02.11.2017 – Kraków, Kwadrat.
Bilety:
60 zł – przedsprzedaż
70 zł – w dniu koncertu
Bilety będą dostępne w sprzedaży od środy 21 czerwca (godzina 10:00).

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
zespół bardzo lubię, no ale... raczej nieKarkasonne pisze: Grand Magus - dopiero na żywo słychać naprawdę, jaką mieszanką Bathory i Manowar jest ta muzyka. Z mocą, ale też powagą; z siłą, ale z godnością; z uderzeniem, ale nie byle jakim, a jednym, metodyczynym, dobrze wymierzonym prawym prostym. Od razu pokazali, gdzie Rzym a gdzie Krym, a i ludzie się na nich wyraźnie wyczekali i bawili dobrze, pomimo przeciętnej frekwencji (jakieś 250 osób).
tu zgoda, chyba się trochę nie zrozumieliśmyKarkasonne pisze:Nie chodzi mi o to, że kopiują te dwa zespoły, ale że wyraźnie to nimi się najbarzdziej inspirowali by stworzyć coś własnego (tak jak np. Primordial, każdy usłyszy tam wpływy Bathory, ale jednak nikt by nie pomylił Primordial z Bathory. A na koncercie były takie momenty, że poleciało intro (które nie słyszałem wcześniej), a w głowie samo zaczęło lecieć: Mother winter leaves our land and opens wide the seas..., a i w środku jednego utworu też coś takiego, że w głowie dopowiedziałem: Other bands play, Manowar kill! Przykleja im się naklejkę doom a nie słyszę tu żadnych klasycznych kapel doomowych.