Temat dla kumatych,hailsa!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Jednym zdaniem, lubujesz się w zbieraniu gatunków rzadkich i chronionych? Na pohybel, wrogu przyrody ojczystej![V] pisze:Muszę powrócic do tego grzyba bo nie zbieralem go od dłuższego czasu. Ja sie lubuję w gatunkach rzadziej spotykanych ,piszczę gdy przede mną wyrastają smardze albo borowiki królewskie,
Borowiki królewskie dokumentuje już tylko na zdjęciach,nie pamiętam już kiedy ostatni wylądował w koszu.W tym sezonie nie widziałem ani jednego.Ze smardzami nie ma problemu.Lukass pisze:Jednym zdaniem, lubujesz się w zbieraniu gatunków rzadkich i chronionych? Na pohybel, wrogu przyrody ojczystej![V] pisze:Muszę powrócic do tego grzyba bo nie zbieralem go od dłuższego czasu. Ja sie lubuję w gatunkach rzadziej spotykanych ,piszczę gdy przede mną wyrastają smardze albo borowiki królewskie,
Ja też już nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem borowika królewskiego. I jak nie ma problemu ze smardzami, toć nie wolno ich zbierać! Zresztą, nawet jakby było wolno, to bym tego nie robił. Niech sobie rosną, są inne grzyby do zebrania.[V] pisze:Borowiki królewskie dokumentuje już tylko na zdjęciach,nie pamiętam już kiedy ostatni wylądował w koszu.W tym sezonie nie widziałem ani jednego.Ze smardzami nie ma problemu.Lukass pisze:Jednym zdaniem, lubujesz się w zbieraniu gatunków rzadkich i chronionych? Na pohybel, wrogu przyrody ojczystej![V] pisze:Muszę powrócic do tego grzyba bo nie zbieralem go od dłuższego czasu. Ja sie lubuję w gatunkach rzadziej spotykanych ,piszczę gdy przede mną wyrastają smardze albo borowiki królewskie,
No wiem, ale też zbierałem w miejscu, gdzie akurat borowików jest mało. Ale podgrzybków też nie było (kurwa, jeden brunatny i jeden zajączek). Nie trafiłem w czas, i tyle, ale jeszcze planuje kilka powtórek.[V] pisze:Dziwne, w tym sezonie jest wysyp borowików.Paradoksalnie,czasem można złazic kilometry po terenach gdzie powinny być borowiki (buki,brzozy etc ) i nie ma nic.
BOLEK pisze:
Ja, która nigdy nie znajduję żadnych grzybów, znów natykam się na borowiki. Ta jesień jest wyjątkowa
Coś w tym jestnagrobek pisze:zbiera się szlachetne gatunki, śmieci zostawiam śmieciarzom