Kolejny cios w czerwcu. Pięknie.Pacjent pisze:
Album "Through Aching Aeons" wyjdzie 23 czerwca i będzie ostatnim etapem istnienia DESULTORY. Będzie zawierał 9 piosenek:
1. Silent Rapture
2. Spineless Kingdom
3. Through Aching Aeons
4. In This Embrace
5. Beneath The Bleeding Sky
6. Slither
7. Divine Blindness
8. Breathing The Ashes
9. Our Departure
DESULTORY - powrót!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: Powrót DESULTORY !
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drugi kawałek:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- IMP-|-OUS
- weteran forumowych bitew
LP w Agonii https://www.agoniarecords.com/index.php ... e&id=2061v" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
bez sensu
nagrywać taki fajny album i sie rozpadać ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Głupie to. Mam nadzieję, że to zdementują i pojadą na trasę.Żułek pisze:bez sensu
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
Sam jestem zaskoczony, ale podoba mi sie. Jest moc, są pomysły.Drone pisze:Ależ dobra jest ta nowa płyta!
- Drone
Jestem oczarowany nową płytą DESULTORY i skłonny twierdzić, że to najlepsza płyta ze szwedzizną od wielu, wielu lat. Muzyka to klasyczne DESULTORY, czyli melodyjne mielenie na pograniczu wczesnego ENTOMBED i DISMEMBER, ale z tą charakterystyczną dla tego zespołu nutą nostalgii bez popadania w zbytni patos czy ckliwość. Najważniejsza jest jednak warstwa kompozycyjna, a tu się dzieje naprawdę dużo. Świetne wielowarstwowe riffy, finezyjne nietypowe zagrywki, dobre solówki, produkcja jak żyleta. Nie ma słabego numeru, nie ma słabego punktu. Mocny kandydat do płyty roku w kategorii death metal.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
o ja pierdolę. a miałem zamiar zignorować tę płytę... no nic, trzeba sprawdzić w wolnej chwiliDrone pisze:Jestem oczarowany nową płytą DESULTORY i skłonny twierdzić, że to najlepsza płyta ze szwedzizną od wielu, wielu lat. Muzyka to klasyczne DESULTORY, czyli melodyjne mielenie na pograniczu wczesnego ENTOMBED i DISMEMBER, ale z tą charakterystyczną dla tego zespołu nutą nostalgii bez popadania w zbytni patos czy ckliwość. Najważniejsza jest jednak warstwa kompozycyjna, a tu się dzieje naprawdę dużo. Świetne wielowarstwowe riffy, finezyjne nietypowe zagrywki, dobre solówki, produkcja jak żyleta. Nie ma słabego numeru, nie ma słabego punktu. Mocny kandydat do płyty roku w kategorii death metal.
- nicram
Ja tam nie przesadzałbym z tymi zachwytami. Po pierwszym przesłuchaniu chciałem tę płytę sprzedać. ;-) Jednak ma coś w sobie, że się do niej wraca. Jest dobra, podobnie zresztą jak "Counting our scars" też była. Odchodzą pozostawiając po sobie pozytywne wrażenia. Lepiej tak, niż kończąc jakąś pedaliadą. :-)
Ostatnio zmieniony 17-08-2017, 12:48 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
-
tak czy inaczej, sprawdzić muszę
- Triceratops
- domel666
- zaczyna szaleć
jest ok i tyle, dawne czasy juz nie wrócą
-
- rozkręca się
Artur już nie bądź taki sentymentalny:) ale poważnie płyta w porządku tylko trzeba trochę poświęcic czasu, aranżacyjnie zawsze było prościej, tak mi sie wydaje. Stare płyty poza tym wiadomo ze mamy już osłuchane milion razy i to ich przewaga.
- domel666
- zaczyna szaleć
hahah skad wiesz jak mam na imie
- domel666
- zaczyna szaleć
Pawełku Ty doskonale pamiętasz czasy wymiany muzy poprzez poczte polska!! ja pierdziu to juz 20 lat!!
-
- rozkręca się
Hehe no jak nie jak tak:) odezwę sie na pm to dasz mi kontakt, wpadniecie do nas to posluchamy tych staroci przy szklaneczce:) spadam na dziś, pozdrawiam
- domel666
- zaczyna szaleć
I to jest właśnie to!!
- Drone
Płyta jest tak dobra, że będąc dziś w Media Markt i widząc ją za 59,90zł, kupiłem ją bez najmniejszego wahania. Diabeł tkwi w szczegółach, aranże gitar są wyborne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Wg mnie trafili w to miejsce gdzie AT THE GATES i DARK TRANQUILLITY nie wcelowali swoimi ostatnimi albumami (nic tym kapelom nie zarzucając). Zastanawia mnie cały czas jedno: jak można, prezentując taki spontan i radość grania, powiedzieć "stop"?Drone pisze:Płyta jest tak dobra, że będąc dziś w Media Markt i widząc ją za 59,90zł, kupiłem ją bez najmniejszego wahania. Diabeł tkwi w szczegółach, aranże gitar są wyborne.