Absolutnie! Debiut wyśmienity!mistrzsardu pisze:Właśnie słucham drugiego albumu Krypts. Jest po prostu znakomity, może nawet odrobinę za krótki. Z tego co czytam widzę, że debiut można sobie spokojnie darować?
KRYPTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: KRYPTS
-
- mistrz forumowej ceremonii
Debiut spoko, następca to taki easy-listenig death metal. Dobry na podkład do czytania gazety na sraczu albo do zaimponowania mało obeznanym młodszym kolegom.Takie moje zdanie- pewnie nie każdy musi się zgodzić.
Ot zacz wchodzi i wychodzi.
Nie ,że jest zły ,żeby ktoś się nie przyczepił ale to jest wszytko ograne do bólu.
Ot zacz wchodzi i wychodzi.
Nie ,że jest zły ,żeby ktoś się nie przyczepił ale to jest wszytko ograne do bólu.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
Lucio Fulci forever.
-
- weteran forumowych bitew
Debiut dużo lepszy niż dwójka.mistrzsardu pisze:Właśnie słucham drugiego albumu Krypts. Jest po prostu znakomity, może nawet odrobinę za krótki. Z tego co czytam widzę, że debiut można sobie spokojnie darować?
- Self
- rasowy masterfulowicz
Chuja tam nie lepszy. Z perspektywy człowieka zachwyconego epką Open the Crypt nie dam rady słuchać debiutanckiego pełniaka, na którym są wszystkie albo prawie wszystkie utwory z tej epki. Zostały one totalnie zajechane przez nijaką produkcję (chcieli chyba, żeby na siłę to brzmiało jak gruz pokroju Teitanblood czy innego Grave Miasma, choć pod względem kompozycji grali wtedy momentami dość przebojowo) i wyraźny brak pierdolnięcia. Smęcą te kawałki strasznie w porównaniu do wcześniejszych wersji. Gdyby nie to to być może uznałbym płytę za poprawną, bo zła na pewno nie jest, ale ten z pozoru drobny mankament totalnie psuje mi odbiór całości.
Za to na dwójce zmienili nieco koncepcję, zwolnili trochę tempo, dodali sporą dozę szlachetnych, doomowych melodii (nie mylić z melodyjkami) i zażarło, bo nagrali bdb krążek.
Za to na dwójce zmienili nieco koncepcję, zwolnili trochę tempo, dodali sporą dozę szlachetnych, doomowych melodii (nie mylić z melodyjkami) i zażarło, bo nagrali bdb krążek.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
mam podobne odczucia jak Self. na debiucie kawalki w nowej wersji zabrzmialy slabiej, za bardzo wypolerowane. dwojka mnie o wiele bardziej ruszyla, te wolne patenty sa miazdzace, podobnie jak na 2 plycie Phobocosm, choc to oczywiscie nie do konca to samo.
obie plyty sa dobre, ale wiecej sluchalem dwojki. wg mnie jest bardziej "klimatyczna".
obie plyty sa dobre, ale wiecej sluchalem dwojki. wg mnie jest bardziej "klimatyczna".
- TheDude
Jestem trakcie pierwszego odsłuchu 'Remnants of Expansion' i mnie ta muza gniecie aż miło. Zacny materiał.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Też nie mogę słuchać jedynki. Kompletnie mi nie pasuje ta płyta. Bardzo ładnie wyjaśniłeś dlaczego. Natomiast Remnants of Expansion jest absolutnie zajebiste.Self pisze:Chuja tam nie lepszy. Z perspektywy człowieka zachwyconego epką Open the Crypt nie dam rady słuchać debiutanckiego pełniaka, na którym są wszystkie albo prawie wszystkie utwory z tej epki. Zostały one totalnie zajechane przez nijaką produkcję (chcieli chyba, żeby na siłę to brzmiało jak gruz pokroju Teitanblood czy innego Grave Miasma, choć pod względem kompozycji grali wtedy momentami dość przebojowo) i wyraźny brak pierdolnięcia. Smęcą te kawałki strasznie w porównaniu do wcześniejszych wersji. Gdyby nie to to być może uznałbym płytę za poprawną, bo zła na pewno nie jest, ale ten z pozoru drobny mankament totalnie psuje mi odbiór całości.
all the monsters will break your heart
- Ascetic
jeden z ciekawszych zespołów w swojej niszy. bo jak wiadomo death/doom ma wiele oblicz. dla mnie większość beznadziejnych.
każdy materiał trochę inny.
każdy dobry.
dla mnie ostatni najbardziej dojrzały i najciekawszy. kuriozalnie LP wytargane za włosy z DDR po dłuższych bojach ani razu nie było odsłuchane. w weekend poleci z tego szlachetnego nośnika.
każdy materiał trochę inny.
każdy dobry.
dla mnie ostatni najbardziej dojrzały i najciekawszy. kuriozalnie LP wytargane za włosy z DDR po dłuższych bojach ani razu nie było odsłuchane. w weekend poleci z tego szlachetnego nośnika.
lys på slutten av lys
- Harlequin
Czekam bardzo. Demo Krypts to by dla mnie jeden z ważniejszych i lepszych materiałów całej ten nowej fali oldschoolowego DMMatt Calvert pisze:We just sent the Krypts demo/EP compilation CD off to press. "Descending Era of Putrefaction" will be available soon.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Tak było. Tym niemniej po dwóch długograjach odeszli w nieco innym kierunku niż zaprezentowany na Open the Crypt. Ale i tak uważam, co już podkreślałem to parokrotnie, że drugi LP jest bdb i nie obraziłbym się też na kontynuację w podobnym stylu.Harlequin pisze:Demo Krypts to by dla mnie jeden z ważniejszych i lepszych materiałów całej ten nowej fali oldschoolowego DM
- Sybir
Finowie w maju przyszłego roku ruszają w trasę po Europie. Na razie klepnięty mają udział na dwóch festiwalach. Tyle informacji, dziękuję za uwagę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Nie wiem, w jakim klubie, ale 10 maja przyszłego Finowie zagrają we Wrocławiu, ze wsparciem w postaci brazylijskiego Jupiterian.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Self
- rasowy masterfulowicz
Piątek. jest to jakiś pomysł na rozpoczęcie weekendu.Sybir pisze:10 maja
- Sybir
Też tak sądzę, drogi Papo. Rychtuje Ojciec papamobile?
-
- postuje jak opętany!
-
^ Czy ktoś ma jakieś przecieki, urywki, fragmenty lub utwór promocyjny i mógłby podrzucić link?
nawet napiszę - Poproszę :)
-
- postuje jak opętany!
Na ten moment brak.Ogre pisze:^ Czy ktoś ma jakieś przecieki, urywki, fragmenty lub utwór promocyjny i mógłby podrzucić link?
-
- w mackach Zła
Preordery ruszyły
http://www.darkdescentrecords.com/store ... IRCULATION
http://www.darkdescentrecords.com/store ... IRCULATION
- Gumiak
Dzingiel też jest
https://www.decibelmagazine.com/2019/04 ... k-of-loss/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.decibelmagazine.com/2019/04 ... k-of-loss/" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram