PLANET HELL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
PLANET HELL
Jesienią nakładem Thrashing Madness ukaże się debiutancki album Planet Hell "Mission One".
W składzie między innymi Przemysław Latacz (The No-Mads).
Kapela gra techniczny death metal, sama nazwa przywołuje Voivod. Na razie udostępniono jeden kawałek, brzmi on następująco:
[youtube][/youtube]
W składzie między innymi Przemysław Latacz (The No-Mads).
Kapela gra techniczny death metal, sama nazwa przywołuje Voivod. Na razie udostępniono jeden kawałek, brzmi on następująco:
[youtube][/youtube]
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: PLANET HELL
I brzmi nawet zachęcająco. Jak mi z głowy nie wypadną to sprawdze całość.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
[youtube][/youtube]
Nowy teledysk do utworu "Inquest"
Nowy teledysk do utworu "Inquest"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Już się szykowałem do założenia wątku, ale zostałem wyprzedzony. ;)
Bardzo ciekawe i dość oryginalne - przynajmniej na naszej scenie - granie. Za Lema dodatkowy wielki plus. Brać, bo dobre i tanie!
P.S.
Gdzieś czytałem, że granie dla fanów pierwszych dwóch płyt Nocturnus. Nie wiem, może narządy słuchu szwankują na starość, ale za wiele Nocturnus to ja tam nie słyszę...
Bardzo ciekawe i dość oryginalne - przynajmniej na naszej scenie - granie. Za Lema dodatkowy wielki plus. Brać, bo dobre i tanie!
P.S.
Gdzieś czytałem, że granie dla fanów pierwszych dwóch płyt Nocturnus. Nie wiem, może narządy słuchu szwankują na starość, ale za wiele Nocturnus to ja tam nie słyszę...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Gotyk
- zaczyna szaleć
http://chaosvault.com/wywiady/planet-he ... orporacji/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
ale teledysk to zrobili dość odpychający. Pan informatyk krzyczący w black metalowym stylu jest śmieszniejszy niż abbath biegający po górach z gitarą elektryczną.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- w mackach Zła
Poznałem ten zespół dopiero miesiąc temu. Słucham na okrętkę. Świetny materiał, czegoś takiego mi brakowało między wszystkimi gruzami, post metalami, religijnymi blackami i brutal technicznymi napierdalaniami.
Płyta tania jak barszcz i świetnie wydana jak na digipack. Warto się zaopatrzyć, a przynajmniej posłuchać całości chociaż jeden raz.
Recenzje dostają wyśmienite, ale mogą zaginąć w morzu innych kapel. Nie ma chyba zapotrzebowania na takie granie.
Płyta tania jak barszcz i świetnie wydana jak na digipack. Warto się zaopatrzyć, a przynajmniej posłuchać całości chociaż jeden raz.
Recenzje dostają wyśmienite, ale mogą zaginąć w morzu innych kapel. Nie ma chyba zapotrzebowania na takie granie.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
http://metalside.pl/wywiady/wywiad.php?id=121" onclick="window.open(this.href);return false;
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Zacny materiał ! ! ! A pan wokalista to ino lekarz przecie a nie informatyk :)
-
- weteran forumowych bitew
o dziwio tez mi siadla ich muzyka chociaz nie gustuje w tego typu dzwiekach - na pewno warto sprawdzic, wrecz czuc ze jest tu koncepcja na granie i wszystko sie klei.
co do wywiadu, nieodmiennie rozpierdalaja mnie wstawki - Przejdźmy wreszcie (śmiech) do muzyki. Z tego co widzę, to "Mission One" zbiera doskonałe recenzje. Jak się z tym czujesz? (śmiech)
co do wywiadu, nieodmiennie rozpierdalaja mnie wstawki - Przejdźmy wreszcie (śmiech) do muzyki. Z tego co widzę, to "Mission One" zbiera doskonałe recenzje. Jak się z tym czujesz? (śmiech)
- Sybir
Ciekawe, jak Nihil kiwałby głową, czytając tę słowa?
Nawet raz przesłuchałem Mission One, ale nie powiem, czy to dobre, kiepskie czy średnie, bo niewiele zostało mi w pamięci. Potrzebna jest "mission two", co najmniej.
Nawet raz przesłuchałem Mission One, ale nie powiem, czy to dobre, kiepskie czy średnie, bo niewiele zostało mi w pamięci. Potrzebna jest "mission two", co najmniej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude
Nowiuśki trak
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
TheDude pisze:Nowiuśki trak
[youtube][/youtube]
no, to polski blood incantation jest :D
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jest Voivod, jest zabawa. Pierwszy album był bardzo ok, nowy numer sugeruje, że drugi również taki jest. Biorę.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Dobra jest ta nowa płyta
- moonfire
Wczoraj robiłem pierwszy odsłuch po zakupie. Wymęczyła mnie ta płyta. Wkurzają mnie wokale, bo nie pasują do takiej muzyki. Wolałbym spokojniejsze wrzaski jak w Atheist czy Coroner.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
9-go listopada, nakładem Mad Lion Records, ukaże się najnowsza płyta Planet Hell "Mission Three"!!!
(english version below)
5 długich lat kazał nam Planet Hell czekać na następcę "Mission Two". Szczęśliwie kres oczekiwania jest już bliski - 9-go listopada wyruszymy w Misję No. 3! "Trójeczka", jeśli chodzi o fizyczne formaty, zaprezentuje się w dwóch odsłonach - 9-cio utworowej (klasyczny jewel case) oraz 10-cio utworowej (ekskluzywny digi book w formacie A5 z bonusowym utworem - cover'em zespołu Republika "Kombinat", limit do 500 sztuk)! Wgryzając się głębiej w warstwę muzyczno - tekstową, to inspiracją dla "Mission Three" jest dzieło Stanisława Lema "Summa Technologiae". Na bazie tego wyjątkowego zbioru esejów Planet Hell pogrupował utwory na "Mission Three" w 3 bloki tematyczne - "Transition", "AI Loves You", "Facsimile" opisują konsekwencje fuzji umysłu i ciała człowieka z komputerami i maszynami; "Astronomer", "Universal Architect", "Laplace’s Demon" to powrót ku gwiazdom - wizja przewrotnej formy kontaktu z Obcymi, inżynierii gwiazdowej oraz koncepcji konstrukcji wszechświata; "Diabolus Ex Machina", "Evolution DiLEMma" oraz "Homeostasis" to spojrzenie na ewolucję gatunku ludzkiego, który poprzez rozwój technologii staje się hybrydą człowieka i maszyny, a następnie supermaszyną, która pragnie na powrót stać się człowiekiem. Wątek ewolucji jest kluczowy dla tego wydawnictwa. Idealnie został on wyeksponowany w grafikach JRMR Artworks przygotowanych specjalnie na potrzeby "Mission Three". Koncept albumu wieńczy, powyżej już wspomniany, mechaniczny cover zespołu Republika "Kombinat". Grzejemy silniki i rozpoczynamy odliczanie! Do 9-go listopada!!!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
...całość nowej...
- Rattlehead
Poprzednie bardzo dobre. Koncertowo też świetnie. Ciekawy i moim zdaniem trochę niedoceniony twór w naszym kurwidołku. Nowa oczywiście będzie zamawiana.
support music, not rumors
- Kilgore
Wyobraź sobie że zawsze masz czas