RESURGENCY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: RESURGENCY
Na półmetku jest bdb, niestety musiałem spauzowac, bo arbajt :/ Jest chyba troche gorzej niż na debiucie, więcej piłowania, mniej masywnie, więcej "przestrzeni", ale wciąż jest bardzo klasycznie i bardzo dobrze. mam wrażenie, ze sporo tu słychac francuskiej sceny - Massacra, Mercyless czy Agressor. Generalnie zapowiada sie obiecująco. Płytka zamówiona.
- Harlequin
Słucham sobie drugi raz tego materiału, moze troche uważniej i śmiem twierdzić, że pomimo swojej fajnosci i ogólnie bycia dobrym albumem to jest tu sporo momentów bezcelowo-bezpomysłowych. Piłowanie dla samego piłowania. Rozczarowany nie jestem, ale jednak debiut był lepszą płytą. In plus na pewno bardzo klasyczny, mocny wokal i świetne solówki. Mocno thrashujący stuff.
- nicram
A mnie nowe Resurgency nie przekonuje i wstrzymałem się z zakupem. Dla mnie zupełnie inna płyta niż zajebisty debiut. I jak Prosiaczek wspomniał sporo momentów, które wskazują na jakiś impas twórczy i brak iskry bożej.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
Si, brzmi to troche jakby nagrał ten album zupełnie inny zespół. Powiedziałbym, ze jest to dobre, ale totalnie bez własnego charakteru. Troche jak hiszpańskie Ataraxy
-
- zahartowany metalizator
Tegom się właśnie obawiał po promo. No cóż, trudno.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
dobra jest ta nowa plyta. mocno zajezdza wczesnym sinisterem. daje lajka.
- Sybir
U Bartka dostawa - kompakty i PCV... tfu! winyle.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
kupiłem sobie ostatnio False Enlightenment i powiem tak: nie jest to może jakieś wybitne, ale dokładnie takiego death metalu potrzebowałem. nie wychodzi z odtwarzacza praktycznie
- nicram
W końcu nabyłem drugą płytę Resurgency. Ogólnie to dobry materiał, choć jak już wcześniej dyskutowaliśmy, nie ma startu do debiutu. Tym niemniej, za tak chujowe, pudełkowo-kartonowe brzmienie powinno się ich zajebać. Jak można tak zjebać produkcję?
all the monsters will break your heart