mi się tam zawsze wydawało, że siła jest wartością. w czasach wymiędlenia i rozciapciania, może mniejszą, ale jednak.Karkasonne pisze:Przyznaje, gdyby podeszła do mnie małpa która dostała szmergla, wymachując na zmianę karabinem, kastetem, nożem i pięściami, krzycząc i podskakując w kominiarce wyraźnie dając do zrozumienia, ze brakuje mu piątej klepki.. nie czułbym się pewnie, zwłaszcza ze tacy nigdy nie chodzą sami, a jedynie w grupach. Ale nie wiem, czy fakt, ze ktoś by się ich przestraszył, zwiększa ich wartość.
PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Re: PESTE NOIRE
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
jeszcze może się kojarzyć z jezusem chytrusem. to nawet gorzej jest.DST pisze:Czy naprawdę noszenie brody musi oznaczać upodabnianie się do jakiś muzułmańskich podludzi? Nie pojebało wam się od paranoi czasem? Niedługo posiadanie tureckiego dywanu na chacie będzie oznaczało afiliację z ISIS.
Jeśli są tak silni, to po co im te wszystkie sprzęty, którymi wymachują? Kogo bardziej szanujesz - kogoś, kto powali cię gołymi rękami, czy z użyciem karabinu, kastetu, glanów i noża?
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
o, jest i on :-)EatMyFuck pisze:zabawniejsza niż ten kawałek jest reakcja internetowych wojowników.
a jestem przekonany, że jakby przyszło większości wyartykułować te złote myśli face to face to waliło by od razu gówno z dupy. ze strachu.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Karkasonne pisze:Jeśli są tak silni, to po co im te wszystkie sprzęty, którymi wymachują? Kogo bardziej szanujesz - kogoś, kto powali cię gołymi rękami, czy z użyciem karabinu, kastetu, glanów i noża?
myślę, że to ten sam język, konwencja co ich adwersarze proponują w swoich "pustynnych teledyskach". po prostu małpują. bezrefleksyjnie. poza tym jak mówisz o przemocy to raczej nie kręcisz teledysku w bibliotece uniwersyteckiej, czy w ogrodzie botanicznym. mi w tym całym PN to raczej nie leży to co sobie na szybko ogarnąłem w internecie. "lider" to zwyczajny chłopak spod budki z piwem jest. co fota to pod kirą. jak zamieści zdjęcia z kwadratu to widać, że do roboty się nie garnie. to mi bardziej przeszkadza. tu biała supremacja. jakaś tam według niego wyższość. a jak jest szybko można zweryfikować. ale to chyba szerszy problem jest.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
a ty kto? bo cie nie znamyossarian84 pisze:o, jest i on :-)EatMyFuck pisze:zabawniejsza niż ten kawałek jest reakcja internetowych wojowników.
a jestem przekonany, że jakby przyszło większości wyartykułować te złote myśli face to face to waliło by od razu gówno z dupy. ze strachu.
poza tym huja wiesz i sobie tylko możesz domniemać.
Przepraszam. Chuj mnie interesuje ten temat, ale jak przeczytałem o białej supremacji , nie mogłem się powstrzymać.

- wolff
- rasowy masterfulowicz
W tym klipie jest w zasadzie wszystko. Spluwy, kominiarki, wyjący zjeb z nadwagą, niebieskowłose dupy, wydziarany "popek", pogo i nawet race.
Nie czaje tej marnej kreacji, nawet mnie nie śmieszy lecz wzbudza litość.
Co do siły rażenia miotającej się na ekranie "brygady kryzys", obstawiam, że średnio wybiegana ekipa stadionowa z krajowego poletka przejeżdża po tych mieszańcach jak czołg zostawiając ślad gołsienic. Tylko skrajne cipy machają plastikowymi flintami i nożami których nie są w stanie obsłużyć.
Nie czaje tej marnej kreacji, nawet mnie nie śmieszy lecz wzbudza litość.
Co do siły rażenia miotającej się na ekranie "brygady kryzys", obstawiam, że średnio wybiegana ekipa stadionowa z krajowego poletka przejeżdża po tych mieszańcach jak czołg zostawiając ślad gołsienic. Tylko skrajne cipy machają plastikowymi flintami i nożami których nie są w stanie obsłużyć.
Jebać żuli.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
może niech po prostu lansują gangsterkę bez silenia się na jakiś przekaz i ok, bo z obroną spójności tego wszystkiego co głoszą, w dyskusji bez użycia kastetów byłoby raczej cieniutko, oj cieniutko.SIŁAAA kuhwa!
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ich stare, chuligańskie klipy bez tych ruskich naleciałości miały wdzięk i smak, To wszystko runęło i teraz tylko jebie na kilometr przepoconymi onucami.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lukass
Spodziewałem się czegoś podobnego, ale akurat nie ze strony kolegi. Dziwne... Tak na zdrowy rozum, jak zobaczę grupę najebanych, szukających problemu kibiców Gwiazdeczki Pierdołowo Mniejsze, to też nie będę im tłumaczył, że durni są i tracą czas. Mogę sobie o tym pomyśleć, mogę napisać na forume, ale nie zamierzam tracić uzębienia z tak głupiego powodu. Nie zmienia to faktu, że i wspomniani kibice, i omawiana grupa muzyczna, lansują brak mózgowia. A wcześniej przeze mnie przywołany festiwal to mokry sen działaczy, dążących do zgromadzenia radykalnych środowisk pod flagą Rosji. Noż kurwa, przecież panslawizm (a tak chyba trzeba patrzeć na ten fest) to od dawna czysto rosyjskie narzędzie, że ktoś się jeszcze daje na to łapać. Najdziwniejsze, że na Ukrainie rzecz się dzieje.EatMyFuck pisze:zabawniejsza niż ten kawałek jest reakcja internetowych wojowników.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
też jestem zaskoczony swoją reakcją ;-0Lukass pisze:Spodziewałem się czegoś podobnego, ale akurat nie ze strony kolegi. Dziwne... Tak na zdrowy rozum, jak zobaczę grupę najebanych, szukających problemu kibiców Gwiazdeczki Pierdołowo Mniejsze, to też nie będę im tłumaczył, że durni są i tracą czas. Mogę sobie o tym pomyśleć, mogę napisać na forume, ale nie zamierzam tracić uzębienia z tak głupiego powodu. Nie zmienia to faktu, że i wspomniani kibice, i omawiana grupa muzyczna, lansują brak mózgowia. A wcześniej przeze mnie przywołany festiwal to mokry sen działaczy, dążących do zgromadzenia radykalnych środowisk pod flagą Rosji. Noż kurwa, przecież panslawizm (a tak chyba trzeba patrzeć na ten fest) to od dawna czysto rosyjskie narzędzie, że ktoś się jeszcze daje na to łapać. Najdziwniejsze, że na Ukrainie rzecz się dzieje.EatMyFuck pisze:zabawniejsza niż ten kawałek jest reakcja internetowych wojowników.
niejednokrotnie - pisałem, mówiłem, że mam problem z agresją ... bo ją lubię, bo mi towarzyszy, bo jej szukam tu i tam. może stąd ta rozpaczliwa obrona tego czego nie da się obronić . mówię o dennym teledysku PN.
jako germanofil nienawidzę idei panslawinizmu*. w tzw. międzyczasie pomiędzy oglądaniem powtórki: tybura/ werdun, przeglądam instagram z tagiem PN. i co? jebane ukry rządzą w komitywie z PN. + ten ich prawosławny nacjonalizm. się wkurwiłem sie. sorry @ prometeo.
* tak. Lukass. dobry temat: "panslawinizm a podzielenie Polski na pół i niech ściana wschodnia wypierdala. mentalnie i finalnie." z chęcią się wypowiem. jako wrocławiak i rusofob.
- pr0metheus
Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje, ale nie jest to prawda.Lukass pisze: A wcześniej przeze mnie przywołany festiwal to mokry sen działaczy, dążących do zgromadzenia radykalnych środowisk pod flagą Rosji. Noż kurwa, przecież panslawizm (a tak chyba trzeba patrzeć na ten fest) to od dawna czysto rosyjskie narzędzie, że ktoś się jeszcze daje na to łapać. Najdziwniejsze, że na Ukrainie rzecz się dzieje.
A za co?:)EatMyFuck pisze: sorry @ prometeo.
niech to miejsce niebawem zniknie
- nagrobek
EatMyFuck pisze:dobry temat: "panslawinizm a podzielenie Polski na pół i niech ściana wschodnia wypierdala. mentalnie i finalnie." z chęcią się wypowiem. jako wrocławiak i rusofob.

- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ciekawa (?) dyskusja się tu rozwinęła/rozwija. ;)
Osobiście trochę nie rozumiem tych głosów krytyki pod adresem strony ideologicznej PN, gdyż muzyka zawsze jest dla mnie na pierwszym planie i - tak na dobrą sprawą - w dupie mam poglądy, jakie wyznają muzycy kapeli, którą lubię. Na ukraińskich nacjonalistów modlących się do pomników Bandery i negujących Rzeź Wołyńską mam totalnie wysrane, nie przeszkadza mi to jednak posiadać kilku CD Drudkh, którego muzykę bardzo lubię. Dla kogoś może dziwne, dla mnie całkiem normalne.
Osobiście trochę nie rozumiem tych głosów krytyki pod adresem strony ideologicznej PN, gdyż muzyka zawsze jest dla mnie na pierwszym planie i - tak na dobrą sprawą - w dupie mam poglądy, jakie wyznają muzycy kapeli, którą lubię. Na ukraińskich nacjonalistów modlących się do pomników Bandery i negujących Rzeź Wołyńską mam totalnie wysrane, nie przeszkadza mi to jednak posiadać kilku CD Drudkh, którego muzykę bardzo lubię. Dla kogoś może dziwne, dla mnie całkiem normalne.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
odnoszę wrażenie, że Tobie bardziej po drodze z nimi, niż większości naszego szowinistycznie-homogenicznego społeczeństwa ;-) taka łatka.pr0metheus pisze:Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje, ale nie jest to prawda.Lukass pisze: A wcześniej przeze mnie przywołany festiwal to mokry sen działaczy, dążących do zgromadzenia radykalnych środowisk pod flagą Rosji. Noż kurwa, przecież panslawizm (a tak chyba trzeba patrzeć na ten fest) to od dawna czysto rosyjskie narzędzie, że ktoś się jeszcze daje na to łapać. Najdziwniejsze, że na Ukrainie rzecz się dzieje.
A za co?:)EatMyFuck pisze: sorry @ prometeo.
- pr0metheus
^ Bo to w większości przyzwoici ludzie. Nie głoszę jakiegoś braterstwa i nie pałam miłością, ale poznałem ich bardzo wielu z bardzo różnych grup/warstw społecznych i różnych regionów kraju, zeby taka opinie sobie wyrobić.
Natomiast nikogo do swoich racji nie zamierzam przekonywać.
Natomiast nikogo do swoich racji nie zamierzam przekonywać.
niech to miejsce niebawem zniknie
-
kurwa, ale gówno. jak zawsze zresztą
- ultravox
Nie lubię tej kapeli. Ich muzyka, jej treść i związany z nią wizerunek wybitnie mi nie leżą. Tym niemniej muszę im oddać, że obiektywnie ten teledysk jest świetnie zrobiony - zdjęcia, montaż, przedstawienie zespołowego wizerunku - to wszystko jest na wysokim poziomie i powinno zawstydzić mainstreamowych metalowców, którzy wrzucają jakieś gówniane teledyski z koncertów, albo niby mroczne filmiki z efektami niby starej taśmy filmowej wyciągniętymi z jakiegoś taniego programiku do obróbki wideo.
- hcpig
Czy tak liczna na forume grupa czytających Baudelaire'a w oryginale może wyłuszczyć w skrócie, w jaki sposób tekst korensponduje z tym szokującym obrazem?
Yare Yare Daze