PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PESTILENCE
Zbierasz Minionki z kinderniespodzianek? Mam parę na wymianę jakby co ;)
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie jadam takich dziadostw :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Ja też, ale figurki zbieram.
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Na pierwszy rzut ucha nowe Pestilence mozna postawic dokladnie pomiedzy Testimony of the Ancients a Spheres.
Mnóstwo nawiązań do tej pierwszej, kilka do tej drugiej, odrobina naleciałości z Consuming Impulse.
Płyta mocno szyta na miarę, czasem aż za nachalnie. Odsetek zaskoczenia na poziomie 2 %.
Po pierwszym przesłuchaniu - dobrze zrealizowane zamówienie :)
Mnóstwo nawiązań do tej pierwszej, kilka do tej drugiej, odrobina naleciałości z Consuming Impulse.
Płyta mocno szyta na miarę, czasem aż za nachalnie. Odsetek zaskoczenia na poziomie 2 %.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- dzik
A to słyszałeś już całość?Najprzewielebniejszy pisze:Na pierwszy rzut ucha nowe Pestilence mozna postawic dokladnie pomiedzy Testimony of the Ancients a Spheres.
dobry kościół to kościół spalony
- Najprzewielebniejszy
Tak, mam od wczoraj promo z Hammerheart.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dziękuję, nie może być lepszej rekomendacji. :) Pierwszy album Pestilence, od czasów "Spheres", który wyląduje u mnie na półce.Najprzewielebniejszy pisze:nowe Pestilence mozna postawic dokladnie pomiedzy Testimony of the Ancients a Spheres
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- December
- postuje jak opętany!
^
U mnie też się tak stanie :)
U mnie też się tak stanie :)
-
- weteran forumowych bitew
To i ja chyba sprawdzę, bo Spheres wielbię, a Testimony też lubię, ale wątpliwe, żeby dało się im osiągnąć chociaż połowę poziomu tamtych płyt.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ultravox
Nie wiem jak cała płyta, ale ten pierwszy numer nie jest bardziej zbliżony do "Testimony..." czy "Spheres" niż to, co grali na "Ressurection Macabre" czy "Doctrine". Mam wrażenie, że od kilku lat graja podobnie i zmiany składu nie maja na to większego wpływu, a już tym bardziej zmiany okładek ;)
- dzik
Dokładnie tak samo to słyszę. Do poziomu pierwszych czterech płyt raczej daleko, ale dla mnie te płyty poreaktywacyjne są całkiem ok. Nie mam z nimi żadnego problemu.ultravox pisze:Nie wiem jak cała płyta, ale ten pierwszy numer nie jest bardziej zbliżony do "Testimony..." czy "Spheres" niż to, co grali na "Ressurection Macabre" czy "Doctrine". Mam wrażenie, że od kilku lat graja podobnie i zmiany składu nie maja na to większego wpływu, a już tym bardziej zmiany okładek ;)
dobry kościół to kościół spalony
-
- postuje jak opętany!
Ten nowy kawałek to taki na pewien sposób kwadratowy, thrashowy patataj. Nie jest to ani źle ani dobrze.Numer jest ok ale jeszcze nie powodu myśli o "Powrocie Pestilence na szczyt".
Ostatnio sobie poprzypominałem ostatnie trzy albumy. Ressurection Macabre moim zdaniem trzyma się bardzo dobrze. Nie jest to poziom ich wcześniejszych nagrań ale wciąż jest solidnie. Po dłuższym czasie lepiej się słucha. Trzeba czasu by się ta płyta "przygryzła".
Nie można niestety powiedzieć tego o Doctrine czy Obsideo. Nadal śmierdzą gównem. Ego Patryka oraz nietrafione eksperymentowanie z brzmieniami, wokalami i doborem muzyków doprowadziły, że najlepszy holenderski DM wydał syf.
Ostatnio sobie poprzypominałem ostatnie trzy albumy. Ressurection Macabre moim zdaniem trzyma się bardzo dobrze. Nie jest to poziom ich wcześniejszych nagrań ale wciąż jest solidnie. Po dłuższym czasie lepiej się słucha. Trzeba czasu by się ta płyta "przygryzła".
Nie można niestety powiedzieć tego o Doctrine czy Obsideo. Nadal śmierdzą gównem. Ego Patryka oraz nietrafione eksperymentowanie z brzmieniami, wokalami i doborem muzyków doprowadziły, że najlepszy holenderski DM wydał syf.
- Triceratops
Calkiem fajnie sle slucha, Manifestations swietny walek, takie lubie.
woodpecker from space
-
Brawo. Uważam podobnie. Na tych reaktywacyjnych grali z płyty na płytę coraz lepiej, a taki "Obsideo" jest naprawdę porządnym krążkiem.dzik pisze:Dokładnie tak samo to słyszę. Do poziomu pierwszych czterech płyt raczej daleko, ale dla mnie te płyty poreaktywacyjne są całkiem ok. Nie mam z nimi żadnego problemu.ultravox pisze:Nie wiem jak cała płyta, ale ten pierwszy numer nie jest bardziej zbliżony do "Testimony..." czy "Spheres" niż to, co grali na "Ressurection Macabre" czy "Doctrine". Mam wrażenie, że od kilku lat graja podobnie i zmiany składu nie maja na to większego wpływu, a już tym bardziej zmiany okładek ;)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Nowy album już na ruskich wypożyczalniach.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
popłuczynyTriceratops pisze:Calkiem fajnie sle slucha, Manifestations swietny walek, takie lubie.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Harlequin
Podoba mi się ten nowy album. Kilka razy ziewnąłem co prawda, ale jest tu całkiem sporo fajnego grania. Odkrywczości 0, ale na tle trzech poprzednich płyt ta brzmi najbardziej przekonywująco i jest najbardziej wyrazista.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
jest fretless???Harlequin pisze:Podoba mi się ten nowy album. Kilka razy ziewnąłem co prawda, ale jest tu całkiem sporo fajnego grania. Odkrywczości 0, ale na tle trzech poprzednich płyt ta brzmi najbardziej przekonywująco i jest najbardziej wyrazista.
- Harlequin
Jak przeczytam we wkładce to Ci powiem ;)