PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- booshee
- postuje jak opętany!
Re: PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS
jakaś limitowana epka sprzedawana na anselmowym horror film festivalu, dwa kawałki, które nie weszły na płytę:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Speaking of some of the other projects and things you’re working on, your drummer Joey Gonzalez has spoken with me about some death metal that you and him have been working on. And I wanted to mention the project Scour (also including Derek from Cattle Decapitation and Chase from Animosity on guitars, Jesse from Strong Intention/Cast The Stone on drums, and John from Pig Destroyer/Agoraphobic Nosebleed/Fulgora on bass).
(laughter) You already got wind of that one, too. The death metal thing, well really it’s tracked and, in my opinion, finished. It’s a matter of negotiation now between me and one of the other members of when and why and what and band names and all. It’s all political stuff and semantics. Other than that, the Scour thing was something that just popped up, and it’s something that I think I can kill, something I can lay it out. They’re short songs. It’s a short EP, and that’s something I can knock out, I guess, after the Danzigs tour. And yes, I said Danzigs, and that’s a long story.
What style is Scour?
I think (there’s) one of the fellows from Cattle Decapitation, but it’s predominantly, in my ear, modern-ish black metal-sounding, thrashy black metal type stuff. I’m going to put my own spin on it. I don’t have to sound like your boy from Gorgoroth (laughter) to get the point across, man. There’s other ways of singing over that style of music, and I shall employ many styles.
http://hellbound.ca/2015/09/phil-anselmo/" onclick="window.open(this.href);return false;
(laughter) You already got wind of that one, too. The death metal thing, well really it’s tracked and, in my opinion, finished. It’s a matter of negotiation now between me and one of the other members of when and why and what and band names and all. It’s all political stuff and semantics. Other than that, the Scour thing was something that just popped up, and it’s something that I think I can kill, something I can lay it out. They’re short songs. It’s a short EP, and that’s something I can knock out, I guess, after the Danzigs tour. And yes, I said Danzigs, and that’s a long story.
What style is Scour?
I think (there’s) one of the fellows from Cattle Decapitation, but it’s predominantly, in my ear, modern-ish black metal-sounding, thrashy black metal type stuff. I’m going to put my own spin on it. I don’t have to sound like your boy from Gorgoroth (laughter) to get the point across, man. There’s other ways of singing over that style of music, and I shall employ many styles.
http://hellbound.ca/2015/09/phil-anselmo/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
[youtube][/youtube]
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
yeah fuck Phil Collins!

-
Dobry komentarz dotyczący tej akcji i tolerancji dla tego typu zachowań na scenie metalowej:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- manieczki
No dobra smykusie, ktory pierwszy zgalsza go na Otwarta Rzeczpospolita?
PS.
[youtube][/youtube]
Ja mu wierze :D
PS.
[youtube][/youtube]
Ja mu wierze :D
- vicek
- zahartowany metalizator
https://www.decibelmagazine.com/2017/11 ... l-illness/" onclick="window.open(this.href);return false; nowy kawałek , mi się pdoba
- Żułek
no no wokalnie Phil sie postarał
trudno uwierzyć że kiedyś tak wył :P
[youtube][/youtube]
ale muzycznie mi to nie leży
[youtube][/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- vicek
power metal to zajebisty płyta i pierwsza jaką usłyszałem panteryŻułek pisze:no no wokalnie Phil sie postarał
[youtube][/youtube]
- vicek
posłuchaj jak się postarał na nowej epce scourvicek pisze:power metal to zajebisty płyta i pierwsza jaką usłyszałem panteryŻułek pisze:no no wokalnie Phil sie postarał
[youtube][/youtube]
- Anzhelmoo
Nowy Anselmo w wypożyczalniach i jest kur... świetny!!! :D Na pewno nie każdemu taka muza podchodzi, jest specyficzna, ekstremalna, ale słychać w niej mnóstwo pasji i energii wspomnianego Pana. Single dosyć dobrze obrazują zawartość, choć nie są raczej najlepsze kawałki.
Jeżeli miałbym jakoś tę muzykę sklasyfikować bądź zachęcić do jej przesłuchania: 1 Soilent Green + 3/4 Necrophagia + 1/2 Portal. Tak czy siak polecam samemu sprawdzić, kompletnie co innego niż poprzedni album.
Jeżeli miałbym jakoś tę muzykę sklasyfikować bądź zachęcić do jej przesłuchania: 1 Soilent Green + 3/4 Necrophagia + 1/2 Portal. Tak czy siak polecam samemu sprawdzić, kompletnie co innego niż poprzedni album.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Mol
to swoja droga, ale ostatnia epka Scour - Red jest totalnie dojebana tez.
- Anzhelmoo
Nowy Superjoint w sumie tez - ale masz rację "Red" przebija Illegals, jak i SJ. Zdecydowanie najlepsza rzecz jaką nagrał po II. Superjoincie bodajże w 2004.Mol pisze:to swoja droga, ale ostatnia epka Scour - Red jest totalnie dojebana tez.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Żułek
dla mnie tak samo nie słuchalna jak pierwsza ;) może niech wróci Pantera z hologramem Dimebaga :PAnzhelmoo pisze:Nowy Anselmo w wypożyczalniach i jest kur... świetny!!! :D Na pewno nie każdemu taka muza podchodzi, jest specyficzna, ekstremalna, ale słychać w niej mnóstwo pasji i energii wspomnianego Pana.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- postuje jak opętany!
Jak dla mnie Scour to jedna z najlepszych (jeśli nie najlepsza) rzecz jaką Anselmo nagrał. Pantery i Downa nie uwzględniam, bo to inna bajka, inne czasy. Ta epka Scour to jest strzał w pysk, wokalnie, Pil jakby odmłodniał. Mam nadzieję że ten projekt nie zdechnie i parę płyt się ukaże, bo niestety Anselmo pomysły miewa zajebiste, ale konsekwencji w ich realizacji mu trochę brakuje :)
Solo z Illegals to nie moja bajka niestety.
Solo z Illegals to nie moja bajka niestety.
- nicram
Nabyłem w końcu Choosing Mental Illness as a Virtue. Jest to całkowicie zajebista płyta. Wydaje się trudna, a jednak wchodzi bez popity. Sporo bardzo chwytliwych patentów w niej wyczaiłem.
Coś w tych porównaniach jest, choć najmniej tam słyszę Necrophagii. Natomiast Soilent Green i ostatniego Portal faktycznie trochę jest. Teoretycznie ta płyta powinna być odrzucająca, a jednak przyciąga (mnie) jak magnes. Jednocześnie coś0 dziwnego i wspaniałego jest w tej muzyce. Jak ktoś się boi, to niech jednak zrobi krok naprzód i przesłucha. Pozytywne wrażenia gwarantowane.Anzhelmoo pisze: 1 Soilent Green + 3/4 Necrophagia + 1/2 Portal.
all the monsters will break your heart
-
Fanem Anselmo nie jestem, więc ta płyta to dla mnie całkowita sensacja. Myślałem, że czasy na taki energetyczny sludge (?) bezpowrotnie minęły. Obawiam się, że w moim przypadku skończy się to zakupem.nicram pisze:Nabyłem w końcu Choosing Mental Illness as a Virtue. Jest to całkowicie zajebista płyta. Wydaje się trudna, a jednak wchodzi bez popity. Sporo bardzo chwytliwych patentów w niej wyczaiłem.Coś w tych porównaniach jest, choć najmniej tam słyszę Necrophagii. Natomiast Soilent Green i ostatniego Portal faktycznie trochę jest. Teoretycznie ta płyta powinna być odrzucająca, a jednak przyciąga (mnie) jak magnes. Jednocześnie coś0 dziwnego i wspaniałego jest w tej muzyce. Jak ktoś się boi, to niech jednak zrobi krok naprzód i przesłucha. Pozytywne wrażenia gwarantowane.Anzhelmoo pisze: 1 Soilent Green + 3/4 Necrophagia + 1/2 Portal.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
No i dla mnie też. Właściwie ta muzyka ma wszystko, czego nie lubię. Brak ustrukturyzowania, chaos, ale jakoś mnie bierze ten Phil. :-)Pacjent pisze: Fanem Anselmo nie jestem, więc ta płyta to dla mnie całkowita sensacja.
Nie ma co się obawiać. To jest dobra decyzja. Choć digisrak to pięknie wydany.Pacjent pisze: Obawiam się, że w moim przypadku skończy się to zakupem.
all the monsters will break your heart
-
Tylko digi?! Masz wydanie Housecore czy Season Of Mist?nicram pisze:No i dla mnie też. Właściwie ta muzyka ma wszystko, czego nie lubię. Brak ustrukturyzowania, chaos, ale jakoś mnie bierze ten Phil. :-)Pacjent pisze: Fanem Anselmo nie jestem, więc ta płyta to dla mnie całkowita sensacja.Nie ma co się obawiać. To jest dobra decyzja. Choć digisrak to pięknie wydany.Pacjent pisze: Obawiam się, że w moim przypadku skończy się to zakupem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.