PRZYSTANEK WOODSTOCK

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: PRZYSTANEK WOODSTOCK

14-06-2017, 14:09

co za problem, zeby wreszcie zaczeli je spelniac? stac ich, a jak nie to sponsorzy sie dorzuca ;-) bledem rzadu jest to ze nawet z takich gowien robi sprawy ideologiczne, ale jesli woodstock przestanie byc traktowany jak swieta krowa to wszystkim to wyjdzie na dobre
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-06-2017, 21:04

uglak pisze:co za problem, zeby wreszcie zaczeli je spelniac? stac ich, a jak nie to sponsorzy sie dorzuca ;-) bledem rzadu jest to ze nawet z takich gowien robi sprawy ideologiczne, ale jesli woodstock przestanie byc traktowany jak swieta krowa to wszystkim to wyjdzie na dobre
Ja myślę, że wszystkim by na dobre wyszło, gdyby kościół katolicki przestał być traktowany jak święta krowa.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

14-06-2017, 21:06

Nasum pisze:W sumie też mnie drażni ten festiwal i właściwie dynda i powiewa mi fakt, czy będzie czy go odwołają, ale skoro teraz z jakichś pobudek ideologicznych odwołają jakiś tam festiwal, to za rok czy dwa będą odwoływać takie spędy jak metalmania, czy małe klubowe koncerty, bo będą grały zespoły które propagują treści niezgodne z zasadniczą linią religijna państwa. Może przesadzam, ale gdyby doszło do takiego kuriozum na znacznie wiekszą skalę - bo pojedyncze sztuki co jakis czas są odwoływane - to byłoby dopiero coś. Beczka śmiechu. Przez łzy.
w końcu zaczynają się oczy otwierać...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak

14-06-2017, 22:11

trup pisze:
uglak pisze:co za problem, zeby wreszcie zaczeli je spelniac? stac ich, a jak nie to sponsorzy sie dorzuca ;-) bledem rzadu jest to ze nawet z takich gowien robi sprawy ideologiczne, ale jesli woodstock przestanie byc traktowany jak swieta krowa to wszystkim to wyjdzie na dobre
Ja myślę, że wszystkim by na dobre wyszło, gdyby kościół katolicki przestał być traktowany jak święta krowa.
oczywiscie, ale to jednak nie ten temat
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

15-06-2017, 00:17

uglak pisze:
trup pisze:
oczywiscie, ale to jednak nie ten temat
Ale dlaczego uważasz, że woodstock jest traktowany jak święta krowa? I przez kogo?
535

15-06-2017, 00:28

trup pisze:
Nasum pisze:W sumie też mnie drażni ten festiwal i właściwie dynda i powiewa mi fakt, czy będzie czy go odwołają, ale skoro teraz z jakichś pobudek ideologicznych odwołają jakiś tam festiwal, to za rok czy dwa będą odwoływać takie spędy jak metalmania, czy małe klubowe koncerty, bo będą grały zespoły które propagują treści niezgodne z zasadniczą linią religijna państwa. Może przesadzam, ale gdyby doszło do takiego kuriozum na znacznie wiekszą skalę - bo pojedyncze sztuki co jakis czas są odwoływane - to byłoby dopiero coś. Beczka śmiechu. Przez łzy.
w końcu zaczynają się oczy otwierać...
No tak, bo wcześniej Baśka
Obrazek

ale także Elka,
Obrazek

to były postaci anonimowe i kompletnie nieznane. Ciekawe, gdzie są i czym się zajmują najwięksi piewcy zalet powyższych pań. Użytkownicy Kraft, Kingu oraz Bezdech? Czyżby gdzieś na innym forum i za kolejne, niezłe pieniądze, przeszli do opozycji? Wcale bym się nie zdziwił.
Awatar użytkownika
uglak

15-06-2017, 01:39

trup pisze:Ale dlaczego uważasz, że woodstock jest traktowany jak święta krowa? I przez kogo?
nie wiem czy tam byles - ja tak. prawdziiwej ochrony czyli patrolu w (chyba) niebieskich koszulkach jest tam jak na lekarstwo i tylko pod scena. reszta ktora szumnie chca wliczac do ochrony to anorektycznie kmiecie ktorym wystarczy powiedziec "spierdalaj", zeby uciekli przy pierwszej konfliktowej sytuacji i nie pokazali sie wiecej. oczywiscie nie oznacza o ze akurat w tym roku tam ktos wybuchnie, ale biorac pod uwage czysta glupote organizatora (oficjalne zapraszanie imigrantow) przydaloby sie zeby chciaz zaczeli spelniac obowiazki organizatora imprez masowych (czyli cos co musza robic wszyscy inni) - zawsze to mniejsza szansa ze ktos z gosci pani Merkel zbytnio sie podekscytuje w tlumie ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-06-2017, 00:10

Ja tam nie wiem, ale coś mi mówi, że nawet wielcy, napakowani ochroniarze (nawet tacy bez mózgu od nadmiaru anabolików) nikogo nie zdołają powstrzymać przed rozerwaniem się na jakimkolwiek festiwalu. Taki ochroniarz to się przydaje, jak klient się awanturuje, a nie wtedy, gdy klient chce zabić wszystkich w promieniu dwudziestu metrów. A skoro tak, to co za różnica?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

16-06-2017, 00:39

No, w końcu ktoś dostrzegł istotę sprawy. Zmniejszenie ryzyka ataku terrorystycznego przyniosłoby wprowadzenie np. kontroli przy użyciu psów wyszkolonych na okoliczność materiałów wybuchowych itp. Swoją drogą ciekawe, że podobne wątpliwości nie pojawiają się przy np pielgrzymkach czy innych katolikih spędach jak np w Lednicy. Terroryści mniej się interesują katolickimi imprezami czy jak?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-06-2017, 00:46

Hatefire pisze:No, w końcu ktoś dostrzegł istotę sprawy. Zmniejszenie ryzyka ataku terrorystycznego przyniosłoby wprowadzenie np. kontroli przy użyciu psów wyszkolonych na okoliczność materiałów wybuchowych itp. Swoją drogą ciekawe, że podobne wątpliwości nie pojawiają się przy np pielgrzymkach czy innych katolikih spędach jak np w Lednicy. Terroryści mniej się interesują katolickimi imprezami czy jak?
Pewnie Buk ich powstrzymuje przed tak strasznym postępkiem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

16-06-2017, 01:11

Hatefire pisze:No, w końcu ktoś dostrzegł istotę sprawy. Zmniejszenie ryzyka ataku terrorystycznego przyniosłoby wprowadzenie np. kontroli przy użyciu psów wyszkolonych na okoliczność materiałów wybuchowych itp. Swoją drogą ciekawe, że podobne wątpliwości nie pojawiają się przy np pielgrzymkach czy innych katolikih spędach jak np w Lednicy. Terroryści mniej się interesują katolickimi imprezami czy jak?
co dziwne chyba tak chociaz ŚDM bylo dosc poteznie obstawione przez policje. no i jednego zamachowce jednak zatrzymali. za to jest jakas moda na mordowanie nieletnich - najpierw koncert dla nastolatek w Anglii, a dzisiaj wybuch przed przedszkolem.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

16-06-2017, 01:23

No, ale odnieś się może co do sedna dyskusji. Napisałeś coś o słabowitej ochronie i ryzyku, że ktoś się nadmiernie rozerwie. Mimo, że akurat bardziej rozgarnięte i liczniejsze wykidajły nic nie pomogą na atak terrorystyczny. Nie ciekawi cię np dlaczego obecna władza nie przypieprza się tak np do katolickich masówek, mimo, że na pielgrzymkach itp. ochrony jeszcze mniej niż na Woodstocku?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

16-06-2017, 09:39

Hatefire pisze:rozgarnięte i liczniejsze wykidajły nic nie pomogą na atak terrorystyczny.
obawiam sie, ze mieszkancy Izraela sie z Toba nie zgodza (a ja razem z nimi)
Hatefire pisze:Nie ciekawi cię np dlaczego obecna władza nie przypieprza się tak np do katolickich masówek, mimo, że na pielgrzymkach itp. ochrony jeszcze mniej niż na Woodstocku?
nigdy nie bylem na pielgrzymce czy nawet w Czestochowie, wiec ciezko mi sie wypowiedziec jak to wyglada, ale wydaje mi sie, ze zarowno obecna (jak i kazda poprzednia) wladza - jesli bylaby taka potrzeba - dalaby im wieksza policyjna ochrone za publiczne pieniadze
Guilty of being right
Karkasonne

16-06-2017, 10:21

Hatefire pisze:Nie ciekawi cię np dlaczego obecna władza nie przypieprza się tak np do katolickich masówek, mimo, że na pielgrzymkach itp. ochrony jeszcze mniej niż na Woodstocku?
Jednym z powodów może być to, że ogólny poziom trzeźwości, opanowania i godności jest na pielgrzymce jednak wyższy ;)))
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-06-2017, 07:04

http://muzyka.onet.pl/rock/the-exploite ... ock/82bmjv
Punkowy zespół The Exploited odwołał występ na tegorocznym, 23. Przystanku Woodstock w Kostrzynie nad Odrą.
Powodem odwołania show jest zły stan zdrowia wokalisty, Wattiego Buchana. Szkocka kapela zrezygnowała z reszty europejskiej trasy, o czym doniosła za pośrednictwem Facebooka. Informację na antenie Antyradia potwierdził też Jurek Owsiak.
No i chuj mnie strzelił bo chciałem jechać. Z Wattiem coraz gorzej.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

21-06-2017, 09:02

uglak pisze:
trup pisze:Ale dlaczego uważasz, że woodstock jest traktowany jak święta krowa? I przez kogo?
nie wiem czy tam byles - ja tak. prawdziiwej ochrony czyli patrolu w (chyba) niebieskich koszulkach jest tam jak na lekarstwo i tylko pod scena. reszta ktora szumnie chca wliczac do ochrony to anorektycznie kmiecie ktorym wystarczy powiedziec "spierdalaj", zeby uciekli przy pierwszej konfliktowej sytuacji i nie pokazali sie wiecej. oczywiscie nie oznacza o ze akurat w tym roku tam ktos wybuchnie, ale biorac pod uwage czysta glupote organizatora (oficjalne zapraszanie imigrantow) [1] przydaloby sie zeby chciaz zaczeli spelniac obowiazki organizatora imprez masowych [2] (czyli cos co musza robic wszyscy inni) - zawsze to mniejsza szansa ze ktos z gosci pani Merkel zbytnio sie podekscytuje w tlumie ;-)

(1) pisowska manipulacja

PiS wybrało fragment z wpisu Jerzego Owsiaka na Facebooku z 10 lutego 2016 roku. Owsiak odniósł się wówczas do słów Mariusza Pudzianowskiego, który po atakach w Calais opublikował na Facebooku zdjęcie kija baseballowego. "Z tym będę czekał na naczepie do UK przed wjazdem na prom z Calais Mariusz Pudzianowski Transport. Na naczepie będzie przyśpieszona nauka asymilacji" - napisał wtedy Pudzianowski.

"Mariusz, ja bym przeprosił (...)" - odpowiedział wtedy Owsiak. "Jesteśmy Mariusz przed kolejnym Najpiękniejszym Festiwalem Świata - Przystankiem Woodstock. Co roku zjeżdża się tam ogromna ilość fanów, nie tylko muzyki, ale przede wszystkim niesamowitej, jedynej na świecie atmosfery, którą razem stworzyliśmy. Fani przyjeżdżają nie tylko z Polski, ale kilkadziesiąt tysięcy ludzi przyjeżdża z całej Europy. We Frankfurcie nad Odrą - mieście tuż obok Kostrzyna - przebywa kilka tysięcy emigrantów. Powiem Ci tak - jesteśmy otwarci na to, że do nas przyjadą. Jesteśmy na to przygotowani. Będziemy o tym mówili. Jestem na 100 proc. przygotowany, że w super zabawie także z ich udziałem pomogą nam woodstockowicze. Nie zrobi tego żadna instytucja z nakazami i zakazami. Zrobimy to my."

Ten fragment opatrzono na Twitterze PiS komentarzem: "Jerzy Owsiak zaprosił imigrantów przebywających w Niemczech na Woodstock".

(2) pisowskie kłamstwo.

Szanowny Panie Ministrze,

Zacznę od podziękowań! Przez wiele lat na Przystanku Woodstock wypracowaliśmy fantastyczną formę współpracy ze wszystkimi zawodowymi służbami. To ona zbudowała niezwykłą atmosferę tego jednego z największych festiwali na świecie. Zbudowała jego bezpieczeństwo i wzajemną odpowiedzialność – nas - organizatorów i jego uczestników. To dzięki super działaniu ze służbami zawodowymi - Policją, Strażą Pożarną, a także Policją Niemiecką, służbami granicznymi, Państwową Inspekcją Sanitarną, a także urzędem Wojewody Lubuskiego – Przystanek Woodstock jest przykładem imprezy, w ramach której wszyscy zaangażowani w jej organizację, zwracają uwagę na każdy aspekt jej bezpiecznego przebiegu. Podległe Panu służby od wielu lat przygotowują się razem z nami do Festiwalu.

Od kilku lat opinia ludzi w mundurach o organizacji Festiwalu jest doskonała. Od kilku lat pańscy ludzie piszą o bardzo bezpiecznej i profesjonalnie zorganizowanej imprezie. Jest to wynik naszych całorocznych działań i bardzo starannych przygotowań, w postaci wspólnych szkoleń i spotkań. Wystarczy Panie Ministrze zapytać o to Komendanta Wojewódzkiego Policji - mł. insp. Stanisława Janiaka, który od wielu lat na różnych stanowiskach był zaangażowany w działania związane z naszym Festiwalem. 31 maja Komenda Miejska Policji w Gorzowie Wielkopolskim wydała opinię dotyczącą tegorocznego Festiwalu. Nie jest ona – jak Pan mówi negatywna – jest ona taka samą jak rok temu. Mówi ona o podejmowanych przygotowaniach i przewidywanych zagrożeniach.

Ta opinia została wydana na podstawie naszego zgłoszenia imprezy, którą wysłaliśmy w maju tego roku. Rok temu uznano nasz Festiwal za imprezę o podwyższonym ryzyku i uzasadnienie tej opinii budziło nasze zastrzeżenie – nigdy na Festiwalu nie wybuchły chociażby zamieszki spowodowane nieporozumieniami między subkulturami czy na tle religijnym. Zdajemy sobie sprawę, że w ciągu 22 lat istnienia naszego Festiwalu – Europa zmieniła się. Ale między innymi w zeszłym roku Światowe Dni Młodzieży były imprezą bardzo otwartą i „wędrującą” i tego podwyższonego ryzyka nie było, ale ja jako obywatel tego kraju widziałem olbrzymie zaangażowanie zawodowych służb w jego zabezpieczenie. Gratulujemy!

W tym roku w otrzymanej opinii Policja kolejny raz deklaruje współpracę z nami – według przesłanego pisma planuje zaangażować nie mniej niż 1570 policjantów. Bardzo dziękujemy za taką decyzję.

Także my jako organizatorzy wprowadziliśmy kilka istotnych zmian poprawiających bezpieczeństwo – wytyczymy i ogrodzimy miejsca do zabawy przed scenami, wszyscy uczestnicy zabawy będą mieli zakaz wnoszenia napojów i plecaków w ten sektor. Zwiększymy także kontrole przy wszystkich drogach i traktach dojazdowych na festiwal. Wytyczone są nowe, dalekie od miejsca zabawy, miejsca parkingowe dla samochodów. Istota poczucia bezpieczeństwa są przede wszystkim działania starannie wyszkolonych grup Pokojowego Patrolu – kończą oni kilkudniowy kurs dla służb informacyjnych w naszym ośrodku niedaleko Kwidzyna. Policja zawsze podkreśla właśnie ten element całego zabezpieczenia jako doskonale wypracowany. Całość Festiwalu zarządzana jest z Centrum Dowodzenia, które jest przygotowane i przeszkolone na każdą okoliczność i wszelkiego rodzaju sytuacje kryzysowe. W centrum dowodzenia są – przedstawiciele organizatora, zawodowej ochrony, służb medycznych, Policji, Straży Pożarnej. „Szpital polowy”, który od lat funkcjonuje na polu ma lepsze wyposażenie niż niejeden funkcjonujący na stale szpital w Polsce. To powoduje, ze ogromną liczbę przypadków medycznych jesteśmy w stanie obsłużyć już na polu. Jesteśmy także przygotowani do tego, że do jednej funkcjonującej na co dzień w Kostrzynie karetki dołączyć możemy naszych kilkanaście pojazdów w razie potrzeby wysłać poszkodowanych do odpowiednich szpitali wcześniejszych zgłoszonych do systemu.

Bezpieczeństwo Przystanku Woodstock zależy nie tylko od naszego – bardzo starannego przygotowania, ale także od współpracy z publicznością, która w tym miejscu wyjątkowo można powiedzieć – współtworzy festiwal, jego przesłanie. Od pierwszego festiwalu głośno mówimy - Stop przemocy i stop narkotykom. Wspominane wcześniej opinie potwierdzają, że tak dzieje.

Ten Festiwal, jeśli Pan jeszcze o tym nie wie, jest imprezą niebiletowaną i otwartą. Trudno jest wymagać, aby na co dzień każda ulica w każdym mieście była w 100% zabezpieczona przez bramki, kontrolerów, rewizje osobiste, ochronę. Nawet organizatorzy zamkniętego i w pełni kontrolowanego koncertu w Manchesterze nie byli w stanie tego zrobić, ale także nie pozwolili terrorystom sparaliżować miasta i natychmiast zorganizowali drugi koncert, aby uczcić pamięć ofiar.

Nasz festiwal jest pozytywnym przesłaniem uczącym ludzi wzajemnego poszanowania, a także dbania o siebie i przestrzegania reguł, które na tym festiwalu panują. Ale nawet przez 5 minut nie zwalnia nas to i nigdy nie zwalniało o myśleniu o jego bezpieczeństwie. Jeśli Pan chce to zrozumieć – najlepiej byłoby to zrobić odwiedzając nas, co czynili pana poprzednicy. Przez kilka lat naszymi gośćmi byli Komendanci Główni Policji, którzy mieli okazje na własne oczy zobaczyć, jak skonstruowana jest ta ogromna machina i obserwować standardową wizytę służb antyterrorystycznych, które dokładnie sprawdzały każda woodstockową scenę. Półtora tygodnia temu wysłaliśmy propozycję spotkania z Komendantem Głównym Policji w celu zaprezentowania naszych planów dotyczących zabezpieczenia 23. Przystanku Woodstock. Wciąż czekamy na odpowiedź.

Panie Ministrze! Bardzo proszę w swoich wypowiedziach nie upolityczniać Festiwalu. Przystanek Woodstock jest dla wszystkich i ze wszystkimi. Gościmy tam wiele organizacji pozarządowych, które przekazują młodym ludziom swoje pomysły na to, jak pozytywnie odnaleźć się w dzisiejszym świecie, to tam ludzie mogą spotkać się ze swoimi rówieśnikami na Przystanku Jezus i działaczami, którzy walczą o prawa człowieka, przyrody czy na naszym stoisku nauczyć się pierwszej pomocy.

To dzięki takiej postawie i temu, co robi Fundacja z milionami rodaków na całym świecie zostaliśmy nominowani do Pokojowego Nagrody Nobla. To właśnie w tym klimacie, który mówi jak najlepiej o naszym kraju organizujemy 23. Przystanek Woodstock w dniach 3-4-5.08.2017 na podstawie opinii, którą już otrzymaliśmy. Organizujemy go we współpracy z Pana bardzo profesjonalnymi na Przystanku Woodstock podwładnymi. Pochylamy się nad każdą wiadomością i każdym nowym pomysłem, który jeszcze bardziej wzmocni bezpieczeństwo spotkania, które będzie przykładem i wzorem dla kilkuset innych imprez, które będą odbywać się w całej Polsce w sezonie letnim.

Ponawiam dla Pana zaproszenie, aby naocznie przekonać się, jak blisko 5 000 osób związanych z organizacją tego festiwalu, będzie dbało o jego bezpieczny przebieg.

Jurek Owsiak
Awatar użytkownika
trup

21-06-2017, 09:04

http://muzyka.onet.pl/rock/the-exploite ... ock/82bmjv

Punkowy zespół The Exploited odwołał występ na tegorocznym, 23. Przystanku Woodstock w Kostrzynie nad Odrą.
Powodem odwołania show jest zły stan zdrowia wokalisty, Wattiego Buchana. Szkocka kapela zrezygnowała z reszty europejskiej trasy, o czym doniosła za pośrednictwem Facebooka. Informację na antenie Antyradia potwierdził też Jurek Owsiak.
.

No faktycznie szkoda....
Awatar użytkownika
uglak

21-06-2017, 09:57

co do (1) to pewnie masz racje, ale (2) idealnie pokazuje, ze naciskanie ma sens. bylem tam pare lat temu i pod wzgledem bezpieczenstwa to byla masakra. jak widac brak rzadowego parasola ochronnego nad Owsiakiem daje pozytywne rezultaty.
jestem jeszcze ciekawy jak sie obecnie ma ilosc prawdziwej ochrony do ilosci uczestnikow, bo kiedys byla ich doslownie garstka przy samej scenie i na zapleczu, a w liscie niestety jest tylko laczna ilosc pomagajacych/zatrudnionych.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

19-07-2017, 15:24

http://www.tvn24.pl/niemieccy-strazacy- ... 960,s.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mniej strażaków = większe bezpieczeństwo! Brawo Mariusz!
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-07-2017, 15:34

Spoko, zaraz Ci Pacjent wytłumaczy, że tamtejsza straż pożarna, to przykrywka dla niemieckiej agentury złożonej, z wysokich rangą byłych oficerów SS i Stasi. Wtedy zrozumiesz sens tej decyzji ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ