BLOOD INCANTATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

Re: BLOOD INCANTATION - INTERDIMENSIONAL EXTINCTION EP

27-11-2016, 12:50

Sybir pisze:Pełniak ponownie w ofercie Hellthrashera.
Już nie.
Są natomiast jeszcze ostatnie sztuki dwójki Krypts.
Only dead fish flows with the stream...
535

10-12-2016, 07:08

Starspawn. Potężny materiał. Z miażdżącym brzmieniem. Nie słuchajcie tego za kierownicą. Jest tutaj wszystko co lubię. Hidden Species to perełka. Zapewne kilka osób domyśli się dlaczego. Zastanawiam się co tak naprawdę sprawia, że rok w którym dostajemy takie płyty, określa się mianem słabego. Panowie tu się nie ma co pierdolić. Trzeba wysupłać kilka talarów i brać. Mam nadzieję, że epka także pojawi się, gdzieś w naszych dystrybucjach.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-12-2016, 07:22

Jeżeli chodzi o mnie, to pisałem z perspektywy liczby wydawnictw, które mnie sczochrały. W porównaniu z poprzednimi latami wyszło ich jakby mniej, lub po prostu źle szukałem, bo fizycznie nie da się wszystkiego ogarnąć co się dzieje w muzyce. Co do Starspawn, to zdecydowanie jest to bardzo dobra płyta. Oby więcej takich perełek pojawiało się na horyzoncie. W ogóle podoba mi się koncept jaki realizują i pomysł jaki mają na siebie ci panowie.
all the monsters will break your heart
535

10-12-2016, 07:30

Racja. Fizycznie nie da się ogarnąć, więc ja nawet nie próbuję tego robić. To się zupełnie mija z celem, bo człowiek tonie w setce odsłuchów, wykonywanych często na siłę. Tymczasem po co się męczyć, jeżeli można sprawić sobie taką przyjemność, jak w przypadku Blood Incantation? Przy okazji. Co sądzisz o tegorocznym albumie Ulcer? Miałeś okazję?
Awatar użytkownika
nicram

10-12-2016, 07:38

Miałem okazję, choć przez wzgląd na udział wokalisty BoP podchodziłem do tego jak do jeżozwierza i CD w końcu nie zakupiłem. Podoba mi się brzmienie i kilka numerów jest naprawdę dobrych. Jednak miałem wrażenie, że płyta nie do końca trzyma równy poziom i jest trochę przydługa. Tylko kilka death metalowych załóg jest zdolnych utrzymać moją uwagę przez ponad 50 minut.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 22:11

BLOOD INCANTATION - Interdimensional Extinction LP

http://hellthrasher.com/shop/product.ph ... oduct=4342" onclick="window.open(this.href);return false;

BLOOD INCANTATION - Starspawn LP

http://hellthrasher.com/shop/product.ph ... oduct=4341" onclick="window.open(this.href);return false;
535

23-12-2016, 22:22

^Melduję wykonanie zadania. Dziękuję w imieniu służby.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

03-03-2017, 12:56

BLOOD INCANTATION - Starspawn CD znów dostępne

http://hellthrasher.com/shop/product.ph ... oduct=4644" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

15-03-2017, 23:04

CD Starspawn tym razem w Agonii

https://www.agoniarecords.com/index.php ... le&id=4012" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

06-04-2017, 18:21

Zgodnie z tym, co było zapowiadane podczas minionej trasy koncertowej, zbliża się data reedycji Interdimensional Extinction - to już 10 kwietnia, sumptem DDR.

http://www.darkdescentrecords.com/store ... ts_id=6048" onclick="window.open(this.href);return false;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Harlequin

06-04-2017, 18:26

Sybir pisze:Zgodnie z tym, co było zapowiadane podczas minionej trasy koncertowej, zbliża się data reedycji Interdimensional Extinction - to już 10 kwietnia, sumptem DDR.

http://www.darkdescentrecords.com/store ... ts_id=6048" onclick="window.open(this.href);return false;
I przy okazji reedka Starspawn ;)
Awatar użytkownika
Sybir

06-04-2017, 18:38

Jak to, wszystkie kopie sprzedali? O, faktycznie, sprawdziłem - ta reedycja również pojawi się 10 kwietnia w sklepie DDR. W sumie to bardzo interesująca informacja dla posiadaczy first pressów :D Zagadnąłem po koncercie Paula o tę sprawę - stwierdził, że nie trafia do niego idea kultu first pressów i że chciałby, żeby muzyka zespołu była jak najszerzej dostępna, bo to żaden elitaryzm. Zresztą, kolesie byli nieco zdziwieni przyjęciem w Warszawie, szczególnie w kontekście poprzednich koncertów na trasie, gdzie publika była mniej żywiołowa i preferowała stacjonarne "uczestnictwo" w zabawie (jako przykład podany został bodajże gig w Antwerpii) - poza tym, chyba zaskoczyło ich nawoływanie o bis :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

06-04-2017, 18:48

Sybir pisze:Jak to, wszystkie kopie sprzedali? O, faktycznie, sprawdziłem - ta reedycja również pojawi się 10 kwietnia w sklepie DDR. W sumie to bardzo interesująca informacja dla posiadaczy first pressów :D Zagadnąłem po koncercie Paula o tę sprawę - stwierdził, że nie trafia do niego idea kultu first pressów i że chciałby, żeby muzyka zespołu była jak najszerzej dostępna, bo to żaden elitaryzm. Zresztą, kolesie byli nieco zdziwieni przyjęciem w Warszawie, szczególnie w kontekście poprzednich koncertów na trasie, gdzie publika była mniej żywiołowa i preferowała stacjonarne "uczestnictwo" w zabawie (jako przykład podany został bodajże gig w Antwerpii) - poza tym, chyba zaskoczyło ich nawoływanie o bis :D
wszystko przez Prosiaka ;-)
zrobił hajp i takie są efekty,
teraz kręci tą samą akcję u Duńczyków. coby ludzie poszli na koncert …
obstawiam, że ten marketing szeptany jest opłacony… jak nic. przez DDescent dodam.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

06-04-2017, 18:55

Na Phrenelith będzie okazja wydusić z Harlequina prawdę... To jest, zapytać go, czy to prawda ;) Tak czy siak, to jest jednak budujące, że zespół, który w Stanach (wg słów samych muzyków) jakoś się nie przebija do ogólnej metalowej świadomości, tak szybko robi repressy dwóch swoich wydawnictw. Zresztą, czy oni są popularni w USA, czy nie, trzeba by jeszcze zweryfikować - u nas już nie ma chyba takiej potrzeby, choć mogę się przecież mylić.
Awatar użytkownika
Ascetic

06-04-2017, 19:06

Sybir pisze:Na Phrenelith będzie okazja wydusić z Harlequina prawdę... To jest, zapytać go, czy to prawda ;) Tak czy siak, to jest jednak budujące, że zespół, który w Stanach (wg słów samych muzyków) jakoś się nie przebija do ogólnej metalowej świadomości, tak szybko robi repressy dwóch swoich wydawnictw. Zresztą, czy oni są popularni w USA, czy nie, trzeba by jeszcze zweryfikować - u nas już nie ma chyba takiej potrzeby, choć mogę się przecież mylić.

albo fałszywa skromność, albo zwykłe pierdolenie. obstawiam to drugie.

1. wydali błyskiem płytę w chyba najbardziej "prądotwórczym" amerykańskim lejbelu
2. trafili z biegu do największego amerykańskiego magazynu o metalu
Obrazek
3. lecą z represami. zakładam, że w ameryce też kilka sztuk sprzedadzą.
Poro
epx
starszy świeżak

06-04-2017, 19:33

Tak czy siak to i tak nadal jest kawał dobrej muzyki.
Btw jakaś szansa na reedycje tej epki u nas w kraju jest?
Awatar użytkownika
Sybir

06-04-2017, 19:36

Jak znam życie, to będzie niedługo w ofercie Hellthrashera - regularnie sprowadza dobra (i zła) z DDR.
PureHate
weteran forumowych bitew

08-04-2017, 15:29

to są jakieś nowe ?
Awatar użytkownika
Harlequin

08-04-2017, 15:47

10ego kwietnia wychodzi repress epki i debiutu (Dark Descent)
ODPOWIEDZ