Clawfinger
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Clawfinger
więcej nie znam
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- postuje jak opętany!
Peebuls pisze:http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... tniec.html :P
Czyli jednak wiadomość, że na Brutalu dali ostatni koncert się potwierdziła. Ładnie się pożegnali trzeba przyznać.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Przeczytali mojego posta i dali sobie spokój :D
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Spokojnie. Zrobi sie moda na takie granie, ktos wykopie Clawfinger jako zapomnianego klasyka to wroca i nagraja jakis powitalny album.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mam ogromny sentyment do "Deaf Dumb Blind". Mocno promowało ich rockowe radio Puls w mojej wsi i w pewnym okresie ogólniaka słuchałem jej w kółko, nauczyłem się na pamięć każdego dźwięku i wyśpiewanego tekstu. Niedługo potem poszedłem w hc/grind/punk i zapomniałem o istnieniu tego zespołu na lata. Wpadła mi potem w ręce płyta "Clawfinger", ale dawne emocje nie wróciły. Do wspomnianej jednak "DDB" wracam co jakiś czas z ogromną przyjemnością i nadal imponuje mi angielszczyzna wokalisty, w końcu przecież Szweda.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Dwie pierwsze płyty bardzo fajne, czasem do nich wracam i słucham z przyjemnością.
- zawlekacz
- w mackach Zła
pierwsza trójka nawet bym powiedzial...
pamietam jak wyszla Deaf Dum Blind to było coś świeżego, nowego...
no i angielszczyzna wokalisty pierwsza klasa
nie ma to tamto
- moonfire
Skandynawy angielszczyznę mają pierwsza klasa.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Pierwsze dwie są równe i trzymają w napięciu od początku do końca, trójka miała już mielizny. Chociaż powinienem to zweryfikować ponieważ ostatni raz trójeczki słuchałem gdzieś tak na początku wieku. Trochę lat mineło i spojrzenie na sprawę może ulec zmianie.zawlekacz pisze:pierwsza trójka nawet bym powiedzial...
- Drone
-
Miałem okazje widzieć ich na żywo w 2003 roku, czyli w czasach kiedy wydawali już płyty, które mnie nie brały i przyznam, że koncert był naprawdę dobry. Ciężkie brzmienie, ruch na scenie, niesamowita energia.
- hcpig
Chyba zmienię zdanie o tym będzie, słuchałem 'Use Your Brain' i zmiotło czachę. Tak, to jest przebojowe i z silnym potencjałem komercyjnym ale jednocześnie zakrane z takim kopem i pomysłem że ho. Podoba mi się zwłaszcza sound gitar i rwane riffy co trąci czasemi nawet bardziej przystępnym rockiem industrialnym. Masa OK.
Yare Yare Daze
- Lukass
Zmienisz? To miałeś złe? No nie, Clawfinger, mimo całego swojego skrajnie lewackiego przekazu (takie "What Are You Afraid Of" brzmi obecnie nieco ironicznie) i może aż zbytniego potencjału komercyjnego zawsze był bardzo dobry. W mojej szczeniackiej paczce zdobył prawie wszystkich pierwszą i drugą płytą, mimo że zupełnie innych rzeczy się wtedy słuchało. Bardzo lubię też trójkę, a i później bywało fajnie, chociaż już nierówno. A jedynkę sprawdzałeś? Gitary jeszcze samplowali, ale to był debiut jakich mało. Na żywo niestety widziałem ich tylko raz, w... myślę... googluję... w 2006 roku na jedynych dobrych juwenaliach w historii miasta Gdańsk. Mimo fatalnej pogody było przezajebiście.hcpig pisze:Chyba zmienię zdanie o tym będzie, słuchałem 'Use Your Brain' i zmiotło czachę. Tak, to jest przebojowe i z silnym potencjałem komercyjnym ale jednocześnie zakrane z takim kopem i pomysłem że ho. Podoba mi się zwłaszcza sound gitar i rwane riffy co trąci czasemi nawet bardziej przystępnym rockiem industrialnym. Masa OK.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- hcpig
No jedynki słuchałem i wydała mi się takase, może dlatego że na połączenie metalu z rapem szukałem bardziej brutalnej muzy ale teraz, po dwójce weszło, do debiutu jeszcze wrócę zresztą.Lukass pisze: Zmienisz? To miałeś złe?
Yare Yare Daze
- Gotyk
- zaczyna szaleć
"Skandynawski zespół Clawfinger powrócił po latach ciszy z nowym utworem i teledyskiem.
Clawfinger przerwał wieloletnie milczenie powracając z utworem „Save Our Souls”, do którego powstał teledysk. Muzycy mają też zaplanowane kilka koncertów
Utwór „Save Our Souls” jak zwykle w przypadku Clawfinger ma mocne i aktualne przesłanie:
Grupa tak komentuje zawartość nowej piosenki:
Kawałek opowiada o tym, jak trumpizm zmienia świat w bajoro pełne pieprzonych, bezdusznych szczyn. Jak można twierdzić, że pewne rasy, religie czy płcie mają określone cechy charakteru i jak można winić je za zło tego świata? Jak bardzo to jest zacofane i niedorzeczne? Idioci, tak samo jak bohaterowie, są wszystkich kolorów i jeśli nie będziemy się trzymali razem, świat będzie miał przejebane.
Zespół Clawfinger ma zaplanowane na lato i jesień tego roku kilka koncertów, między innymi na czeskim festiwalu Brutal Assault, a także klubowe koncerty w Szwecji i Niemczech. Zespół jednak raczej nie planuje powrotu ta pełną skalę.
Clawfinger nie jest już naszym głównym zajęciem. Mamy inne prace oraz rodziny.
Clawfinger powstał w 1989 roku w Szwecji, a pierwszy album wydał w 1993 roku pod tytułem „Deaf Dumb Blind”. Na płycie znalazły się takie utwory jak „Nigger” i „The Truth”, które rozsławiły grupę szczególnie wśród fanów łączenia rocka z rapem. Kolejne płyty ugruntowały pozycję grupy na scenie europejskiej, Clawfinger koncertował z takimi zespołami jak Rammstein – najpierw w roli headlineara, a potem supportu. Grupa wielokrotnie występowała w Polsce, między innymi na Przystanku Woodstock. W 2007 roku ukazał się ostatni album studyjny Clawfinger, pod tytułem „Life Will Kill You”.
W 2013 roku Clawfinger ogłosił, że kończy aktywną działalność sceniczną, a muzycy mają zamiar poświęcić się pracy i rodzinom. Grupa jednak okazjonalnie występuje, głównie na różnych festiwalach."
[youtube][/youtube]
Słaby ten kawałek,chyba dobrze że nie planują powrotu na stałe.
Clawfinger przerwał wieloletnie milczenie powracając z utworem „Save Our Souls”, do którego powstał teledysk. Muzycy mają też zaplanowane kilka koncertów
Utwór „Save Our Souls” jak zwykle w przypadku Clawfinger ma mocne i aktualne przesłanie:
Grupa tak komentuje zawartość nowej piosenki:
Kawałek opowiada o tym, jak trumpizm zmienia świat w bajoro pełne pieprzonych, bezdusznych szczyn. Jak można twierdzić, że pewne rasy, religie czy płcie mają określone cechy charakteru i jak można winić je za zło tego świata? Jak bardzo to jest zacofane i niedorzeczne? Idioci, tak samo jak bohaterowie, są wszystkich kolorów i jeśli nie będziemy się trzymali razem, świat będzie miał przejebane.
Zespół Clawfinger ma zaplanowane na lato i jesień tego roku kilka koncertów, między innymi na czeskim festiwalu Brutal Assault, a także klubowe koncerty w Szwecji i Niemczech. Zespół jednak raczej nie planuje powrotu ta pełną skalę.
Clawfinger nie jest już naszym głównym zajęciem. Mamy inne prace oraz rodziny.
Clawfinger powstał w 1989 roku w Szwecji, a pierwszy album wydał w 1993 roku pod tytułem „Deaf Dumb Blind”. Na płycie znalazły się takie utwory jak „Nigger” i „The Truth”, które rozsławiły grupę szczególnie wśród fanów łączenia rocka z rapem. Kolejne płyty ugruntowały pozycję grupy na scenie europejskiej, Clawfinger koncertował z takimi zespołami jak Rammstein – najpierw w roli headlineara, a potem supportu. Grupa wielokrotnie występowała w Polsce, między innymi na Przystanku Woodstock. W 2007 roku ukazał się ostatni album studyjny Clawfinger, pod tytułem „Life Will Kill You”.
W 2013 roku Clawfinger ogłosił, że kończy aktywną działalność sceniczną, a muzycy mają zamiar poświęcić się pracy i rodzinom. Grupa jednak okazjonalnie występuje, głównie na różnych festiwalach."
[youtube][/youtube]
Słaby ten kawałek,chyba dobrze że nie planują powrotu na stałe.
- Lukass
No słaby dość rzeczywiście. Ale koncert (klubowy) chętnie bym obejrzał.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sgt. Barnes
nowy wałek.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Kiedyś miałem ich kasetę, ale mięli rasistowską piosenkę 'Nigger', więc wrzuciłem ją do pieca. Faszyzm nie przejdzie!
-
- weteran forumowych bitew
Pamiętam koncert clawfinger a przed nimi grał taki zespół Rammstein ... To byli czasy!