http://listen.20buckspin.com/album/appalling-ascension" onclick="window.open(this.href);return false;
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
kilka razy była mowa (przez kilku użytkowników) o tOC w temacie: "czego słuchacie"Plagueis pisze:Widzę, że w temacie cisza, a tu wychodzi na to, że wyszedł debiut roku (przynajmniej dotychczasowej jego części) i jedna z topowych pozycji 2017. Za sprawą "Appalling Ascension" Portugalczycy wyrastają na poważną konkurencję dla Dead Congregation i nie ma w tym stwierdzeniu ani drobiny przesady. Jestem pod wrażeniem, świetna płyta. Ceny u nas trochę nie teges, ale warto!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ALTARAGE ma zajebisty luz w komponowaniu "piosenek". Tu tego luzu właśnie brakuje.Sybir pisze:A ja z kolei uważam, że ten krążek jest lepszy, niż Nihl - tzn. pierwszy odsłuch TOC zrobił na mnie lepsze wrażenie, niż miało to miejsce w przypadku Altarage.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
No, w przypadku The Ominous Circle to jak najbardziej odpowiednie określenie. ;)Sybir pisze:Słowo "komponowanie" zastąpiłbym "generowanie", i wtedy ma to więcej sensu ;)
No tak. ALTARAGE bardzo ładne piosenki komponuje, a The Omnius Kółko średnie piosenki generuje, Wszystko się zgadza,Sybir pisze:Dziwne, przecież określenia "komponowanie" użyłeś w kontekście Altarage, Kolego, więc teraz nie odwracaj kota ogonem - moje na wierzchu, wygrałem internet :D
Panie Doktorze bądźmy poważni:). Fajny materiał, przegryzłem sie 3 razy ale gdzie tam poziom Altarage, który kosi, ścina głowy i łamie kręgosłupy. Jest poprawnie, momentami naprawdę nieźle i nic ponad to w moim odczuciu.Sybir pisze:A ja z kolei uważam, że ten krążek jest lepszy, niż Nihl - tzn. pierwszy odsłuch TOC zrobił na mnie lepsze wrażenie, niż miało to miejsce w przypadku Altarage.
Jak ulał pasuje do Altarage, imo :D Na marginesie, mój post odnosił się do pierwszych wrażeń związanych z dziewiczymi odsłuchami pełniaków obu inkryminowanych zespołów. Poza tym, nadal jestem nieświęcie przekonany, że i jedna, i druga kapela w zestawieniu z antychrystami z Teitanblood mogą co najwyżej nosić torby tym, którzy noszą torby autorom Seven Chalices i Death. Ale patrząc tylko przez pryzmat tego, to nie byłoby o czym rozmawiać :)tomaszm pisze:Jest poprawnie, momentami naprawdę nieźle i nic ponad to w moim odczuciu.
Zgadzam się.:) Do tej grupy inkryminowanych dewiantów dopisałbym jeszcze Adversarial i rzutem na taśmę Lucyfire do którego przekonywałem się miesiącami.Sybir pisze:Jak ulał pasuje do Altarage, imo :D Na marginesie, mój post odnosił się do pierwszych wrażeń związanych z dziewiczymi odsłuchami pełniaków obu inkryminowanych zespołów. Poza tym, nadal jestem nieświęcie przekonany, że i jedna, i druga kapela w zestawieniu z antychrystami z Teitanblood mogą co najwyżej nosić torby tym, którzy noszą torby autorom Seven Chalices i Death. Ale patrząc tylko przez pryzmat tego, to nie byłoby o czym rozmawiać :)tomaszm pisze:Jest poprawnie, momentami naprawdę nieźle i nic ponad to w moim odczuciu.
Pod tym podpisze się chyba każdy siedzący w temacie rozsądny człowiek. :)Sybir pisze:jestem nieświęcie przekonany, że i jedna, i druga kapela w zestawieniu z antychrystami z Teitanblood mogą co najwyżej nosić torby tym, którzy noszą torby autorom Seven Chalices i Death