Jestem świeżo po koncercie BLACK ANVIL i po lekturze ich najnowszej płyty. Jak to dziś zabrzmiało na żywo, jak to jest dobrze napisana i pomysłowo odegrana muzyka, to głowa mała. Krótko mówiąc: amerykański black metal wydawany przez Relapse, który - dla mnie - brzmi na pierwszy rzut ucha jak połączenie DESTROYER 666 z MASTODON. Ale słychać tam i masę innych wpływów, choćby z tego powodu, że za zespołem stoją m.in. muzycy z KILL YOUR IDOLS (NYHC). Świetne są partie czystych wokali, śpiewanych na kilka głosów - na żywo dało to zajebisty efekt.
A to tegoroczna płyta:
[youtube][/youtube]
BLACK ANVIL - As Was [2017]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
BLACK ANVIL - As Was [2017]
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Re: BLACK ANVIL - As Was [2017]
prawdziwe kowadło nic tylko jebać, młotkiem, połączenie Destroyer 666 i Mastodon zabrzmiało tak beznadziejnie ze az kliknąłem, słucham, doszedłem do rzewnego refreniku ala fear factory i zrobiło mi się słabo, wymiękłem, zostałem osrany.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Zostan w tym swoim gownie i nie wracaj nigdy.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
a biedactwo jak sie spruło :)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Przytulisz?Lucek pisze:a biedactwo jak sie spruło :)
- Klemens
- zaczyna szaleć
Ich najnowsza płyta jest najlepszą z dotychczasowych choć zdecydowanie inną. Jest bardzo przemyślana i znakomicie skomponowana. Wczorajszy koncert był naprawdę dobry. Pokazał, że są niesamowicie zgrani i doświadczeni scenicznie. Zagrali przede wszystkim kawałki z "As Was" a an koniec był ten przebój: " onclick="window.open(this.href);return false; Wszystko było spójne i bez zbędnych elementów, a do tego zagrane z precyzją i polotem. Szkoda, że przyszło tak mało ludzi, ale to pokazuje, że mało u nas kto ich w ogóle kojarzy. Grają jeszcze parę koncertów w Polsce i mogę powiedzieć tyle - warto dać im szansę :)
- Lukass
- zahartowany metalizator
Jutro chyba będę miał okazję obadać na żywo, coś mi mówi, że będzie dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?