymagająca, w chuj ponura, ciężka i jakaś taka wręcz...smutna? a Lower, to jeden z najlepszych kawałków jakie nagrali
-
est
o kurwa! strach to kupować po tych wszystkich opiniach z tego forum ;)
-
Heretyk
jeszcze nie słuchałeś? myślałem, że pierwszy pobiegniesz do sklepu
-
est
Miałem iść wczoraj, ale odłożyłem na dzisiaj, a dzisiaj zapalenie ucha u potomka tak więc dupa ;)
-
BOLEK
- weteran forumowych bitew
trudny wybór mają ci co nie mają własnego zdania i posiłkują się powyższymi opiniami chyba lepiej iść na browara
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
PureHate
Dokładnie tak.Też jeszcze nie kupiłem jakoś za dużo rzeczy leży do odsłuchu a i tak jestem spokojny o formę Immolation .BOLEK pisze:trudny wybór mają ci co nie mają własnego zdania i posiłkują się powyższymi opiniami chyba lepiej iść na browara
- zawlekacz
- w mackach Zła
zawsze mozna oprzec sie na opiniach kolka wzajemnej adoracji na fb i kupiwac wylacznie wydawnictwa bdb kolegoffest pisze:o kurwa! strach to kupować po tych wszystkich opiniach z tego forum ;)
nie ma to tamto
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Właśnie zapodałem nowy album, nie ma to jak sprawdzić na własne uszy ;-)
-
Nasum
otoz to- plyta jest wymagajaca,zreszta muzyka Immolation zawsze taka byla ze wzgledu na swoja duszna atmosfere, ale tym razem jest w tej muzyce pierwiastek ktory cechuje ich najlepsze albumy. Nie zamierzam sie poddawac, bedzie sluchane i walkowane.Heretyk pisze:Powalczyłem jeszcze z tą nową płytą i okazuje się, że jednak dobra jest. nawet bardzo. dość wymagająca, w chuj ponura, ciężka i jakaś taka wręcz...smutna? a Lower, to jeden z najlepszych kawałków jakie nagrali
-
PureHate
Jakiż to pierwiastek ?Nasum pisze:otoz to- plyta jest wymagajaca,zreszta muzyka Immolation zawsze taka byla ze wzgledu na swoja duszna atmosfere, ale tym razem jest w tej muzyce pierwiastek ktory cechuje ich najlepsze albumy. Nie zamierzam sie poddawac, bedzie sluchane i walkowane.Heretyk pisze:Powalczyłem jeszcze z tą nową płytą i okazuje się, że jednak dobra jest. nawet bardzo. dość wymagająca, w chuj ponura, ciężka i jakaś taka wręcz...smutna? a Lower, to jeden z najlepszych kawałków jakie nagrali
-
Nasum
Pierwiastek kontrolowanego chaosu. Pierwiastek niepokoju i mroku wylaniajacego sie z kazdego riffu. Duchota i mrok.
-
PureHate
Lubie wszystko co Immolation wypuściło z wyjątkiem dwóch ostatnich bo ich po prostu nie słyszałem.Zawsze wolałem jednak te bardziej ułożone płyty tak jak debiut czy Unholy Cult.Jeżeli słowo ułożone oczywiście pasuje do tego zespołu :)
-
AdrianSmith
- w mackach Zła
Dziś kupiłem na czarnym placku w media markt
za kilka dni trafi na talerz . I pewnie poleży na nim jakiś czas .... Jestem pewien że mi podejdzie , zawsze podchodziło .....
za kilka dni trafi na talerz . I pewnie poleży na nim jakiś czas .... Jestem pewien że mi podejdzie , zawsze podchodziło .....
-
PureHate
Ty to musisz mieć hajsy kto bogatemu zabroni.Ja immolation kupie i przesłucham pewnie dopiero w maju.
-
AdrianSmith
- w mackach Zła
??????PureHate pisze:Ty to musisz mieć hajsy kto bogatemu zabroni.Ja immolation kupie i przesłucham pewnie dopiero w maju.
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Posłuchałem 2 razy, znudziło mnie niemożebnie. Nie wiem skąd ten zachwyt. Ostatnie bdb Immo to było "Providence", ale może mi się odmieni chociaż nie chce mi się do tego wracać.
- Rumburak
Lower to w istocie zacna rzecz, jeśli tworzył bym jakiś "best of" Immo na pewno by się tam znalazł, zapadł mi w pamięć już po pierwszym odsłuchu, w ogóle dla mnie najlepsze na tej płycie są wolne fragmenty, niesamowity walec i klimat jednocześnie bez zbędnego przynudzania.Heretyk pisze:Powalczyłem jeszcze z tą nową płytą i okazuje się, że jednak dobra jest. nawet bardzo. dość wymagająca, w chuj ponura, ciężka i jakaś taka wręcz...smutna? a Lower, to jeden z najlepszych kawałków jakie nagrali
- Phantom
- zaczyna szaleć
+1Rumburak pisze:Lower to w istocie zacna rzecz, jeśli tworzył bym jakiś "best of" Immo na pewno by się tam znalazł, zapadł mi w pamięć już po pierwszym odsłuchu, w ogóle dla mnie najlepsze na tej płycie są wolne fragmenty, niesamowity walec i klimat jednocześnie bez zbędnego przynudzania.Heretyk pisze:Powalczyłem jeszcze z tą nową płytą i okazuje się, że jednak dobra jest. nawet bardzo. dość wymagająca, w chuj ponura, ciężka i jakaś taka wręcz...smutna? a Lower, to jeden z najlepszych kawałków jakie nagrali
Dwie ostatnie płyty Immolation nie wkręciły mnie tak jak najnowsza.
Predentend do czołówki płyt roku 2017
-
Heretyk
nieprawdopodobny jest ten numer. w ogóle album cały czas zyskuje. a koledze, który wyżej napisał, że posłuchał dwa razy i się wynudził, polecam się nie poddawać. nad tą płytą trzeba trochę posiedzieć, a ona się odwdzięczyRumburak pisze: Lower to w istocie zacna rzecz, jeśli tworzył bym jakiś "best of" Immo na pewno by się tam znalazł, zapadł mi w pamięć już po pierwszym odsłuchu, w ogóle dla mnie najlepsze na tej płycie są wolne fragmenty, niesamowity walec i klimat jednocześnie bez zbędnego przynudzania.
-
Nasum
Dokładnie. Tak samo było z Failures for gods, brzmienie z poczatku nie pasowało, ale jak wlazło..... ło jezu. Nowy album jak na razie coraz bardziej zyskuje.