TRAUMA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

TRAUMA

02-08-2005, 14:13

Już niedługo nowy pełny album Traumy, jednego z bardziej zasłużonych polskich zespołów deathmetalowych. Jest już nowy numer:
[url]http://www.empire-records.com.pl/mp3/tr ... 20doom.mp3[/url]

Ciekaw jestem co sądzicie o tej "zajawce"? Czekacie na całość?
Oddam zresztą głos Misterowi:
[i]Sesja nagraniowa najnowszego albumu "DetermiNation" została definitywnie zakończona. Ostatnim etapem produkcji był mastering, który tak jak całe nagranie został zrealizowany w białostockim studio Hertz przez braci Wiesławskich. Częścią kosmetyczną w postaci introdukcji do poszczególnych utworów, tak jak w przypadku poprzedniej płyty zajęliśmy się sami w naszym Hard Line studio. Efekt końcowy przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania, ponieważ brzmienie nowej płyty jest tak potężne i ciężkie jak nigdy wcześniej. Mimo, że nie obniżaliśmy stroju gitar do granic możliwości, to udało nam się uzyskać tłusty i mięsisty sound, z którego jesteśmy bardzo zadowoleni. Przepięknie wyszły bębny i bas, gitary tryskają wręcz sokiem jak dojrzałe owoce, a wokale po prostu miażdżą. W kategorii brzmienia to zdecydowanie najlepszy album w naszym dorobku i jestem pewien, że przynajmniej produkcja tej płyty powinna w 100% zadowolić naszych fanów. Nagraliśmy osiem kompozycji, zróżnicowanych stylistycznie i rytmicznie, wykorzystaliśmy też sporo nowych dla naszego stylu elementów. Z drugiej jednak strony nikt, kto zna naszą muzykę nie powinien mieć problemu z jej identyfikacją.[/i]

Premiera "DetermiNation" już 25 sierpnia wraz z 4/2005 numerem magazynu Thrash' em All.

Zapraszam do dyskusji.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
wlood
postuje jak opętany!

02-08-2005, 14:41

Widzę, że będzie okazja kupić Thrash'em All po raz pierwszy od długiego czasu. Dla mnie Trauma to jeden z najlepszych polskich zespołów. Nie nagrali słabej płyty, szczególnie dwie ostatnie miażdżą. Chociaż jak mi się wydaje trochę zmienieli styl. Jakkolwiek ciagle są zajebiści.
dybek
rozkręca się

02-08-2005, 14:56

No i chuj. Już się podjarałem, zapowiada się w pytke płyta :) Teraz trzeba zebrać hajsiwo.
Bastard
zaczyna szaleć
Kontakt:

02-08-2005, 15:01

Mam nadzieję, że to gorszy kawałek (ten na Empire). Jeśli tak będzie, to potwierdzi się, że zespoły wpierdalają same 'słabizny' na promocję ;) (vide Vesania). A gazetę kupię, bo chyba po raz pierwszy szykują się DWA dobre albumy
Awatar użytkownika
cumchrist
zaczyna szaleć

02-08-2005, 15:06

[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
Nie rusza mnie takie granie kompletnie. Trauma mi nie podchodzi od początku do końca :) [/quote]

Mi też. W prawdzie od środka, bo znam tylko ostatnie dwa albumy (nie licząc Crash Test). "Suffocated..." mi wogóle nie podszedł to i byłem uprzedzony do "Imperfect... czy jak mu tam" i nie myliłem się. Beznamiętne i nudne to do bólu, niczym mnie ten zespół nie kupi.
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
Awatar użytkownika
MANIEK/HELLSPAWN
rozkręca się
Kontakt:

02-08-2005, 15:10

Czekam z niecierpliwością, jeżeli ta płyta dorówna poprzedniej to już będzie sukces biorąc pod uwagę ich poziom

Nie rusza mnie takie granie kompletnie. Trauma mi nie podchodzi od początku do końca :) [/quote]

Maksiu, Ty to byś tylko brutali chciał słuchać :D
Awatar użytkownika
MANIEK/HELLSPAWN
rozkręca się
Kontakt:

02-08-2005, 15:21

a że się nie znam, to inna sprawa... [/quote]

dobra! przekonałeś mnie!
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

02-08-2005, 15:34

Oj MAX znam twoje zdanie w sprawie Traumy więć to dla mnie żadne zaskoczenie.Trauma bez polotu ? ależ skąd ?"Imperfect Like God" wgniana mnie osobiście w padół i dlatego czekam na następcę z niecierpliwością.
Innym plusem twórczości kapeli z Elbląga jest duża oryginalność na niwie "Śmierć Metalu" .Znacie jakiś zespół grająćy podobnie ? ja nie
Awatar użytkownika
MANIEK/HELLSPAWN
rozkręca się
Kontakt:

02-08-2005, 15:53

[quote][i]Wysłane przez edinazzu 77[/i]
Znacie jakiś zespół grająćy podobnie ? ja nie [/quote]

ostatni Devilyn wali Traumą, ale mimo to jest nieco mniej techniczny
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-08-2005, 16:05

kurwa ja nie wiem... nie gram w zadnej kapeli,ale czy ludzie z takiej traumy,kapeli z wieloletnim stazem zdaja sobie sprawe ile traca,zgadzajac sie na dolaczanie swoich plyt do gazetki?! ja to odbieram jako kompletny brak szacunku dla swojej wlasnej tworczosci.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

02-08-2005, 16:07

a mi od poczatku, ale w ostatnich latach nie do konca :)
MacieX
zaczyna szaleć

02-08-2005, 16:26

[quote][i]Wysłane przez masterful[/i]
a mi od poczatku, ale w ostatnich latach nie do konca :) [/quote]
u mnie całkiem podobnie... mam chyba nawet wszystkie ich materialy... ale oststnie rzeczy mimo iz na wysokim poziomie nie przekonuja mnie, ostatni materiał mimo iz lezy u mnie na połce przesłuchałem chyba tylko raz... moze dam mu jeszcze szanse. Nowy kawałek zapowiada sie niezle... ale nie wiem czy nabęde płyte. Moze zbyt wiele razy widzialem ich na koncertach i troche mi sie "przejedli"...
Awatar użytkownika
SruuuSnickers
świeżak

02-08-2005, 16:32

a mi, tak dla odmiany, Trauma nigdy nie za bardzo lezala hehe
no ale po najnowszej mp3 korci zeby posluchac wiecej
A.D. Gore: "jak sie nie chcesz napierdalac to moze mi obciagniesz?"

Kapitan Gówno: "Spokojnie dziewczynki bo was porozsadzam!"
Awatar użytkownika
MANIEK/HELLSPAWN
rozkręca się
Kontakt:

02-08-2005, 17:17

[quote][i]Wysłane przez pr0metheus[/i]
kurwa ja nie wiem... nie gram w zadnej kapeli,ale czy ludzie z takiej traumy,kapeli z wieloletnim stazem zdaja sobie sprawe ile traca,zgadzajac sie na dolaczanie swoich plyt do gazetki?! ja to odbieram jako kompletny brak szacunku dla swojej wlasnej tworczosci. [/quote]

dokładnie tak jak mówisz, nic dodać nic ująć
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

02-08-2005, 17:52

"Crash Test.." byl zajebisty, ale na płytkach nagranych w studio jakoś mnie nie rusza.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

02-08-2005, 19:10

Trauma od gdzieś tak A.D. 1997 (MCD "Daimonion")nie schodzi poniżej pewnego określonego wysokiego poziomu . Kulminacją tego stanu rzeczy był "Imperfect Like A God" ,który naprawdę nie brał jeńców
Aha pamiętajcie także o tym ,że właśnie Trauma zapoczątkowała modę na
Studio Hertz. "Suffocated In Slumber" był jeśli nie pierwszy to jednym z pierwszych krążków tam nagranych
Bastard
zaczyna szaleć
Kontakt:

02-08-2005, 19:26

Tak czy siak, kupię Srasza po raz pierwszy od jakichś trzech lat, bo ten Totem zapowiada się całkiem znośnie. No i dwie w miarę dobre płyty za 30 zł, to chyba dobra oferta, a gazeta dla babki do palenia w piecu :) [/quote]Nie, nie - śliski papier słabo się pali ;)
absu
rozkręca się

02-08-2005, 20:01

nowy kawałek Trauma bardzo dobry, wiem, że na całej płycie nie zawiodą. ktoś poruszył temat dołączania płyt do gazet. Czy to źle? Według mnie dobrze, skoro dzisiejszy zjadacz metalu (podkreślam, nie każdy, ale duży procent) i tak woli sciągnąć mp3 z sieci niż kupić normalna płytę w sklepie, czy wysyłkowni. Więc stali czytelnicy TEA (jak ja) chętnie nabędą i gazetę i płytę. zdaję sobie sprawę jakie są obecnie realia w sprzedaży płyt i nawet zespół formatu Trauma miałby problem z dobrą sprzedażą w normalnej formie, niestety. Nie uważam dołączenia płyty do gazety za czyn haniebny. wydana jest profesjonalnie, pełnowartościowa wkładka, pudełko, jak w sklepie. przecież w TEA nikt nie wciska "'promówkowych" tekturek, ani reklam multimedialnych Pampersów ha ha.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-08-2005, 20:05

Dodawanie płyt do gazety to szajsowy proceder.
Powinni jeszcze do "Pani Domu" dodawać metalowe płytki aby ten gatunek skurwić jeszcze bardziej.

Kiedyś TRAUMA grała zajebiście "Daimonion" i "Comedy Is Over" to były klasa płytki. "Suffocated..." też zabijał. Ale ostatnio faktycznie czuje się kalkulację w ich graniu. "Obniżyliśmy strój gitar" - szkoda, że nie zostawili samego basu. W ogóle w metalu powinno się wyrzucić wszystkie instrumenty i puścić sam bas i automat perkusyjny. "Brzmienie soczyste i smoliste" - kogo to kurwa obchodzi. Kidyś było płaskie jak deska i suche jak piersi 60-latki a słuchało się z zapartym tchem.
Ja wysiadam koledzy.
Dajcie znać, jak się znów zacznie w metalu grać riffem - wtedy wrócę do tej muzyki.
Nara.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ