KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

08-02-2018, 06:54

Potwierdzam to co koledzy napisali wcześniej - paczki z Rosji przychodzą w miarę szybko i bardzo dobrze zapakowane. Także mam wrażenie, że starają się bardziej niż inni. Ten sam bdb poziom co Niemcy. Jedyne złe doświadczenia mam z kraju leniwych męskich qrew czyli z Włoch. Więcej już tam nie kupię.
all the monsters will break your heart
mj.
postuje jak opętany!

08-02-2018, 08:32

Czytam te wasze opinie o polskich dystrybucjach, czytam i stwierdzam, że muszę mieć albo jakiegoś pecha do listonoszy albo zamawiam gówno i nikomu nie spieszy się z dostarczeniem przesyłki.

Z Mystic brałem zbiorcze zamówienie (dla siebie i dwójki znajomych). Kwota taka, że łapiemy się na darmową przesyłkę. Wewnątrz Autopsy, Entombed, coś tam jeszcze. Płatność od ręki. 3 dni i nic.

Z SMG podobna historia.

Jakkolwiek nie jest tak, że muszę mieć te paczki na "już" (bo kilka dni w tą w czy w tą nie robi mi żadnej różnicy), ale z niedowierzaniem spoglądam na wpisy o kilkunastogodzinnej dostawie na drugi koniec Polski ;)
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

08-02-2018, 08:44

Z Rosją mam bardzo ok doswiadczenia. Póki co najsłabsze doświadczenia mam z Hiszpanią - jakoś strasznie długo idą mi paki stamtąd. Grecji unikam, bo dużo bootlegarzy tam. Z Włochami nie miałem zazwyczaj problemów, choc raz się zdarzyło, ze paczka nie dotarła do mnie (nierejestrowana).

Mexyku bać sie nie trzeba, paczki idą wolno, pocztowcy za rzadko aktualizują zmiany w trackingu, ale wsio mi dochodziło w nienagannym stanie,
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

08-02-2018, 08:47

mj. pisze:
z niedowierzaniem spoglądam na wpisy o kilkunastogodzinnej dostawie na drugi koniec Polski ;)
Spokojnie do zrobienia - wszystkie trzy przypadki z mojego posta na poprzedniej stronie, z czego jeden nie był nawet priorytetem. Znaczenie mają połączenia między większymi miastami - do mniejszych miejscowości zawsze idzie dłużej.
'Come the Blessed Madness'
Elhaz_77
w mackach Zła

08-02-2018, 08:48

mj. pisze:Czytam te wasze opinie o polskich dystrybucjach, czytam i stwierdzam, że muszę mieć albo jakiegoś pecha do listonoszy albo zamawiam gówno i nikomu nie spieszy się z dostarczeniem przesyłki.

Z Mystic brałem zbiorcze zamówienie (dla siebie i dwójki znajomych). Kwota taka, że łapiemy się na darmową przesyłkę. Wewnątrz Autopsy, Entombed, coś tam jeszcze. Płatność od ręki. 3 dni i nic.

Z SMG podobna historia.

Jakkolwiek nie jest tak, że muszę mieć te paczki na "już" (bo kilka dni w tą w czy w tą nie robi mi żadnej różnicy), ale z niedowierzaniem spoglądam na wpisy o kilkunastogodzinnej dostawie na drugi koniec Polski ;)
Co do Mystic i ekspresowej dostawy to wszystkie moje zamówienia w przeciągu ostatniego roku były ekspresowe i oscylowały wokół jednej doby. Zawsze były na kwotę, która umożliwiała darmową wysyłkę kurierem DHL za pobraniem. Jeśli płacisz przelewem, to wyślą Ci dopiero po zaksięgowaniu płatności, poza tym jak piszesz o listonoszach, to pewnie wybrałeś wysyłkę Pocztą Polską i stąd ten wydłużony termin. Tak to widzę :)
Zamówiłem kiedyś tego samego dnia płyty z Garazel i LSS. Płaciłem przelewem. Pierwsza przesyłka dotarła do mnie po dwóch dniach, druga po tygodniu, a od nadawców wyszły tego samego dnia. Tu zamuliła ewidentnie poczta.
Karol też zawsze jest ekspresowy, ale ostatnio coś pisał, że jest chory i będą opóźnienia. Poza tym, jeśli nie pojechał z kimś w trasę, albo na letnie festiwale, to wysyła od razu. Jak kogoś zna, to nie czeka na zaksięgowanie przelewu, tylko od razu śle towar.
mj.
postuje jak opętany!

08-02-2018, 09:20

Elhaz_77 pisze: Co do Mystic i ekspresowej dostawy to wszystkie moje zamówienia w przeciągu ostatniego roku były ekspresowe i oscylowały wokół jednej doby. Zawsze były na kwotę, która umożliwiała darmową wysyłkę kurierem DHL za pobraniem. Jeśli płacisz przelewem, to wyślą Ci dopiero po zaksięgowaniu płatności, poza tym jak piszesz o listonoszach, to pewnie wybrałeś wysyłkę Pocztą Polską i stąd ten wydłużony termin. Tak to widzę :)
Kwota była taka, że umożliwiała darmową dostawę DHL (czyli ponad 250 zł). Ogólnikowo napisałem o "listonoszach", mogłem użyć zwrotu "dostawcy" :) Zapłaciłem tym przelewem "od ręki" (odpowiednik allegrowego PayU ?), więc i kasa jest błyskawicznie na drugim koncie.

A z Karolem, owszem, znamy się (m.in. wydawał nam kilka rzeczy w przeszłości dla TDG i Neuropathii), nigdy nie było problemów - więc w tym przypadku pewne zamuliła poczta.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

12-02-2018, 18:54

Fallen Temple zajebiście.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
dzikens
zaczyna szaleć

12-02-2018, 20:57

^ tak właśnie
napisać "pancerne" przy określaniu ich sposobu pakowania to nic nie napisać.
Prepare Sarin! Prepare Sarin! Immediately poisonous gas weapons will fill the place.
Spray! Spray! Sarin, the brave Sarin!
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

12-02-2018, 21:04

^jakby Musk chciał to wysłać na Marsa to sam by lepiej nie zapakował, pakowanie FallenTemple przetrwa wszystko :)
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

12-02-2018, 21:30

Obrazek
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

18-02-2018, 02:55

Pagan Records bardzo dobrze. Zamówione w środę, wysłane w czwartek, dostarczone w następną środę (to już "zasługa" Poczty Polskiej).
Tylko nad ofertą mogliby popracować, bo z 3242 płyt zainteresowało mnie nieco ponad 180, po wstępnym odsłuchu z YouTube ostało się około 20, a ostatecznie moje wyśrubowane kryteria spełniły 4... Jak ostatni raz u nich kupowałem (w 2011 r.), to po przejrzeniu całej oferty wzbogaciłem się o 5 tytułów. W sumie, może niech nic nie poprawiają, bo jeszcze źle się to dla mnie skończy...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

18-02-2018, 09:34

U mnie Pagan Records spadło z wytwórni "kupuję tylko tam" (lata 90) do "kupuję raz na kilka lat". Bardzo mało nowości, jeśli już się coś pojawi dla mnie ciekawego, to dawno już mam z innego źródła. Zawsze zaglądam jak jest jakaś spora promocja, ale najczęściej wychodzę z pustym koszykiem.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

18-02-2018, 10:13

Ja bardzo długo tam nie kupowałem. Potem zrobiłem z 5 zamówień (całkiem sporych, przynajmniej jak na mnie) w okresie 2009-2011 i wróciłem teraz po siedmiu latach.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

18-02-2018, 12:20

Cleopatra Records klasa. Paka chwilę idzie jak to z USA ale non stop pełna kontrola nad zamówieniem.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

18-02-2018, 13:30

Northern Heritage jak zwykle REWELACJA!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-02-2018, 14:10

knaar pisze:U mnie Pagan Records spadło z wytwórni "kupuję tylko tam" (lata 90) do "kupuję raz na kilka lat". Bardzo mało nowości, jeśli już się coś pojawi dla mnie ciekawego, to dawno już mam z innego źródła. Zawsze zaglądam jak jest jakaś spora promocja, ale najczęściej wychodzę z pustym koszykiem.
Coś w ten deseń, choć mnie się jednak zdarza kupować 1-2 razy do roku. Raczej zamówienia 4-6 płyt. Niestety, Tomasz coraz mniej ciekawych tytułów wydaje. Choć czasem perełka w postaci Kultu Mogił mu się trafi.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

21-02-2018, 17:53

Wolfspell i FallenTemple bardzo ładnie.
FT pobija wszelkie rekordy w pakowaniu płyt. Dwa Cd przyszły w paczce o wymiarach 50x20x10 cm. Żona już była przygotowana na to i nie dymiła że znowu jakieś wielkie ilości płyt kupuję :):)
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

21-02-2018, 19:11

W LSS trochę nowości z Drakkar.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

21-02-2018, 21:24

I ja ponownie pochwalę FallenTemple. 2 CD w ogromnym pudle, bardzo solidnie zapakowane. Panzerpack.
Brawa również dla Selfmadegod oraz Merchant Of Death.
dobry kościół to kościół spalony
BOLEK
weteran forumowych bitew

22-02-2018, 08:24

Karol powinien przyłożyć się do odpowiedniego pakowania przesyłek. przykład fan
po za tym bez uwag
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
ODPOWIEDZ