Mgła & Bestial Raids 2017...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Mgła & Bestial Raids 2017...
Po raz pierwszy byłem w Uchu, świetny lokal na taki koncert, myśle że było jakieś 500 osób. BR dobrze, LFR bardzo dobrze, a Mgła absolutnie zmiażdżyła. Zasłużone gwiazdy wieczoru.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
^ A tobie nie staje pindol czy co? Po chuj sie wpierdalasz jak nie lubisz? :)
-
- rasowy masterfulowicz
-
- zahartowany metalizator
fanatycy polskiego bm to taki trochę metalowy ONR.
- Sybir
Z ciekawości - wniosek wysnuty na jakiej podstawie, byrdziu? Pytam z pozycji nie-fanatyka, rzadko słucham black metalu (w tym rodzimego). Mam nadzieję, że przedstawisz swoją metodę, i ze nie powoduje Tobą tzw. postawa "attention whore".
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Koncert bardzo udany, tak towarzysko, jak i muzycznie. Bestial Raids - znakomite brzmienie no i totalny debestof w setliście. Brako chyba tylko "Mort Squadron" do pełni szczęścia. Lvcifyre - zajebizm, jak już sie przebić prze kompletnie nieprzystępny (acz uzasadnione) brzmienie. Występ gościnny to był zaś absolutny hajlajt wieczoru. Co on ma w tym głosie, to ja nawet nie. Black Metal, który znowu jest paskudny, nieprzystępny, elitarny i po prostu zły i chory. Bardzo życzyłbym sobie pełny gig jako DLM. No i Mgła. Zupełnie inny odbiór muzyki. Brzmienie niestety kompletnie źle spoziomowane, za dużo garów, za mało gitary, ale oni poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Inna sprawa, że po tak agresywnych strzałach, jak poprzednie występy Mgła mogła jawić się nieco nużąca. Chuj w to, ja się dobrze bawiłem.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- gelO
- rasowy masterfulowicz
To moze byc zabawniejsze niz zdjecie BR:DSybir pisze:Z ciekawości - wniosek wysnuty na jakiej podstawie, byrdziu? Pytam z pozycji nie-fanatyka, rzadko słucham black metalu (w tym rodzimego). Mam nadzieję, że przedstawisz swoją metodę, i ze nie powoduje Tobą tzw. postawa "attention whore".
- Sybir
Czego by byrgh nie stworzył, i tak będzie bardziej "zabawne" od zdjęcia BR, imo :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
psy szczekają, a karawana idzie dalej.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
młodzież bardzo obiecująca. umyta, ładnie uczesana i przyodziana. nawet co poniektórzy przyszli z prawnymi opiekunami. Brawo !!!
z tego wyniknął jeden plus. bardzo kulturalny koncert był. wszyscy stali grzecznie w kolejce po merch. jak grzecznie zwróciłeś uwagę: "pilnuj kolejki bo ci sie wpierdalaja", to ładnie było słuchane.
generalnie jestem zniesmaczony.
tyle obserwacji nieistotnych i okołomuzycznych.
popisaliście to i ja sie podłączę
BR- rzeczywiście bardzo selektywnie. mi sie podobały zwolnienia. standard u mnie. warmetalowe szopki mnie generalnie bawią. tutaj odbiór był na poważnie (choć akcja z dotlenieniem sie perkusisty była dość komiczna). nie dziwie się, że są w stajni NWN. poziom Archagoat.
L- rytuał został odprawiony znakomicie. zżerała mnie ciekawość na ile to co z płyt potrafią oddać na koncercie. koncertowo dla mnie zyskują w stosunku do płyt.
wszystko zostało napisane. muł w gitarach, trans, perkusja lejąca po ryjach.
pierwsze wejście MdD położyło. nie zgrali się moim zdaniem z L. (ale) ostatnie 15 min. koncertu to było już misterium. trans, trans, trans. nie wiem ile zespołów jest w stanie zachować równowagę pomiędzy jebnięciem, transem a tą rytualną aurą. a co do samej aury. ani na chwile nie zbliżyli się do cienkiej linii, oznaczającej śmieszność. a to nie takie proste.
sporo tej energii wlazło we mnie dzisiaj.
też mi przyszła przez głowę myśl, że L. w mniejszym klubie wypadłby jeszcze lepiej.
wypatruje kolejnego koncertu w Europie. najlepiej z GraveMiasma.
M- a tu sobie akurat poszedłem w pizdu.
z tego wyniknął jeden plus. bardzo kulturalny koncert był. wszyscy stali grzecznie w kolejce po merch. jak grzecznie zwróciłeś uwagę: "pilnuj kolejki bo ci sie wpierdalaja", to ładnie było słuchane.
generalnie jestem zniesmaczony.
tyle obserwacji nieistotnych i okołomuzycznych.
popisaliście to i ja sie podłączę
BR- rzeczywiście bardzo selektywnie. mi sie podobały zwolnienia. standard u mnie. warmetalowe szopki mnie generalnie bawią. tutaj odbiór był na poważnie (choć akcja z dotlenieniem sie perkusisty była dość komiczna). nie dziwie się, że są w stajni NWN. poziom Archagoat.
L- rytuał został odprawiony znakomicie. zżerała mnie ciekawość na ile to co z płyt potrafią oddać na koncercie. koncertowo dla mnie zyskują w stosunku do płyt.
wszystko zostało napisane. muł w gitarach, trans, perkusja lejąca po ryjach.
pierwsze wejście MdD położyło. nie zgrali się moim zdaniem z L. (ale) ostatnie 15 min. koncertu to było już misterium. trans, trans, trans. nie wiem ile zespołów jest w stanie zachować równowagę pomiędzy jebnięciem, transem a tą rytualną aurą. a co do samej aury. ani na chwile nie zbliżyli się do cienkiej linii, oznaczającej śmieszność. a to nie takie proste.
sporo tej energii wlazło we mnie dzisiaj.
też mi przyszła przez głowę myśl, że L. w mniejszym klubie wypadłby jeszcze lepiej.
wypatruje kolejnego koncertu w Europie. najlepiej z GraveMiasma.
Poro
-
A ONR?byrgh pisze:psy szczekają, a karawana idzie dalej.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Sybir
Nie spodziewałem się po Tobie tak zwięzłej i składnej samokrytyki - brawo, byrgh! :Dbyrgh pisze:psy szczekają, a karawana idzie dalej.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Jeszcze 19 min w robocie. Czesze brode i cisne do graffiti:)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
trzeźwy ???? :):)gelO pisze:Jeszcze 19 min w robocie. Czesze brode i cisne do graffiti:)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
W pracy sie troche najebalem ;)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
NO TO SPOKO:)...na trzeźwo się nie jeździ na takie koncerty :)gelO pisze:W pracy sie troche najebalem ;)
-
Ja już przebieram nóżkami, zaraz obiad i też cisnę srać w czajnik pod Graffiti. Mam nadzieję że dotrwam do Mgły :D
Ale emocje
Ale emocje
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- hcpig
Niepoważna postawa. Weź zawaliłem sprawę i w końcu nie poszedłem chociaż na samą Mgwahę i teraz bardzo żałuję a tu takie wkurwiające posty.Ascetic pisze:
Yare Yare Daze
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a to przepraszam ;-)hcpig pisze:Niepoważna postawa. Weź zawaliłem sprawę i w końcu nie poszedłem chociaż na samą Mgwahę i teraz bardzo żałuję a tu takie wkurwiające posty.Ascetic pisze:
Poro
- nagrobek
bestial raids wychłostali po ryjach należycie , brzmienie zamulone mocno ale w tym przypadku nie stanowiło to problemu. zespół z G.O.S.C.I.E.M elegancki klimat wprowadził, chociaż środek występu z lekka zamulił. może to wina spożytych alkoholi.. mgła - zawodowo jak zawsze ale niestety emocje jak dla mnie równe oglądaniu występu na yt czyli żadne. publika jak publika, kogo to interesuje.