PESTE NOIRE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: PESTE NOIRE

28-12-2017, 19:27

pr0metheus pisze:
Lukass pisze: A wcześniej przeze mnie przywołany festiwal to mokry sen działaczy, dążących do zgromadzenia radykalnych środowisk pod flagą Rosji. Noż kurwa, przecież panslawizm (a tak chyba trzeba patrzeć na ten fest) to od dawna czysto rosyjskie narzędzie, że ktoś się jeszcze daje na to łapać. Najdziwniejsze, że na Ukrainie rzecz się dzieje.
Nie wiem skąd bierzesz te rewelacje, ale nie jest to prawda.
Ale że panslawizm jest w swoim geopolitycznym wydaniu prorosyjski, czy że festiwal jest panslawistyczny? Jeśli to pierwsze, to historycznie bardzo często (choć nie zawsze) postulowano wiodącą rolę (czytaj: totalną dominację) mateczki Rosji. Obecnie to już chyba tylko tak, bo pozostałe państwa, które można by w ten słowiański blok wepchnąć, raczej na lidera się nie nadają.

Jeśli to drugie, to mam problem. Znaczy się, chciałem wleźć na stronę organizatora, którą wczoraj normalnie czytałem, co by zacytować to i owo, ale... nie mogę dzisiaj. Widzę jedynie białe tło. Wrogie siły działają? Tak więc - chwilowo lub na dobre - nie mogę podeprzeć się cytatami z organizatora. Update: po wyłączeniu Adblocka wygląda na to, że strona została zamknięta, zhackowana lub cokolwiek. Żeby było jasne: nie mam z tym nic wspólnego :D Pozostaje to, co znalazłem w polskiej relacji na portalu autonom.pl:

Na festiwalu pojawili się nacjonaliści z bodaj wszystkich słowiańskich krajów i duch jedności udzielił się wszystkim bez wyjątku – pomimo przebrzmiałych historycznych animozji usilnie forsowanych przez wsteczne środowiska, na festiwalu można było zauważyć tak znamienne obrazki jak polscy i ukraińscy nacjonaliści wspólnie bawiący się i pozujący do zdjąć, czy serbscy i chorwaccy nacjonaliści wspólnie powiewający narodowymi flagami w „kotle” pod sceną.

Czy to nie jest pansłowiańskie aż do bólu?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

28-12-2017, 22:35

jakoś tak mi się z nowym klip KPN skojarzyło:
[youtube][/youtube]
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

29-12-2017, 16:03

Swoją drogą, ciekawe kto by wygrał, jakby takie dwie załogi posta3wić naprzeciw siebie? Skoksowane tureckie allahy z Germanii, czy swołocz z Ukrainy pod przewodnictwiem ruskiego zabijaki z doczepionym francuskim zagubionym chłopczykiem?
[youtube][/youtube]
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

29-12-2017, 16:51

Oferma pisze:Swoją drogą, ciekawe kto by wygrał, jakby takie dwie załogi posta3wić naprzeciw siebie? Skoksowane tureckie allahy z Germanii, czy swołocz z Ukrainy pod przewodnictwiem ruskiego zabijaki z doczepionym francuskim zagubionym chłopczykiem?
[youtube][/youtube]
clip zaliczyłem Janku,ale gdzie tam takim "turasom" do BANDIDOS,OUTLAWS czy HELLS ANGELS....na potrzeby clipu chyba się napinali:)
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

29-12-2017, 17:10

Oferma pisze:Swoją drogą, ciekawe kto by wygrał, jakby takie dwie załogi posta3wić naprzeciw siebie? Skoksowane tureckie allahy z Germanii, czy swołocz z Ukrainy pod przewodnictwiem ruskiego zabijaki z doczepionym francuskim zagubionym chłopczykiem?
[youtube][/youtube]
Zgadnij na kogo postawilbym w tej walce :D
A tak serio, to co jest nie tak z tym klipem? Gość nigdy nie krył się z tym, że wspiera ekstremalne nacjonalizmy, ma teksty o rewolucjach i rozpierdolu, więc skąd zdziwienie, że kręci klip w kraju ogarnietym wojną, który przeżywa rozkwit agresywnego nacjonalizmu i przez kilka minut skacze tam i macha nożami i pali wszystko wokół banda łysych lbow? Nawiasem mówiąc, pamiętam jak wspominał, że kręcenie gangsterskich klipów przez czarnych z dużą ilością broni jest spoko, dopóki nie obnoszą się posiadaniem drogich aut produkowanych przez białą cywilizację czy tego typu bełkot. Zaznaczam, że kompletnie nie jestem fanem PN i może coś mi umyka. Oswieccie mnie.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

29-12-2017, 17:42

[youtube][/youtube]
gość ze szpadlem dobry jest -:)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

29-12-2017, 18:05

DST pisze: Zgadnij na kogo postawilbym w tej walce :D
A tak serio, to co jest nie tak z tym klipem? Gość nigdy nie krył się z tym, że wspiera ekstremalne nacjonalizmy, ma teksty o rewolucjach i rozpierdolu, więc skąd zdziwienie, że kręci klip w kraju ogarnietym wojną, który przeżywa rozkwit agresywnego nacjonalizmu i przez kilka minut skacze tam i macha nożami i pali wszystko wokół banda łysych lbow? Nawiasem mówiąc, pamiętam jak wspominał, że kręcenie gangsterskich klipów przez czarnych z dużą ilością broni jest spoko, dopóki nie obnoszą się posiadaniem drogich aut produkowanych przez białą cywilizację czy tego typu bełkot. Zaznaczam, że kompletnie nie jestem fanem PN i może coś mi umyka. Oswieccie mnie.
Klip jest ok wykonawczo, estetycznie bardzo ładny, fabularnie troglodycki i wgl. Co mi jednak nie leży, to to, że Famine nadawał temu swojemu nacjonalistycznemu sentymentowi jakis własny spin. Gdzieś to było na granicy anarchii, krytyki, groteski... Na przykład klip do "Dans ma Nuit" był zdecydowanie lepszy, wiecej pokazujący tej "esencji" Kommando Peste Noire. Smutne, że Famine stara się sam siebie postawic w roli tępego bojówkarza i zrównac sie z tymi, którym sam niedawno wbijał patyk w metaforyczne oko, opowiadając o pukaniu shemali, czy zatrudniając Indrę do zespołu. On mi zawsze wyglądał na typa, który nie jest tepym dresiarzem, choć na takiego pozuje. Tutaj wydaje się wszystkim za wszelka cene pokazać, że jednak jest i bardzo chce nim być. No i szkoda, że uzywa tak zajebistej kapeli jak Peste Noire do promowania tego gównianego Militant-zone, gdzie drugoligowy RAC udaje Black Metal.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

29-12-2017, 22:46

O, o - mam bardzo podobne odczucia i autentycznie szykowałem się, żeby wyartykułować przyczyny mojego rozczarowania, a tu już w zasadzie nie muszę. Gość naprawdę fajnie żonglował konwencjami, a tu nagle taki przyziemnie dosłowny kloc.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

30-12-2017, 07:12

Zafrasowany Famine, trzymając w ręku kaszkiet opatrzony logiem KPN, spogląda w kamerę. "To jest porządna robota", mówi, "solidne wykonanie. Nie rozumiem ludzi. Na festiwalu wolą zapłacić 12 euro za piwo, niż kupić sobie czapkę. Co oni wiedzą o zarabianiu pieniędzy na blackmetalu."

Wiem, skompilowałem z pamięci wypowiedzi pewnie z dwóch różnych wywiadów, niemniej jednak w dobrej intencji; gwoli przypomnienia, że nie ma potrzeby roztrząsać kwestii światopoglądowych w kontekście nowego teledysku Peste Noire. A już starzy użytkownicy to powinni rozumieć i marketing, i blackmetal. Blackmetal nie istnieje w próżni; poprzez odpowiednie zabiegi marketingowe trzeba sobie wyszukać docelową grupę młodzieży, i wtedy mozna zarabiać pieniądze na blackmetalu. Schodzą kaszkiety, schodzą bandany, człowiek pojeździ po Europie, zrealizuje się.
Kerosene keeps me warm.
535

30-12-2017, 08:06

83koper83 pisze:Zafrasowany Famine, trzymając w ręku kaszkiet opatrzony logiem KPN, spogląda w kamerę. "To jest porządna robota", mówi, "solidne wykonanie. Nie rozumiem ludzi. Na festiwalu wolą zapłacić 12 euro za piwo, niż kupić sobie czapkę. Co oni wiedzą o zarabianiu pieniędzy na blackmetalu."

Wiem, skompilowałem z pamięci wypowiedzi pewnie z dwóch różnych wywiadów, niemniej jednak w dobrej intencji; gwoli przypomnienia, że nie ma potrzeby roztrząsać kwestii światopoglądowych w kontekście nowego teledysku Peste Noire. A już starzy użytkownicy to powinni rozumieć i marketing, i blackmetal. Blackmetal nie istnieje w próżni; poprzez odpowiednie zabiegi marketingowe trzeba sobie wyszukać docelową grupę młodzieży, i wtedy mozna zarabiać pieniądze na blackmetalu. Schodzą kaszkiety, schodzą bandany, człowiek pojeździ po Europie, zrealizuje się.
W punkt.
Inna sprawa, że wolałbym już pić te festiwalowe płyny, szumnie nazywane piwem, po 12 euro za (w porywach do zero cztery), niż jeszcze raz obejrzeć którykolwiek z powyższych obrazów.
Pozdrawiam.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-12-2017, 09:27

Peste Noire gra black metal? :)
Awatar użytkownika
Bloodcult

30-12-2017, 10:35

tak
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-12-2017, 11:07

A z czego to wynika? Bo mam wrażenie, że śpiewają raczej o dość przyziemnych sprawach. Ale pewności nie mam, nie zagłębiałem się zbyt mocno w teksty. Teledysk jednak kojarzy mi się bardziej z piłka nożną niż z black metalem :)
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

05-01-2018, 18:19

black metalowa koszulka od PN ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

27-07-2018, 19:43

[youtube][/youtube]
dcd
postuje jak opętany!

27-07-2018, 23:04

Podobno split już w drodze:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

28-07-2018, 10:02

Z tego co słyszałem w temacie to mają być splity z Absurd i Goatmoon oraz pelniak w tym roku. Myślałem, że coś ujawnili z tych rzeczy a tu jakaś uliczna parodia. Choć ten zespół jest w znacznej mierze parodią, zatem nihil novi sub sole.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

12-09-2018, 14:57

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

12-09-2018, 21:05

Ja myślę że famine wpuściłbym dobry wpierdol zawodnikom powyzej