Mgła & Bestial Raids 2017...

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: Mgła & Bestial Raids 2017...

02-05-2017, 18:47

hcpig pisze:
Ascetic pisze:M- a tu sobie akurat poszedłem w pizdu.
Niepoważna postawa. Weź zawaliłem sprawę i w końcu nie poszedłem chociaż na samą Mgwahę i teraz bardzo żałuję a tu takie wkurwiające posty.
Też się zagadałem i nie widziałem gwiazdy wieczoru. :) Zniszczyło mnie jednak ile ludzi przyciągają. Nie rozumiem tego mechanizmu, gdzie 2-3 nazwy zdobywają 90% publiki. Oni, Furia i Behemoth, a dalej dłuuuuuuuuuuuugo nic. Na samą jakość się to jednak nie przekłada (mówię w oparciu o wersję studyjną, a nie sceniczną).
Bestial Raids zarządził. Świetnie brzmieli, świetnie zgrani, metodycznie mordowali mnie kolejnymi kawałkami. Nie mieli jednak dla kogo grać. Pod sceną pustki.
Wreszcie zakupiłem "Prime evil damnation". Na "Master Satan's Witchery" przyjdzie pewnie czas za pięć lat.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

02-05-2017, 19:12

Taaa, ciekawi ilu jeszcze poszło na koncert żeby olać Mgwahę.

My przez to że jesteśmy przyzwyczajeni do faktu, że wybijają się tylko zespołu miałkie, puszczające oko do słuchacza, konformistyczne itp. zupełnie ignorujemy fakt, że ktoś sie może przebić po prostu dobrą muzą. Nie mówię że muzyka Mgły jest specjalnie trudna ale nikt nie zarzuci tutaj braku konsekwencji czy lecenia pod prąd w jakimkolwiek apekcie. Popularność na fejsbuku i gimnazjum nie przełożyła się na upadek muzyczny, co niejeden zespół popełniłby w tym czasie z 5 razy. Po prostu - absolutnie zrozumiały fenomen i oby więcej takich. QUALITY.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-05-2017, 19:25

^ Niby masz rację, ale dlaczego, och dlaczego, ta cała młodzież nie zada sobie trudu i chociaż nie zerknie na pozostałe kapele, które gwieździe w niczym nie ustępują, a na żywo może prezentują się nawet lepiej? Smutny to widok, taka pusta sala przy tak dobrych występach, a jak czytam nie była to tylko specyfika koncertu w Gdyni. Zwykłe kurwa lenistwo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-05-2017, 19:26

hcpig pisze:Taaa, ciekawi ilu jeszcze poszło na koncert żeby olać Mgwahę.

My przez to że jesteśmy przyzwyczajeni do faktu, że wybijają się tylko zespołu miałkie, puszczające oko do słuchacza, konformistyczne itp. zupełnie ignorujemy fakt, że ktoś sie może przebić po prostu dobrą muzą. Nie mówię że muzyka Mgły jest specjalnie trudna ale nikt nie zarzuci tutaj braku konsekwencji czy lecenia pod prąd w jakimkolwiek apekcie. Popularność na fejsbuku i gimnazjum nie przełożyła się na upadek muzyczny, co niejeden zespół popełniłby w tym czasie z 5 razy. Po prostu - absolutnie zrozumiały fenomen i oby więcej takich. QUALITY.
ja poszedłem na koncert, żeby zobaczyć Lvcifyre, a nie olać Mdłą. jest to pewna różnica ;-)

choć przyznam, że fenomenu M. nie pojmuję. raz ich widziałem i mi wystarczy. szkoda dla mnie czasu było.
Poro
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

02-05-2017, 22:55

Jutro w Katowicach finałowy koncert trasy Mgła / Bestial Raids / Lvcifyre + gość specjalny. Bilety dostępne na bramce w cenie 60 PLN.
Będziemy tam ze stoiskiem MV - winyle/cd's/koszulki, które możemy również zabrać na indywidualne zamówienie.
Oferta: http://sklep.malignantvoices.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamówienia do jutrzejszego południa na mail: malignantvoices@gmail.com

Obrazek
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-05-2017, 01:13

Jezu kurwa ale był wpierdol.
Supporty znakomite (Bestial Raids!!!!!!!!!!!!!!!!), ale MGWAH zniszczyła całkowicie. Inna liga. Pozdrawiam kogośtam w tshircie MALOKARPATAN (myślałem, że będe jedyny w ich szmacie a tu się okazuje, że nie i bardzo dobrze - trzeba Słowaków promować!) i typa, który wskoczył na scenę :D - Mikołaj mu tak zajebal w ryj, że pacjent poleciał prosto w młyn tak, że zgaduję, że stracił połowę zębów.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Karkasonne

03-05-2017, 01:29

Hahahaha piękne! Chciałbym widzieć!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-05-2017, 05:30

hcpig pisze:Taaa, ciekawi ilu jeszcze poszło na koncert żeby olać Mgwahę.

Ciekawa rozkmina, ale ja po prostu z nowo poznanym znajomym (pozdrawiam, Komar!) deliberowałem na temat: "dlaczego MOTÖRHEAD najlepszym zespołem w historii był?". MGŁA się czasowo nie zgrała. Nawet planowałem pójść na salę zerknąć, a tu nagle skończyli.
Lukass pisze:dlaczego, och dlaczego, ta cała młodzież nie zada sobie trudu i chociaż nie zerknie na pozostałe kapele, które gwieździe w niczym nie ustępują, a na żywo może prezentują się nawet lepiej? Smutny to widok, taka pusta sala przy tak dobrych występach, a jak czytam nie była to tylko specyfika koncertu w Gdyni. Zwykłe kurwa lenistwo.
Ja bym to nazwał inaczej: debilizm.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Sybir

03-05-2017, 09:35

Po prostu trzeba wrócić do odpytki ze składów na bramkach, hahahahaha :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ImP
postuje jak opętany!

03-05-2017, 10:49

Lublin:
- BR świetnie, szkoda tylko, że dla garstki osób
- Lucifyre rozjebało totalnie swoim materiałem, a kawałki DLM to była taka wisienka na torcie
- Mgła... no fajnie, bardzo fajnie, ale to najsłabszy ich koncert jaki widziałem
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-05-2017, 11:22

Wytrzeźwiałem, spróbuję coś napisać.

Ludzi było w Lublinie w chuj i jeszcze więcej, chociaż pewnie dałoby się jeszcze trochę dopchać, żeby było pod korek. Na Mgle młyn rozkręcił się na połowę sali, dawno czegoś takiego w tym kurniku nie widziałem; mieli świetne przyjęcie i bardzo dobrze. Sławetne "hej hej" przy zwolnieniach też było. Towarzystwo zeszło się takie, jak można było oczekiwać, ale spodziewałem się gorszej hipsterni.

Główny minus całej imprezy to jak zwykle nagłośnienie. Słabe, nieselektywne, wszystko się zlewało momentami w papkę. Szkoda. Dało się tego niby słuchać, ale jakoś szczególnie przyjemne to nie było.

BESTIAL RAIDS - wpierdol jak sie masz, zajebali brutalnie. Słabo znam ten zespół z płyt, ale na żywo wypadli świetnie, podobało mi się.

LVCIFYRE - tu widziałem tylko jedną trzecią koncertu, bo spotkałem sto tysięcy znajomych i trzeba było pogadać. Było chyba ok, potworny, smolisty nakurw, ale będę szczeery - wszystko się zlewało w taką sieczkę, że nawet jeśli grali coś DLM to ja tego nie słyszałem. Ściana dźwięku.

MGŁA - gdyby nie dźwięk, to pewnie by był najlepszy koncert. No i w sumie był, chociaż nie podobało mi się to spierdolone brzmienie. Wokal nieczytelny, gitary gdzieś ginęły, ogólnie łomot. W trakcie trochę się poprawiło, chyba ktoś podłubał w ustawieniach i końcówka brzmiała już znośnie. Setlista była spoko - najlepiej wypadło WHTN VII, trans jak chuj. Wypadli profesjonalnie, ale nie odniosłem wrażenia, że to rzemiosło - zespół się ostro wczuwa w granie, może tego za bardzo nie widać bo po prostu stoją i grają, ale jestem prawie pewien że wynika to ze skupienia i kompletnego odlotu w kosmos, dało się to wyczuć.

No i to tyle, następnym razem jeśli będą mieli trase po Polsce to sobie dopłacę tych kilkadziesiąt złotych i pojade do innego miasta, bo lubelskie Graffiti to jest kompletna porażka, cierpliwość mi się skończyła.

A i na koniec - jakkolwiek było to bdb, to na żywo FURIA wypada jednak znacznie lepiej. Porównuję, bo to dwa najbardziej charakterystyczne polskie zespoły bm i raczej na pewno dwa najlepsze (chociaż tak bardzo inne).
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
SorgHorde
świeżak

03-05-2017, 13:54

kenediusze pisze:Jezu kurwa ale był wpierdol.
i typa, który wskoczył na scenę :D - Mikołaj mu tak zajebal w ryj, że pacjent poleciał prosto w młyn tak, że zgaduję, że stracił połowę zębów.
Bzdura. Mikołaj wypchał typa, ten szczęśliwie poleciał w publikę. Dalej skakał do końca.
kenediusze
weteran forumowych bitew

03-05-2017, 14:42

Czyli źle widziałem z daleka. Bywa.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

03-05-2017, 14:58

Mitologia black metalu. Jeden niedowidzi, drugi niedoslyszy. Kult rośnie :-)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

03-05-2017, 16:25

SCREAMBLOODYGORE pisze:Mitologia black metalu. Jeden niedowidzi, drugi niedoslyszy. Kult rośnie :-)
w punkt
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
bartwa

03-05-2017, 16:34

Ee, tak jest ze wszystkim, black metal nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-05-2017, 16:49

Żadna mitologia ! Byłem i widziałem z możliwie najbliższej odległości ...bo to ja wskoczyłem na scenę a Mikołaj tak mi zajebał że straciłem wszystkie zęby. Potem spadłem ze sceny ale dalej skakałem do końca.

#potwierdzoneinfo
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

03-05-2017, 16:53

black_lava pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:Mitologia black metalu. Jeden niedowidzi, drugi niedoslyszy. Kult rośnie :-)
w punkt

– Złapali Bujaka.
– Eee, kogoś ważniejszego.
– Boże Święty!
– Ojca Świętego złapali.
– Słyszała pani? Jaruzelski porwał papieża.
– Nie. Kiedy?
– Dzisiaj z samego rana!
– Reagana aresztowali?!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

03-05-2017, 19:56

Bloodcult pisze:Żadna mitologia ! Byłem i widziałem z możliwie najbliższej odległości ...bo to ja wskoczyłem na scenę a Mikołaj tak mi zajebał że straciłem wszystkie zęby. Potem spadłem ze sceny ale dalej skakałem do końca.

#potwierdzoneinfo
Gówno, kurwa i spierdalaj. Teraz to każdy by chciał się poopalać w słońcu mojej sławy. Tylko się na scenie znalazłem, a tu nagle, jeb!, taki cios od Mikołaja poszedł, że wyrwało mi szczękę z zawiasów, wypadłem przez te srebrne rurki w środek młyna i tu dostałem z glana w krtań. Serio, koncert życia. Ale wpierdol! Supportów nie widziałem, bo się zagadałem.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

03-05-2017, 20:58

ROZJEBION:-)
ODPOWIEDZ