Tak,dokładnie, masa kapitalnej industrialnej elektroniki i ambientowych apokaliptycznych teł, które znakomicie współgrają z rozjeżdżająca słuchacza maszynerią. Nieporównywalnie lepsza płyta od poprzedniczki , przede wszystkim autorzy wpuścili sporo świeżego powietrza do w sumie mocno wyeksploatowanej konwencji w jakiej się poruszają.Skaut pisze:Po bardzo mizernej poprzedniczce w końcu wrócili na znakomite tory. Sporo klimatu z JK Flesh, jest ciężko, klimatycznie, klaustrofobicznie. Bezapelacyjnie jedna z najlepszych rzeczy w tym roku.
GODFLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GODFLESH
-
535
"Świeżego powietrza"? Po tych dwóch numerach, które słyszałem powiedziałbym, że autorzy sięgnęli po stare sprawdzone patenty, ale z tego co czytam, pozostałe piosenki muszą zaskakiwać nowatorskimi rozwiązaniami. Na razie wiem, że jest ciężar, którego nie było na poprzedniej. Czekam zatem z niecierpliwością na swój egzemplarz.
-
tomaszm
Świeżego powietrza w tym znaczeniu ,że znacznie więcej tu wszelakiej elektroniki i jest ona bardziej eksponowana. Tak naprawdę to typowo godfleshowych numerów jest raptem kilka ,reszta to wariacje na temat wszelakiego industrialu. Moim faworytem niewątpliwie jest poniższy z tym ,że nie jest on reprezentatywny ,bo większość płyty raczej ma łagodniejsze usposobienie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
byrgh
- zahartowany metalizator
to wszystko, co nagrywają po reaktywacji, czyli Decline & Fall, nie dorasta do pięt nawet Selfless, moim zdaniem nieco słabszego albumu od pozostałych klasycznych.
-
tomaszm
Epka po reaktywacji była kapitalna. ja nową płytę stawiam na równi z klasycznymi dokonaniami- tak mi się podoba. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to 'świeżość". Zakup obowiązkowy.
-
535
...a ja myślałem, że Slavestate...tomaszm pisze:Epka po reaktywacji była kapitalna. ja nową płytę stawiam na równi z klasycznymi dokonaniami- tak mi się podoba. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to 'świeżość". Zakup obowiązkowy.
-
neuro
- postuje jak opętany!
Jestem w trakcie czwartego odsłuchu całości. Na tyle na ile można to ocenić po tak krótkim czasie, to jedna z lepszych rzeczy jakie wyszły pod tym szyldem. Poszukiwacze betonu mogą być zawiedzeni, bo ciężko jest, ale nie w ten sposób. To raczej ciężar gatunkowy rodem ze szpitala dla nerwowo chorych ;) Nie jest to też monolit, dużo tu zabaw z dźwiękami, płyta jest dość zróżnicowana. W sumie ciężko porównać do jakiejkolwiek poprzedniczki, może do SOLAH, trochę tu tej samej pulsacji. Broadrick trochę tu popłynął, przemycił nieco z innych swoich dokonań, głównie JKF. Ale to wciąż Godflesh. Generalnie, bez zbędnego pierdolenia - świetnie się tego słucha.
- ultravox
Płyta jest nieco bardziej radykalna brzmieniowo od poprzedniej, ale niekoniecznie oznacza to, ze same utwory są lepsze. Ogólnie dość przyzwoity krążek, ale jakoś mocniej mnie póki co nie ruszył.
-
535
Więcej się tutaj dzieje. Czy jest to zaleta, czy wada, każdy odpowiedzieć sobie musi sam. Zdecydowanie łatwiej przez to "przebrnąć". Przewiduję zatem, że większa grupa słuchaczy dopłynie do brzegu.
- Harlequin
Taki sobie ten nowy Godflesh. Lepszy niż poprzedni, lepiej się słucha, bardziej transowy, więcej przestrzeni, ale tez i taki troche rozmemłany jak dla mnie. przesłuchałem do konca, ale nie wzbudził we mnie emocji.
-
mothra
- postuje jak opętany!
Może to nie jest mój dzień, przesłuchałam raz, drugi i jakoś tak nijako w odbiorze. Na pewno lepiej się tego słucha niż poprzednika, który działa na mnie wręcz usypiająco, ale ciągle coś z tym materiałem jest dla mnie nie tak. Na plus oczywiście przestrzenie i wszelkie elektroniczne wariacje, które zdecydowanie są miłym urozmaiceniem. Całokształt jednak wydaje mi się dość miałki, czy jak napisał wyżej Prosiaczek - lekko rozmemłany. Dam jeszcze parę szans i zobaczymy.
-
byrgh
a który najnajlepszy?Harlequin pisze:Taki sobie ten nowy Godflesh. Lepszy niż poprzedni, lepiej się słucha, bardziej transowy, więcej przestrzeni, ale tez i taki troche rozmemłany jak dla mnie. przesłuchałem do konca, ale nie wzbudził we mnie emocji.
- Harlequin
Albo "Streetcleaner" albo "Hymns" dla mnie, ale raczej debiut.byrgh pisze:a który najnajlepszy?Harlequin pisze:Taki sobie ten nowy Godflesh. Lepszy niż poprzedni, lepiej się słucha, bardziej transowy, więcej przestrzeni, ale tez i taki troche rozmemłany jak dla mnie. przesłuchałem do konca, ale nie wzbudził we mnie emocji.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Streetcleaner bezdyskusyjnie :) Żaden z późniejszych ich materiałów nie powoduje u mnie takiego opadu szczęki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Za pierwszym razem dobrnalem gdzies tak do 2/3, mam nadzieje, ze kolejne odsluchy beda bardziej owocne. Zazdroszcze niskich oczekiwan, tez bym chcial takie miec, z pewnoscia by mi pomogly.
woodpecker from space
-
byrgh
udam, że tego Hymns nie było, tak że mogę się w stu proc. zgodzić!Harlequin pisze:Albo "Streetcleaner" albo "Hymns" dla mnie, ale raczej debiut.byrgh pisze:a który najnajlepszy?Harlequin pisze:Taki sobie ten nowy Godflesh. Lepszy niż poprzedni, lepiej się słucha, bardziej transowy, więcej przestrzeni, ale tez i taki troche rozmemłany jak dla mnie. przesłuchałem do konca, ale nie wzbudził we mnie emocji.
+1Deathhammer66 pisze:Streetcleaner bezdyskusyjnie :) Żaden z późniejszych ich materiałów nie powoduje u mnie takiego opadu szczęki.
+1, ale nie ta półka. do Pure za to wracam najczęściej i może lubię najmocniej.mothra pisze:PURE!
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Po latach okazało się, że ten numer Swans spełnia wymagania. Szkoda tylko, że żaden z forumowiczów, którzy mieli wtedy ze mnie bekę, tego nie polecił.Headcrab pisze: ↑29-09-2012, 22:53No właśnie werwa... trochę by się jej w tej muzyce przydało. Do treści specjalnych zastrzeżeń nie mam, coś tam ciekawego szło na "Streetcleaner" wyłapać. Może jakby poprzycinać co nieco ten album, urozmaicić, pokombinować z automatem lub nawet zaangażować jakiegoś perkusistę, dorzucić zmiany tempa, to coś z tego by było. Zdaję sobie sprawę że to mogą być herezje, ale tak widzę tę muzykę.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Antton213
- w mackach Zła
Post Self 2017
idzie nowe
Purge 2023.06.09

"Purge" track listing:
01. Nero
02. Land Lord
03. Army Of Non
04. Lazarus Leper
05. Permission
06. The Father
07. Mythology Of Self
08. You Are The Judge, The Jury, And The Executioner
A digital-only single of the opening song "Nero", coupled with three remixes, will be released on April 3, 2023.
idzie nowe
Purge 2023.06.09

"Purge" track listing:
01. Nero
02. Land Lord
03. Army Of Non
04. Lazarus Leper
05. Permission
06. The Father
07. Mythology Of Self
08. You Are The Judge, The Jury, And The Executioner
A digital-only single of the opening song "Nero", coupled with three remixes, will be released on April 3, 2023.
-
r o b e r t
- weteran forumowych bitew
super