Trasa: BLAZE OF PERDITION, IN TWILIGHT'S EMBRACE i DOM ZŁY

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Trasa: BLAZE OF PERDITION, IN TWILIGHT'S EMBRACE i DOM ZŁY

22-12-2017, 11:08

Obrazek

Blaze of Perdition odwiedzi w lutym dziesięć miast w Polsce, Litwie i Słowacji w towarzystwie In Twilight’s Embrace i Domu Złego.

Blaze of Perdition – black metal, Polska (fb.com/blazeofperdition)
Po wydanej w 2015 r. płycie „Near Death Revelations”, Blaze of Perdition dołączyli do grona czołowych reprezentantów polskiego black metalu. Nowy album „Conscious Darkness” ma szansę wynieść lubelski zespół na kolejny poziom i uplasować w gatunkowej ekstraklasie. Świadomość, kreatywność i wizja – to cechy Blaze of Perdition, na których poznała się Europa podczas listopadowej trasy u boku Ulcerate. Najwyższa pora, by przypomnieć o nich w Polsce i krajach sąsiedzkich.
In Twilight’s Embrace – death metal, Polska (fb.com/intwilightsembrace)
Pochodzący z września album „Vanitas” to świadectwo dokonującej się transformacji In Twilight’s Embrace. Ich metal śmierci nadal pełen jest wyrazistych melodii, lecz tym razem nacisk położony został na bezpośredniość oraz atmosferę kompozycji. Ciążące wyraźnie ku czerni obecne oblicze poznaniaków sprawia, że trupia aura ostatniego wydawnictwa rezonuje ze zdwojoną siłą na koncertach.
Dom Zły – post/sludge/black, Polska (fb.com/domzlydom)
Jeden z najciekawszych debiutów zeszłego roku na rodzimej scenie niezależnej. Czerpiąc garściami z tak różnych stylistyk jak hardcore punk, post czy black metal, zespół zaprezentował się imiennym minialbumem, wydanym nakładem Unquiet Records. To zapowiedź pełnowymiarowego wydawnictwa, które ukaże się w 2018 roku.

Feed The Fire, Fan The Flame 2018

Blaze of Perdition, In Twilight’s Embrace, Dom Zły

8.02. Lublin, Graffiti
9.02. Warszawa, VooDoo
10.02. Wilno, Rock River Club
11.02. Olsztyn, Andergrant
12.02. Gdańsk, Protokultura
13.02. Szczecin, K4
14.02. Łódź, Magnetofon
15.02. Wrocław, Liverpool
16.02. Bańska Bystrzyca, Tartaros
17.02. Bielsko-Biała, Rudeboy

przedsprzedaż: 40zł
w dniu koncertu: 50zł

(nie dotyczy Wilna i Bańskiej Bystrzycy)

Bilety: http://www.lefthandsounds.org/bilety" onclick="window.open(this.href);return false;
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Trasa: BLAZE OF PERDITION, IN TWILIGHT'S EMBRACE i DOM Z

22-12-2017, 11:14

Trasa roku, bez wątpienia. Rewelacyjne kapele to i pewnie koncerty będą rewelacyjne.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
est
mistrz forumowej ceremonii

22-12-2017, 11:20

No już się nie złość, że w Toruniu nie grają.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-12-2017, 11:22

Przywykłem, życie na prowincji nie jest łatwe:(
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Raf
w mackach Zła

22-12-2017, 11:23

środa, Łódź, Magnetofon = 3 x tak
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

24-12-2017, 01:41

Dupa trasa a slask omineli
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

20-01-2018, 00:07

bede w Lbn
nie ma to tamto
mj.
postuje jak opętany!

13-02-2018, 08:47

Trasa, przynajmniej na forum, nie cieszy się chyba zbytnim zainteresowaniem. A szkoda...
Byłem w W-wie. Frekwencja wyglądała na zadowalającą, mnóstwo merchu w przyzwoitych cenach. Zaczęło się punktualnie, skończyło o przyzwoitej porze.

Dom Zły - z płyty zdecydowanie bardziej mi się podoba, aczkolwiek nie było źle. Warto obserwować, co się będzie z nimi dalej działo.
In Twilight's Embrace - nie widziałem ich na żywo od wspólnych podróży w maju 2015, w międzyczasie wydali "Vanitas", zagrali pewnie 50 koncertów. Zdecydowanie widać progres i moim skromnym zdaniem dość wysoko zawiesili poprzeczkę koncertową. Set skoncentrowany na numerach z ostatniej pełnej płyty, cover Armii + Gravitate Towards The Unknown z The Grim Muse. Odegrane profesjonalnie. Brzmieniowo trochę ich akustyk położył, ale to nie wina zespołu. Odkładając sympatie, już nie w kategoriach "kapeli grającej szwedzki death metal" (bo tego akurat IMO na Vanitas jest stosunkowo mało, przynajmniej w dotychczasowej formie), a wyłącznie "kapeli grającej metal black/death" stawiam mocną "5".
Blaze Of Perdition - większość przegadałem, ale te 2 numery z nowej płyty wypadły wyśmienicie. W swojej kategorii na pewno top!

Jeszcze kilka koncertów trasy zostało, więc niezdecydowanym mogę z czystym sumieniem polecić.
ODPOWIEDZ