Jedyny sklep w którym moja żona będąc w każdej z ciąży była ZAWSZE obsługiwana poza kolejką. Nie uświadczyła tego niestety ani na polskiej poczcie ani nawet w polskiej przychodni/szpitalu.Triceratops pisze:
Tylko do tego Rossmana tak nie laz, to szwabski sklep, laz do polskich drogerii i sklepow. Wspieraj polski przemysl.
ZOSTAŁEM OJCEM!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: ZOSTAŁEM OJCEM!
- Pierec
- postuje jak opętany!
prychłem. to ciąża liczy się jako niepełnosprawność teraz czy jak? śmiechu warte, w przychodniach z reguły są ludzie chorzy, często poważnie, a ciąża to jednak nie choroba, także nie rozumiem takiego rozumowania.
-
- zahartowany metalizator
yep, coś jak ze statystyczną co drugą kobietą chorującą na depresję poporodową. kurwa, na co chorującą. kiedyś baba - rodzącą w domu z pomocą sąsiadów i sąsiadki, która to niejeden poród w życiu odebrała, również ludzki - jeszcze tego samego dnia wskakiwała w buty i biegła pomóc staremu przy obrządku albo w polu. dzisiaj ciąża/okres poporodowy to najlepszy pretekst, by podporządkować sobie wszystkich wokół - najmocniej tego "śmiecia, który jej tę krzywdę wyrządził". świat zmierza ku zagładzie.Pierec pisze:prychłem. to ciąża liczy się jako niepełnosprawność teraz czy jak? śmiechu warte, w przychodniach z reguły są ludzie chorzy, często poważnie, a ciąża to jednak nie choroba, także nie rozumiem takiego rozumowania.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Tak się zastanawiam, czy dwóch powyższych postów nie przenieść później, kiedy będę miał wolną chwilę, do działu ONKOLOGIA :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Śmieszne, że trzeba to tłumaczyć, ale.. no chyba trzeba.Pierec pisze:prychłem. to ciąża liczy się jako niepełnosprawność teraz czy jak? śmiechu warte, w przychodniach z reguły są ludzie chorzy, często poważnie, a ciąża to jednak nie choroba, także nie rozumiem takiego rozumowania.
Najwyraźniej nie miałeś styczności z ciążą zagrożoną - a wiele ciężarnych nawet nie zdaje sobie sprawy, że jest w stanie zagrożenia. Nadmierne przeciążenie może doprowadzić do przyspieszonego skrócenia się szyjki macicy, zbyt dużego rozwarcia, a w konsekwencji poronienia lub przedwczesnego porodu. Moja żona będąc w ciąży jeszcze z pierwszą córką niby się oszczędzała, ale gdzieś w 6 mies., akurat 24 grudnia popierdalała trochę bardziej z przygotowaniami do Wigilii itp. i skończyło się opisaną wyżej sytuacją, a w konsekwencji leżeniem w szpitalu przez 1,5 miesiąca z tyłkiem do góry bez możliwości zejścia z łózka choćby do kibla.
Ale pomijając już stan zagrożenia ciąży, który przecież nie zdarza się w każdym przypadku:
za: http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79318, ... og-to.html" onclick="window.open(this.href);return false;Jakie są więc te najważniejsze przesłanki medyczne?
- Po pierwsze, układ krążenia ciężarnej jest obciążony aż w 60 procentach. Ma wówczas miejsce tzw. przepełnienie żylne - kobieta ma znacznie więcej krwi na obwodzie, niż osoby, które nie są w ciąży. Z tej przyczyny ciężarne częściej mają obrzęki, szybciej mogą stracić przytomność. Warto podkreślić, że w trakcie ruchu mięśnie kobiety w ciąży pompują krew z powrotem do serca. Jednak gdy stoi ona w miejscu, jej serce jest bardzo obciążone, ponieważ musi wykonywać całą tę pracę, którą w trakcie ruchu wykonywały razem wszystkie mięśnie.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
jeśli masz się za chwilę zesrać, to zrób to teraz :)Sybir pisze:Tak się zastanawiam, czy dwóch powyższych postów nie przenieść później, kiedy będę miał wolną chwilę, do działu ONKOLOGIA :D
- Sybir
Olo, jestem pełen podziwu, że masz czas, siłę i ochotę tej naszej forumowej dzieciarni tłumaczyć kwestie elementarne.
Byrgh, wolę zwyczajnie poczekać, aż znowu będziesz miał zmianę faz albo zmienisz obiekt uczuć forumowych, żeby mieć z Ciebie ubaw :)
Byrgh, wolę zwyczajnie poczekać, aż znowu będziesz miał zmianę faz albo zmienisz obiekt uczuć forumowych, żeby mieć z Ciebie ubaw :)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
dobra, a teraz już spierdalaj na swój strajk włoski i nie pisz do mnie :) dla mnie koniec tematu z idiotami z betonu.Sybir pisze:Olo, jestem pełen podziwu, że masz czas, siłę i ochotę tej naszej forumowej dzieciarni tłumaczyć kwestie elementarne.
- Sybir
Oho, chyba poruszyłem czułą strunę :D Poczytaj trochę, dzieciaku, i pożyj trochę, zamiast trwonić czas na te swoje głupawe, forumowe wynurzenia. Przypuszczam, że wyszłoby Ci to na dobre.
eot
eot
- Pierec
- postuje jak opętany!
mam kupę przykładów z rodziny, gdzie takie porody się odbywały i ludzie ci żyli zdecydowanie dłużej niż obecna średnia. moja babcia, 90 letnia obecnie i w pełni sił, dzień po urodzeniu ciotki poszła zbierać kartofle z ciotką przewiązaną na plecach. bo zwyczajnie trzeba było, nikt za nich by tego nie zrobił, a kartofle by zgniły i nikt pincet by nie dał, a wykarmić dzieci było trzeba. obie to okazy zdrowia.byrgh pisze:yep, coś jak ze statystyczną co drugą kobietą chorującą na depresję poporodową. kurwa, na co chorującą. kiedyś baba - rodzącą w domu z pomocą sąsiadów i sąsiadki, która to niejeden poród w życiu odebrała, również ludzki - jeszcze tego samego dnia wskakiwała w buty i biegła pomóc staremu przy obrządku albo w polu. dzisiaj ciąża/okres poporodowy to najlepszy pretekst, by podporządkować sobie wszystkich wokół - najmocniej tego "śmiecia, który jej tę krzywdę wyrządził". świat zmierza ku zagładzie.Pierec pisze:prychłem. to ciąża liczy się jako niepełnosprawność teraz czy jak? śmiechu warte, w przychodniach z reguły są ludzie chorzy, często poważnie, a ciąża to jednak nie choroba, także nie rozumiem takiego rozumowania.
Olo, Twoja argumentacja zwyczajnie mnie nie przekonuje. wiem z doświadczenia, że ludzie w kolejkach często w tragicznym stanie muszą czekać godzinami, więc po prostu uważam, że lepiej zadbać o żywych niż o nienarodzonych. ale rozumiem Twój punkt widzenia, martwienie się o żonę itd. nie przekonam i nie będę się kłócił.
Sybir - do zobaczenia na jakimś koncercie, wtedy mi wyjedz z tą dzieciarnią;)
- Sybir
Mogę się mylić, Pierec, ale mam nieodparte wrażenie, że jesteś w grupie pięknych dwudziestoletnich. Jest inaczej?
Z tą pracą w okresie połogu a długowiecznością to ciekawa analogia, tak swoją drogą :D
Z tą pracą w okresie połogu a długowiecznością to ciekawa analogia, tak swoją drogą :D
- Pierec
- postuje jak opętany!
co Ty, leci mi 18 wiosna dopiero. w ogóle śmieszna 'argumentacja', odnoś się człowieku do treści, a nie wieku, bo to jest zwyczajnie słabe. ale koniec już, bo to jak bicie głową w mur.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Przecież pierwszeństwo dla ciężarnej (zwłaszcza w zaawansowanej ciąży) to jak ustąpienie miejsca inwalidzie bądź osobie starszej. Widać jednak jednostrzałowe, garbate gimby z klockiem miast mózgu pragną zmieniać świat. Tak to jest jak taka spierdolina trzyma całymi dniami dupę na fb bo jest zbyt zmęczona życiem by się iść przewietrzyć :)
Jebać żuli.
- Sybir
Pierec, bez urazy, ale czasami to brzmi właśnie jak pisanina osiemnastolatka ;) Samą postawę antynatalisty rozumiem, ale imo argumentacja jakościowo czasami odstaje.
- Sybir
Oj, kol. wolff, a co z postawą "anti-human, anti-life"? ;)wolff pisze:Przecież pierwszeństwo dla ciężarnej (zwłaszcza w zaawansowanej ciąży) to jak ustąpienie miejsca inwalidzie bądź osobie starszej. Widać jednak jednostrzałowe, garbate gimby z klockiem miast mózgu pragną zmieniać świat. Tak to jest jak taka spierdolina trzyma całymi dniami dupę na fb bo jest zbyt zmęczona życiem by się iść przewietrzyć :)
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nigdy nie miałem problemu by ustąpić, przepuścić może dlatego, że i kija w dupie nie noszę a jesli strace te pięć minut to świat się nie zawali a ja nie wpadnę w emo doła. Szanuję kobiety, zwłaszcza te ciężarne, zresztą, przecież to są oczywiste sprawy :)
Jebać żuli.
- Sybir
Takimi nam się wydają, ale przecież możemy się mylić ;)
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- Pierec
- postuje jak opętany!
ej, hola hola, chyba muszę coś wyjaśnić: ja osobiście bym przepuścił i nie mam problemu, żeby ktokolwiek to robił. pisałem o odgórnych 'regulacjach', obowiązku etc. tacy honorowi dawcy krwi to już na pewno nie powinni być puszczani bez kolejki.
Sybir - wiem, że czasem piszę chaotycznie, jeśli o to chodzi. chociaż pewnie nie o to. no mniejsza.
Sybir - wiem, że czasem piszę chaotycznie, jeśli o to chodzi. chociaż pewnie nie o to. no mniejsza.
- Sybir
Pierec, to tylko internetowa pisanina, duża część komunikatu nie jest przekazywana.
Przepuszczanie kogokolwiek nie jest obowiązkiem i bardziej powinno opierać się na przyjętym osobistym systemie wartości. Osobną kwestią są regulacje wewnętrzne - dajmy na to - przychodni, np. w kwestii przyjmowania poza kolejnością kombatantów lub honorowych krwiodawców - jednak w takim przypadku można zmienić przychodnię.
Przepuszczanie kogokolwiek nie jest obowiązkiem i bardziej powinno opierać się na przyjętym osobistym systemie wartości. Osobną kwestią są regulacje wewnętrzne - dajmy na to - przychodni, np. w kwestii przyjmowania poza kolejnością kombatantów lub honorowych krwiodawców - jednak w takim przypadku można zmienić przychodnię.