AMORPHIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: AMORPHIS
Amorphis jest warty uwagi do "dwójki" włącznie. Później stracili znakomitą okazję by siedzieć cicho. Weszli na wieś albumem "Elegy" i siedzą tam do tej pory.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Tounela i Am Universum naprawdę świetne. Jednak radziłbym zapoznać się z Eclipse i Circle bo te niewiele im ustępują.moonfire pisze:Dla mnie liczy się debiut, a potem krótki okres, kiedy rocka grali: "Tuonela" i "Am Universum" to naprawdę bardzo fajne materiały, takie niewymuszone, luzackie. Potem przyszedł smutny pan z wąsem i zdychło.
all the monsters will break your heart
- Oki
- weteran forumowych bitew
Zgadzam się że Eclipse to dobry album tylko że to już jakby zdecydowanie inna, mniej klimatyczna a bardziej rockandrollowa (co nie znaczy gorsza) stylistyka. Od kiedy pojawił się Jutsen nastąpiło odświeżenie formuły co jak dla mnie było w Amorphis niezbędne wówczas.nicram pisze:Tounela i Am Universum naprawdę świetne. Jednak radziłbym zapoznać się z Eclipse i Circle bo te niewiele im ustępują.moonfire pisze:Dla mnie liczy się debiut, a potem krótki okres, kiedy rocka grali: "Tuonela" i "Am Universum" to naprawdę bardzo fajne materiały, takie niewymuszone, luzackie. Potem przyszedł smutny pan z wąsem i zdychło.
- nicram
Tak, od odejścia Pasiego Amorphis jest bardziej rockendrollowy, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie bardziej hipisowski. Mam nawet wrażenie, że luzu w ich muzyce jest więcej niż kiedykolwiek.
all the monsters will break your heart
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Najlepsze, co ten zespół nagrał to debiut i "Tuonela". Zwłaszcza "Tuonela", która ma wspaniały, przymglony klimat, nie jest przyrysowana i zbyt śpiewna, a przez to natarczywa (jak np. "Am Universum").
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
we wypozyczalni juz jest, ba nawet we flacu :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
http://www.wielkaplyta.pl/pl/p/AMORPHIS ... D-CD/21955" onclick="window.open(this.href);return false;
bdb cena, pewnie ecopack :D
bdb cena, pewnie ecopack :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
[youtube][/youtube]
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Strasznie, to czerstwe, czy jak mówią amerykanie "cheesy".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Wincyj piszczałków!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Wasyl
Nie wiem co mnie podkusiło, ale obejrzałem/wysłuchałem. Cholera. Rozbawił mnie ten wytwór. Najpierw imigranckie, wróć, bliskowschodnie dźwięki jakiejś bałałajki (wybaczcie ignorancję). Potem wchodzą piszczałki czy fujarki. I na dokładkę gość śpiewający do suszarki. Jakieś jaja.
- Sgt. Barnes

nowa płyta: 18 maja.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Pacjent pisze:Amorphis jest warty uwagi do "dwójki" włącznie. Później stracili znakomitą okazję by siedzieć cicho. Weszli na wieś albumem "Elegy" i siedzą tam do tej pory.
Jebać żuli.
- Lukass
Przesada. Wsi jest dużo, ale przy lekko przymkniętym oku (uchu?) nadal słucha się dobrze. Na żywo tym bardziej. Wystarczy wyjąć kij z dupy. Wspomniane "Elegy" to, poza pewną dozą wiejskiego wesela (bas!), także masa fantastycznych melodii.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
"Elegy" super piosenki - oczywiście. Chociaż najlepsze, co ten zespół zrobił to poprzedni album
Grrrówno!
-
[youtube][/youtube]
Nie wiem kiedy ostatnio był tak dobry growling w wykonaniu tego zespołu.
Nie wiem kiedy ostatnio był tak dobry growling w wykonaniu tego zespołu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gumiak
Jakby jeszcze tylko wyciąć całą linię melodyczną i zastąpić konkretną muzyką, to można byłoby słuchać.
-
Wtedy miałbyś wspaniały fiński death metal, a Niemcy tego nie kupią.Gumiak pisze:Jakby jeszcze tylko wyciąć całą linię melodyczną i zastąpić konkretną muzyką, to można byłoby słuchać.
- moonfire
Ten numer przypomniał mi, dlaczego od dawna nie słucham Amorphis. Lubię jedynkę i dwie płyty, na których grali rocka (Tuonela oraz Am Universum). Na reszcie wieś tańczy i śpiewa.
-
- rozkręca się
Ta. Trochę tego, czym się wyróżnili + solidna porcja festyniarstwa. Przykro tego słuchać...
Ktoś gra teraz w stylu ich pierwszych albumów?
Ktoś gra teraz w stylu ich pierwszych albumów?