Deutsche Post DHL Group dostarcza paczkę do PL. Przechwyca ją Poczta Polska tylko że nie można sprawdzić po numerze gdzie się znajduje.Duvelor pisze:Dzięki za odpowiedź.SODOMOUSE pisze:dziwi trochę Twój spokój, skoro temat wlecze się od końca czerwca...Ja jestem nerwowy, gdy paki nie mam w ciągu 2 tygodni.Duvelor pisze:Mam do Was pytanie. Braliście coś może ostatnio w Hell's Headbangers?
Pytam, bo w czerwcu (18.06.2017r.) zamówiłem i opłaciłem 2 winyle.
Wysłane zostały 19.06.2017 (mam numer śledzenia UMxxxxxxxxUS).
Dostałem link do śledzenia, który przekierowuje mnie na str, DHL.
Wynika z niej, że 25.06.2017r. paka o wadze 1.0859 kg dotarła na Okęcie.
I tu zaczyna się ciekawiej, a raczej klasycznie.
Napisałem do DHL. Twierdzą, że UMxxxxxxxxUS dostarczy Poczta Polska, a nie oni. Poczta Polska twierdzi, że to nie jest przesyłka rejestrowana (mało tego... nie dotarła do Polski - fakt, Okęcie może leżeć w Burkina Faso).
Poradzicie coś?
Zakładam od razu spór w paypal i się nie pierdolę, niech sprzedający się tłumaczy , załącza linki do śledzenia, skany nadań itp szit.
A w tym Twoim wypadku, to jakiś cyrk...od czerwca paka tam niby leży? Wątpię, tam też są procedury i to nie przechowalnia, by
tyle paka mogła leżeć. Powinien być zwrot do nadawcy, jak są jakieś problemy.Nie miałem jeszcze tak dziwnego przypadku, trudno
coś rozsądnego założyć , prócz sporu w paypal :)
Na spór mam 3 miesiące, założyłem sprawę dzisiaj. Nie sapałem, bo liczyłem, że lada dzień dostanę pakę. Problem w tym, że obie pozycje są już dawno wyprzedane. Zwrot kasy to ostatnie na co liczę... :)
Nigdy nie miałem takiej akcji, nigdy nie było problemu z pakami z US (zamawiałem np. w Hell's Headbangers, The End, Dark Descent i u kilku innych).
Ale najlepsze, że koleś z Hell's Headbangers wysłał winyle z wykorzystaniem usługi DHL.
Napisałem do kutasów i co? DHL (Polska) też twierdzi, że to nie oni dostarczą przesyłkę.
Mam dwa różne numery przesyłki (tej samej!). Wyżej wymieniony UMxxxxxxxxUS i DHL Globalmail: GMxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Kurwa, ręce opadają.
Kiedyś paczki z Hell's Headbangers dostarczane w PL były przez InPost.
Paka z HH max tydzień idzie. Czytałem na innym forum że ludzie też mają problemy z HH.