PSYCHOBOLIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: PSYCHOBOLIA

16-06-2017, 15:06

Drone pisze:Akurat ten kawałek to najlepsze z tego, co wklejałeś. Jakoś się rozwija, pojawiają się jakieś wątki, coś się dzieje :)
Mi jednak bardziej odpowiada ta dzicz i wściekłość z debiutu. Płytka była prostsza, ale posiadała jad. Teraz chyba zaczęły się techniczne pląsy, jakich wiele na scenie. Ale lipy nie ma, kawałek ok. :)
Nasum pisze:Ale brakuje mocy, powinien mieć lepsze brzmienie, bardziej masywne. Bardzo rwana rytmika na dłuższą metę może być męcząca, ale jeśli tak skonstruowano jeden utwór to nie powinno być problemu z jego przyswojeniem - cała płyta zagrana w ten deseń po prostu byłaby męczaca.
No właśnie dlatego podoba mi się debiut - jazda bez trzymanki do przodu.
Nasum pisze: A co do samego teledysku - bardzo mi się podoba, patrząc na ostatnie popisy Kreatora to ten klip bije na głowę prawie wszystko, co ostatnio widziałem. Tak więc da się nakręcić jakiś fajny klip w tych czasach.
Zgadza się.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-06-2017, 15:34

Plagueis pisze: No właśnie dlatego podoba mi się debiut - jazda bez trzymanki do przodu.

.

PO tym jednym kawałku który wkleiłeś, mogę powiedzieć że lepiej prezentowały się wokale - bardziej dzikie, bardziej niepokorne. Ja lubię zarówno techniczne łamańce - oczywiście bez przesady - jak i szybką łupaninę do przodu, tak więc obydwa oblicza tej kapeli spasowałyby, ale w obydwu przypadkach kuleje brzmienie. Odnoszę wrażenie, że mogli wycisnąć z tej muzyki znacznie więcej.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

16-06-2017, 15:41

Nasum pisze: PO tym jednym kawałku który wkleiłeś, mogę powiedzieć że lepiej prezentowały się wokale - bardziej dzikie, bardziej niepokorne.
Zdecydowanie!
Nasum pisze:Ja lubię zarówno techniczne łamańce - oczywiście bez przesady - jak i szybką łupaninę do przodu, tak więc obydwa oblicza tej kapeli spasowałyby, ale w obydwu przypadkach kuleje brzmienie. Odnoszę wrażenie, że mogli wycisnąć z tej muzyki znacznie więcej.
Również lubię zarówno techniczne łamańce, jak i jazdę do przodu, ale w tym konkretnym przypadku jakoś bardziej podchodzi mi to drugie. Brzmienie, zwłaszcza to surowe z debiutu, ma swój urok - szczerze powiedziawszy, nawet bym go nie zmieniał. :)
Nostromo
w mackach Zła

15-07-2017, 10:26

Słucham albumu "Chiaroscuro" od trzech dni. Bardzo mocna pozycja. 12 kawałków i każdy wypełniony zajebistymi riffami. Nie jest to brutal death z takim mocarnym i mięsistym brzmieniem jak amerykańskie produkcje (nie te w stylu ostatniego Suffocation), ale do tego co grają takie brzmienie pasuje idealnie. Brzmi to trochę jak skrzyżowanie Angelcorpse\Deeds of Flesh\Krisiun. Pierwszy za brzmienie i wokale, drugi za technikę, a trzeci (i drugi właściwie też) za ogólną motorykę. Nie jest to porównanie typowo muzyczne. Takie elementy na tym materiale słyszę wyraźnie. I nie jest to wada. Album zasługuje co najmniej na jedno przesłuchanie. Po paru przesłuchaniach wciąga jak bagno. Dzisiaj płynie już raz 4, a dopiero zacząłem dzień.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

15-07-2017, 16:13

Nie słyszałem o nich wcześniej. Zaprezentowane kawałki całkiem interesujące. Jak tylko będzie chwila wolnego czasu to zbadam dokładniej, szczególnie debiut, bo wydaje się być najciekawszy.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-07-2017, 13:00

Nostromo pisze:Słucham albumu "Chiaroscuro" od trzech dni. Bardzo mocna pozycja.
Super, dobrze wiedzieć. :)
Jest problem z nabyciem tej płyty. :/ Na eBayu nie ma, na Discogs - o dziwo - również, o Allegro można zapomnieć. Jest to w jakimś naszym distro?
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

25-10-2017, 19:01

ODPOWIEDZ