CLANDESTINE BLAZE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CLANDESTINE BLAZE
Kurwa, nie wiem :) Generalnie podoba mi sie, bardzo klasyczna taka i inna niż "Harmony...", jakby to zupełnie inny band nagrał. Jest tu jakiś 'nerw" i to jest fajne. Czy to zło i zepsucie - jeszcze nie wiem. "Harmony..." wydaje się byc bardziej nostalgiczna i "ładna".
- dzik
- zahartowany metalizator
Możesz śmiało zapoznać się z całością dyskografii. Nie dał dupy na zadnym materiale. Enjoy!
dobry kościół to kościół spalony
-
choć Falling Monuments ma mielizny.
- dzik
Falling Monuments jest nieco inna, ale to świetna, odprężająca płyta.
- pr0metheus
fajna ta nowa plyta. circle of vultures lecialo pare razy pod rzad, co mi sie rzadko zdarza.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Ubzdur
- w mackach Zła
Nowy album- jak na tę kapelę- bdb. Obiektywnie jednak pozostanie "tylko" dobrą płytą. Jest parę szlagierów (pierwsze dwa i wyżej wspomniany) i parę zapychaczy. Trudno jednak, aby projekt będący w 100% hołdem wobec klasycznego grania black metalu (szczególnie hellhammer+LLN) mógł stać się kultowy, albo przekraczał jakiś rubikon. ;) Bardzo na plus są te "smaczki" jak smacznie zaaplikowane nieortodoksyjne instrumenty w kulminacyjnych momentach utworów, ale płytą roku, mam nadzieję, nie zostanie.
-
- postuje jak opętany!
Dwa pytania:
Jaką dokładnie sytuację przedstawia okładka „Fire Burns in Our Hearts”? I to samo odnośnie do najnowszej płyty. Próbowałem zrobić dochodzenie, ale na na MA ani Discogs nie widzę wzmianek o tym, wyszukiwanie obrazem kieruje do płyt CB, czyli jest mało owocne.
Jaką dokładnie sytuację przedstawia okładka „Fire Burns in Our Hearts”? I to samo odnośnie do najnowszej płyty. Próbowałem zrobić dochodzenie, ale na na MA ani Discogs nie widzę wzmianek o tym, wyszukiwanie obrazem kieruje do płyt CB, czyli jest mało owocne.
-
- weteran forumowych bitew
A tu swiezynka od Bardo i Mikko
http://www.bardomethodology.com/article ... interview/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bardomethodology.com/article ... interview/" onclick="window.open(this.href);return false;
- DST
- rasowy masterfulowicz
Fajny wywiad. Ogólnie ten zine jest spoko, bo każdy wywiad porusza jakieś kwestio filozoficzno-ideologiczne, co w black metalu dla mnie zawsze było istotniejsze niż np. gadanie o zmianach składu na przestrzeni ostatnich 10 lat. No i biorą kapele u których zawsze strona ideologiczna mnie mocno interesowała jak Antaeus, Teitanblood, Necros Christos, Mgła (muzycznie nie bardzo, ale teksty mają bardzo dobre), Malign etc.Bless this tongue pisze:A tu swiezynka od Bardo i Mikko
- WaszJudasz
overall pussyfication in the black metal zeitgeist
:D :D :D
propsy.
:D :D :D
propsy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- hcpig
Zabawna bo niektórzy forumi koledzy składają się ku podobnej tezie za przykład podając DsO.
Yare Yare Daze
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
I oni oczywiście mają rację, bo jakie pojęcie może mieć jakiś Mike Zaspa o black metalu?
- DST
- rasowy masterfulowicz
Na bank jak wejdzie na forum i zorientuje się jaki walnął faux pas to wypuści oficjalne przeprosiny na łamach "Gazety Wyborczej".hcpig pisze:Zabawna bo niektórzy forumi koledzy składają się ku podobnej tezie za przykład podając DsO.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Najnowsze cd Clandestine Blaze (plus kilka starszych) dostępne na allegro po 24zł u sprzedawcy apocalyptic666
- maciek z klanu
Dziwi mnie ze cisza w temacie City of slaughter. Zakurwista rzecz
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ubzdur
- w mackach Zła
CB to ciekawy przypadek zespołu grającego dość prymitywnie, który z płyty na płytę robił się coraz lepszy. Zwykle tendencje przedstawiają się odwrotnie: wraz z doświadczeniem jakie nabywa artysta jego skomplikowana muzyka, jak np. jazz robi się często coraz lepsza. Natomiast jeśli ktoś grał prosto, to zwykle najlepsze były jego początki/lata młodzieńcze. Tutaj mamy do czynienia ze stałym rozwojem w formie zachowującej pierwotną esencję coraz lepiej pobieraną z zewnątrz. Takie myśli nasuwają mi ostatnie trzy longi które bardzo lubię, a ostatni lubię szczególnie przez wyjątkowo zajebistą produkcję i skojarzenia z francuską szkołą grania.
-
W moim skromnym IMHO Harmony of Struggle miało poważne zakusy do bycia genialną. Po NGR, która mnie już rozczarowała, zacząłem napytywać sobie zaległości i nie wiem, co facet gra obecnie. A nuż to jakieś nujazzowe minimal techno?
- maciek z klanu
Jak lubisz dof to te pokochasz
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- dzik
"City Of Slaughter" to znakomita płyta. Zresztą podobnie jak wszystkie wcześniejsze. Dawno nie słuchałem, czas odświeżyć przy najbliższej okazji.
- brb
- postuje jak opętany!
Jeżeli Harmony... miało zakusy to IMHO City Of Slaughter przekroczyło Rubikon.byrgh pisze:W moim skromnym IMHO Harmony of Struggle miało poważne zakusy do bycia genialną. Po NGR, która mnie już rozczarowała, zacząłem napytywać sobie zaległości i nie wiem, co facet gra obecnie. A nuż to jakieś nujazzowe minimal techno?