MARZENIA KONCERTOWE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
MARZENIA KONCERTOWE
Temat prosty jak budowa cepa. Czy czekacie na zobaczenie jakiegoś zespołu na scenie? Jakie marzenia już udałeś Ie spełnić?
Z takich najważniejszych moich to zobaczyłem Sodom, Kreatora, Venom, woven hand, emancipator (rozczarowanie).
Czekam wciąż na Ancient Rites, kiss The Anus of a black cat, Candlemass, metal church, primordial, grave digger, om, holy martyr.
Z takich najważniejszych moich to zobaczyłem Sodom, Kreatora, Venom, woven hand, emancipator (rozczarowanie).
Czekam wciąż na Ancient Rites, kiss The Anus of a black cat, Candlemass, metal church, primordial, grave digger, om, holy martyr.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MARZENIA KONCERTOWE
był taki temat na pewno. jak znajdę to ten skasuję, ewentualnie połączę oba
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Butcher Babies! :-) :-) :-)
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
OkHeretyk pisze:był taki temat na pewno. jak znajdę to ten skasuję, ewentualnie połączę oba
-
- weteran forumowych bitew
Był na pewno temat o wymarzonych koncertach, takich na zasadzie "- jakby sie dało to co byś chciał zobaczyć na żywo? - Led Zeppelin w czasach świetności, Death z Chuckiem i jeszcze może Bathory". To nie do końca to samo musi.
Prawdę mówiąc, to jakichś szczególnych koncertowych marzeń nie mam, większość tego co chciałem widzieć, to widziałem. Właściwie czekam tylko na TOOL w Polsce, a cała reszta to jak Bóg da. A jak nie da, to trudno, płakać nie zamierzam. A, no OM to bym bardzo chciał zobaczyć.
Z takich poważniejszych koncertowych marzeń, które były i udało się je spełnić, to notuję jak bdb koncerty HAWKWIND i MOTORHEAD (dwa razy). Poza tym bardzo się cieszę, że widziałem BLACK SABBATH i KING CRIMSON, o których nigdy nie sądziłem, że się je uda złapać na scenie, a tu proszę, dało się i to w dodatku w obu wypadkach w znakomitej formie.
No i był jeden koncert, o którym nigdy nie marzyłem, że na nim będę, a gdybym nawet sobie wymarzył, że może by się przejść, to i tak nie spodziewałbym się fajerwerków - tymczasem okazało się, że to było musi chyba najważniejsze wydarzenie muzyczne w moim marnym żywocie; mowa o koncercie Paula McCartneya. Zniszczył mnie tamten występ całkowicie i doszczętnie na każdej płaszczyźnie, znacznie bardziej niż jakikolwiek koncert metalowy.
Prawdę mówiąc, to jakichś szczególnych koncertowych marzeń nie mam, większość tego co chciałem widzieć, to widziałem. Właściwie czekam tylko na TOOL w Polsce, a cała reszta to jak Bóg da. A jak nie da, to trudno, płakać nie zamierzam. A, no OM to bym bardzo chciał zobaczyć.
Z takich poważniejszych koncertowych marzeń, które były i udało się je spełnić, to notuję jak bdb koncerty HAWKWIND i MOTORHEAD (dwa razy). Poza tym bardzo się cieszę, że widziałem BLACK SABBATH i KING CRIMSON, o których nigdy nie sądziłem, że się je uda złapać na scenie, a tu proszę, dało się i to w dodatku w obu wypadkach w znakomitej formie.
No i był jeden koncert, o którym nigdy nie marzyłem, że na nim będę, a gdybym nawet sobie wymarzył, że może by się przejść, to i tak nie spodziewałbym się fajerwerków - tymczasem okazało się, że to było musi chyba najważniejsze wydarzenie muzyczne w moim marnym żywocie; mowa o koncercie Paula McCartneya. Zniszczył mnie tamten występ całkowicie i doszczętnie na każdej płaszczyźnie, znacznie bardziej niż jakikolwiek koncert metalowy.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Bień
- postuje jak opętany!
Vemod w Polsce ..najlepiej na południu ;)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie.Karkasonne pisze:Czy czekacie na zobaczenie jakiegoś zespołu na scenie?
Większość, ale trochę żałuje, że nie widziałem na żywo DEICIDE, SINISTER, BOLT THROWER, BENEDICTION i jeszcze paru innych. Część z nich już niestety nie istnieje, albo istnieje w postaci, która mnie nie interesuje.Karkasonne pisze:Jakie marzenia już udałeś Ie spełnić?
- Stoigniew
ostatnio spełnione marzenia to Destroyer 666 rok temu i Desaster w kwietniu tego roku.
a co bym chciał jeszcze zobaczyć ?? jedziemy w wyliczanką :D
ACHERONTAS !!, Ancient Rites po raz drugi, Ayreon, Camel, Cult of Fire, DENIAL OF GOD !!!, kolejny raz Death pod szyldem Death To All, ale pod warunkiem że zagraliby cały "Sound of..." z chłopaczkiem z Obscura na wokalu, Kawir, Nightfall z repertuarem z pierwszych czterech płyt, Primordial, japoński SABBAT!, Taake po raz drugi bo za pierwszym razem urwali mi dupsko, Varathron.....
oprócz tego jakiś festiwalik z całą masą mniejszych undergrandowych nazw jak np Azazel, Azaghal, Satanic Warmaster, Oath, Nargaroth, Goatmoon, Lathspell, Nazghor, Nekrokrist SS, Whoredom Rife i tym podobnych plugastw ....
a tak przy okazji mały off-top:
może by tak Acherontas zaprosili jako gościa na koncerty Babuszki w przyszłym roku ?? pasowali by tam :)
a co bym chciał jeszcze zobaczyć ?? jedziemy w wyliczanką :D
ACHERONTAS !!, Ancient Rites po raz drugi, Ayreon, Camel, Cult of Fire, DENIAL OF GOD !!!, kolejny raz Death pod szyldem Death To All, ale pod warunkiem że zagraliby cały "Sound of..." z chłopaczkiem z Obscura na wokalu, Kawir, Nightfall z repertuarem z pierwszych czterech płyt, Primordial, japoński SABBAT!, Taake po raz drugi bo za pierwszym razem urwali mi dupsko, Varathron.....
oprócz tego jakiś festiwalik z całą masą mniejszych undergrandowych nazw jak np Azazel, Azaghal, Satanic Warmaster, Oath, Nargaroth, Goatmoon, Lathspell, Nazghor, Nekrokrist SS, Whoredom Rife i tym podobnych plugastw ....
a tak przy okazji mały off-top:
może by tak Acherontas zaprosili jako gościa na koncerty Babuszki w przyszłym roku ?? pasowali by tam :)
- Bloodcult
aktualne:
KRIEGSMASCHINE
CULTES DES GHOULES
VEMOD
MONSTER MAGNET
spełnione:
CURRENT 93 - Wrocław 2008
CURRENT 93 - Londyn 2010
CELTIC FROST - Katowice 2007
BIOHAZARD - Warszawa 2008
LEONARD COHEN - Łódź 2013
KISS - Praga 2010
SLAYER
NEUROSIS
NINE INCH NAILS
TOOL
oraz kilka które zapadną w pamięć na długo:
CLANDESTINE BLAZE - Kraków 2015
FAITH NO MORE - Praga 2009
NICK CAVE - Gdynia 2013
KING CRIMSON - Zabrze 2016
KRIEGSMASCHINE
CULTES DES GHOULES
VEMOD
MONSTER MAGNET
spełnione:
CURRENT 93 - Wrocław 2008
CURRENT 93 - Londyn 2010
CELTIC FROST - Katowice 2007
BIOHAZARD - Warszawa 2008
LEONARD COHEN - Łódź 2013
KISS - Praga 2010
SLAYER
NEUROSIS
NINE INCH NAILS
TOOL
oraz kilka które zapadną w pamięć na długo:
CLANDESTINE BLAZE - Kraków 2015
FAITH NO MORE - Praga 2009
NICK CAVE - Gdynia 2013
KING CRIMSON - Zabrze 2016
- Lukass
Marzenia... To wiadomo, Death z Chuckiem i Type O Negative :D
Wolę mówić o planach, niż o marzeniach. Jak już ładne parę lat temu po przerwie zacząłem jeździć na koncerty, i to o wiele bardziej intensywnie, niż kiedykolwiek wcześniej, to po zaliczeniu sporej gromady kapel zaczęła się kształtować pierwsza piątka-szóstka must-see, i konsekwentnie udało się ją w całości zrealizować: Dead Can Dance (2 razy), Wardruna (3 razy, w piątek idę po raz czwarty, i nie trzeba nigdzie jechać!), Portishead, Gehenna, Primordial, Niyaz/Azam Ali - kolejność przypadkowa. Dwa ostatnie do powtórki: na Primordial gówno było słychać, a Niyaz nie do końca wyszedł tak, jak chciałem (brzmienie na festiwalu takie sobie), do tego zdążyłem najebać się jak szpadel, ale i tak byłem najtrzeźwiejszy w towarzystwie i jako jedyny pomknąłem pod scenę. Ale cieszę się niesłychanie, że przed ewentualnym niespodziewanym zgonem jednak zamknąłem tę listę. Ostatnio machnąłem wiele innych fajnych rzeczy po raz pierwszy: Life of Agony + Pyogenesis za jednym razem, Jarboe, Blues Pills, Cryptopsy, Wrekmeister Harmonies (cudo!), paru się nie udało bądź nie uda (Asphyx, King Crimson, Pallbearer, Gaahls Wyrd z najbardziej bolesnych).
Oczywiście pojawiły się inne plany: numerem jeden jest obecnie Heilung, który do tej pory zagrał całe dwa koncerty. Zapewne Skuggsja/Hugsja (miałem nawet bilet na koncert Hugsja, ale się sypnęło i nie mogłem jechać). Sporo metalowych kapel, na które nigdy nie trafiłem, a które chętnie bym zobaczył. Marzeniem jest Bolt Thrower, ale będzie (bardzo) ciężko. Miło by było zobaczyć Pestilence. Może Dread Sovereign, bo ostatnia płyta bardzo fajna? Cała masa innych, z czasem się zrobi. W styczniu np. bardzo odległe na liście życzeń Cradle of Filth, ale nigdy nie widziałem. Może z dziesięć lat za późno, ale lepiej tak, niż wcale.
Pozostaje jedno marzenie, prawie niemożliwe do zrealizowania: ARKA SATANA!!!
Wolę mówić o planach, niż o marzeniach. Jak już ładne parę lat temu po przerwie zacząłem jeździć na koncerty, i to o wiele bardziej intensywnie, niż kiedykolwiek wcześniej, to po zaliczeniu sporej gromady kapel zaczęła się kształtować pierwsza piątka-szóstka must-see, i konsekwentnie udało się ją w całości zrealizować: Dead Can Dance (2 razy), Wardruna (3 razy, w piątek idę po raz czwarty, i nie trzeba nigdzie jechać!), Portishead, Gehenna, Primordial, Niyaz/Azam Ali - kolejność przypadkowa. Dwa ostatnie do powtórki: na Primordial gówno było słychać, a Niyaz nie do końca wyszedł tak, jak chciałem (brzmienie na festiwalu takie sobie), do tego zdążyłem najebać się jak szpadel, ale i tak byłem najtrzeźwiejszy w towarzystwie i jako jedyny pomknąłem pod scenę. Ale cieszę się niesłychanie, że przed ewentualnym niespodziewanym zgonem jednak zamknąłem tę listę. Ostatnio machnąłem wiele innych fajnych rzeczy po raz pierwszy: Life of Agony + Pyogenesis za jednym razem, Jarboe, Blues Pills, Cryptopsy, Wrekmeister Harmonies (cudo!), paru się nie udało bądź nie uda (Asphyx, King Crimson, Pallbearer, Gaahls Wyrd z najbardziej bolesnych).
Oczywiście pojawiły się inne plany: numerem jeden jest obecnie Heilung, który do tej pory zagrał całe dwa koncerty. Zapewne Skuggsja/Hugsja (miałem nawet bilet na koncert Hugsja, ale się sypnęło i nie mogłem jechać). Sporo metalowych kapel, na które nigdy nie trafiłem, a które chętnie bym zobaczył. Marzeniem jest Bolt Thrower, ale będzie (bardzo) ciężko. Miło by było zobaczyć Pestilence. Może Dread Sovereign, bo ostatnia płyta bardzo fajna? Cała masa innych, z czasem się zrobi. W styczniu np. bardzo odległe na liście życzeń Cradle of Filth, ale nigdy nie widziałem. Może z dziesięć lat za późno, ale lepiej tak, niż wcale.
Pozostaje jedno marzenie, prawie niemożliwe do zrealizowania: ARKA SATANA!!!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Spęd nastepujących "zespołów" jest w aktualnym kręgu moich zainteresowań:
- Phurpa
- Arktau Eos
- Halo Manash
Plus kilka nowomodnych def metali, ale te są aktywne, więc to tylko kwestia czasu.
- Phurpa
- Arktau Eos
- Halo Manash
Plus kilka nowomodnych def metali, ale te są aktywne, więc to tylko kwestia czasu.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Plastek
- Kontakt:
Byłem, bardzo ładnie to wygląda.EatMyFuck pisze:Spęd nastepujących "zespołów" jest w aktualnym kręgu moich zainteresowań:
- Phurpa
- Arktau Eos
- Halo Manash
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Plastek pisze:Byłem, bardzo ładnie to wygląda.EatMyFuck pisze:Spęd nastepujących "zespołów" jest w aktualnym kręgu moich zainteresowań:
- Phurpa
- Arktau Eos
- Halo Manash

Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Hmm...nie chcę wyjść na starego capa ale marzeń to ja akurat w tej sferze życia nie ulokowałem, pojawi się okazja to postaram się dotrzeć, jeśli nie to trudno - panta rhei.
Co bym z chęcią zobaczył:
DeadCanDance - uwielbiam, w końcu mogę powiedzieć, że mnie stać na tak drogi bilet jaki sobie śpiewają za swoje show.
Social Unrest - US hardcore/punk w najlepszym wydaniu, grali w Europie lata świetlne temu (z tego co mi wiadomo).
Nux Vomica
Wolfpack
Więcej nie pamiętam, może jutro mi się coś przypomni:)
Co bym z chęcią zobaczył:
DeadCanDance - uwielbiam, w końcu mogę powiedzieć, że mnie stać na tak drogi bilet jaki sobie śpiewają za swoje show.
Social Unrest - US hardcore/punk w najlepszym wydaniu, grali w Europie lata świetlne temu (z tego co mi wiadomo).
Nux Vomica
Wolfpack
Więcej nie pamiętam, może jutro mi się coś przypomni:)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W chwili obecnej najbardziej chciałbym zobaczyć Dehumanized, Devourment i Embalmed. Plus kilka innych, ale to napiszę jak będę miał natchnienie ;-)
Autopsy, Virus, Hexvessel - wszystkie już widziałem, ale chętnie zobaczyłbym jeszcze raz. Tegoroczny koncert tych pierwszych uświadomił mi, że tak naprawdę na żadną kapelę nie mam już większego ciśnienia.
edit
Ach, no i Death z Chuckiem widziałem dwa razy.
edit
Ach, no i Death z Chuckiem widziałem dwa razy.
- Gore_Obsessed
Tabuny power/speed/thrashowych rzeczy, które nikomu nic tu nie powiedzą, więc nie ma sensu wymieniać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Sybir
Z metalowych: Autopsy, Mitochondrion, Adversarial, Witchrist, Diocletian.
Z ogólnych: Tom Waits i The Cure - bo Cave'a i King Crimson miałem przyjemność podziwiać na koncercie.
Z tych nieodżałowanych - Motorhead (dwukrotnie na ostatniej prostej plan mi się wykładał) i Black Sabbath.
Z tych spełnionych - Cave, King Crimson, Penderecki na Open'erze.
Z ogólnych: Tom Waits i The Cure - bo Cave'a i King Crimson miałem przyjemność podziwiać na koncercie.
Z tych nieodżałowanych - Motorhead (dwukrotnie na ostatniej prostej plan mi się wykładał) i Black Sabbath.
Z tych spełnionych - Cave, King Crimson, Penderecki na Open'erze.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Plastek
- Kontakt:
Z rzeczy nierealnych, które kurewsko chciałbym zobaczyć:
Ramones
Nirvana
Poza tym, bardziej chciałbym zobaczyć zespoły nawet obecnie grające, ale w swych najlepszych latach. I tak:
Armia (w chwili wydania "Legendy")
Bad Religion (gdzieś w okolicach "Suffer"/"No Control")
Discharge (82 rok)
Skinny Puppy (druga połowa lat 80)
Cradle of Filth (okres "Dusk and Her Embrace"/"Cruelty and the Beast")
Green Day (okres "Dookie"/"Insomniac"/"Nimrod")
Misfits (okres z Gravesem)
Aus Rotten/Behind Enemy Lines
Slogun
Ramones
Nirvana
Poza tym, bardziej chciałbym zobaczyć zespoły nawet obecnie grające, ale w swych najlepszych latach. I tak:
Armia (w chwili wydania "Legendy")
Bad Religion (gdzieś w okolicach "Suffer"/"No Control")
Discharge (82 rok)
Skinny Puppy (druga połowa lat 80)
Cradle of Filth (okres "Dusk and Her Embrace"/"Cruelty and the Beast")
Green Day (okres "Dookie"/"Insomniac"/"Nimrod")
Misfits (okres z Gravesem)
Aus Rotten/Behind Enemy Lines
Slogun
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Chuj tam z południem:P Liczę na jakiś koncert w Berlinie:)Bień pisze:
Vemod w Polsce ..najlepiej na południu ;)
'Come the Blessed Madness'