Execration/Reptilian + supports

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Execration/Reptilian + supports

26-01-2018, 23:47

Był, ale to nie on był autorem ww. wrażenia.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

26-01-2018, 23:50

Przeczuwałem, że to chybiony strzał.
Z innej beczki - trochę mi szkoda, że nie udało mi się poruszyć nieba i ziemi na tyle, żeby jednak zaliczyć zajęcia, które odbyły się dzisiaj w Pogłosie. Z drugiej strony, to dobrze, że jednak to wzruszanie nie wyszło - jeszcze by mi się popsuło w głowie i uwierzyłbym, że mogę wszystko :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

27-01-2018, 12:20

Bdb koncert, Execration zdecydowanie lepiej, może dlatego że wokalista Reptilian został oblany piwem :) Ludzi koło 75, potwierdzone info.
Merchu już niestety mało, ale ceny bdb.
Awatar użytkownika
Klemens
zaczyna szaleć

27-01-2018, 18:24

Odpowiadając na pytanie kol. Sybira - byłem obecny, bo czemuż by nie :) Jak dla mnie koncert w porządku, ale nie czułem się jakoś szczególnie porwany. Chyba ten typ death metalu nie jest w moim typie ;)
Awatar użytkownika
Sybir

27-01-2018, 18:57

Mając w pamięci zarys Twoich zainteresowań muzycznych, sam dziwiłem się słowom, które spod moich palców wyszły. O ile dobrze pamiętam, tematu Execration chyba nigdy nie poruszaliśmy. Inna rzecz, że byłem pewien, że tego koncertu nie opuścisz ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Klemens
zaczyna szaleć

27-01-2018, 19:04

Cóż, zdarzało mi się chodzić nawet na koncerty zespołów, które nie ruszały mnie jakoś specjalnie lub wręcz mi się nie podobały, po czym po zobaczeniu ich na żywo zmieniałem zdanie i dostawały drugą szansę. Na tym polega urok muzyki granej na żywo :)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

27-01-2018, 23:46

Ukracając wszelkie plotki i domysły potwierdzam, że ja jestem autorem słów o wyższości Reptyli pod kątem czysto koncertowym. Fakt, grają taki mariaż kilku styli, ale wg mnie wypada to sprawnie i co ważniejsze autentycznie. Bardzo dobrze, że młodzież czerpie wzorce z właściwych źródeł. Tylko te szybsze partie są takie ni w pizdę, ni w oko, nijakie znaczy się są. Będą z nich ludzie jednak.

Execration zdecydowanie maja swój styl i są zespołem o klasę albo i dwie wyżej niż supportująca ich młodzież. Ale jak zauważył Drone, grają muzyke raczej do słuchania w warunkach domowych niż na koncercie, kiedy w natłoku dźwięków giną pewnie smaczki i niuanse. Koncert dali oczywiście bardzo fajny, ale charakter ich muzyki sprawia, że występ nie był jakoś specjalnie żywiołowy, poza wyjątkami pokroju tytułowego kawałka z ostatniej płyty. No i strasznie krótko, tak z 10-15 minut by się jeszcze przydało.
ODPOWIEDZ