Prog metal z Houston w Teksasie. Na perkusji Dobber Beverly z Insect Warfare...
[youtube][/youtube]
... ale choć zespół w ogóle nie ma słabych punktów, to ta pani mogłaby śpiewać książkę telefoniczną, a i tak byłoby to poruszające:
[youtube][/youtube]
OCEANS OF SLUMBER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
-
Re: OCEANS OF SLUMBER
Pierwszy upubliczniony kawałek z nadchodzącego, drugiego albumu:
[youtube][/youtube]
Mnie tam się podoba. ;)
[youtube][/youtube]
Mnie tam się podoba. ;)
-
Kolejny singiel z nowej płyty podoba mi się jeszcze bardziej.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Phren
- rozkręca się
Mają bardzo utalentowaną wokalistkę, która tylko marnuje się w zespole metalowym.RippingHeadache pisze:Prog metal z Houston w Teksasie. Na perkusji Dobber Beverly z Insect Warfare...
[youtube][/youtube]
... ale choć zespół w ogóle nie ma słabych punktów, to ta pani mogłaby śpiewać książkę telefoniczną, a i tak byłoby to poruszające:
[youtube][/youtube]
Ogólnie zespół bardzo ok. Przypomina mi trochę The Gathering. Perkusja bdb i to niekonwencjonalne, niemetalowe wręcz (trochę soulowe) podejście do wokalu.
Cover Solitude Candlemass w ich wykonaniu jest świetny.
[youtube][/youtube]
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Cześć,Phren pisze:Mają bardzo utalentowaną wokalistkę, która tylko marnuje się w zespole metalowym.RippingHeadache pisze:Prog metal z Houston w Teksasie. Na perkusji Dobber Beverly z Insect Warfare...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ogólnie zespół bardzo ok. Przypomina mi trochę The Gathering. Perkusja bdb i to niekonwencjonalne, niemetalowe wręcz (trochę soulowe) podejście do wokalu.
Cover Solitude Candlemass w ich wykonaniu jest świetny.
[youtube][/youtube]
2 lata się zastanawiałeś, czy warto coś napisać?
odpowiem na niewypowiedziane pytanie
nie, nie warto ;-)
Pozdrawiam
T.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Phren
- rozkręca się
Cześć.EatMyFuck pisze:
Cześć,
nie, nie warto ;-)
Pozdrawiam
T.
Odpowiadając na pytanie: ależ skąd! Śledzę forum od kilku lat i dużo dobrej muzyki odkryłem dzięki temu. Po prostu teraz nie da się przeglądać forum będąc niezalogowanym, to korzystając z okazji, zalogowałem się w końcu i coś napisałem. :)
A czy warto, to się okaże. Lubię tutejszy folkor, więc może nie będzie tak źle.
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
no to, zostaje mi przywitać Ciebie w naszych skromnych progachPhren pisze:Cześć.EatMyFuck pisze:
Cześć,
nie, nie warto ;-)
Pozdrawiam
T.
Odpowiadając na pytanie: ależ skąd! Śledzę forum od kilku lat i dużo dobrej muzyki odkryłem dzięki temu. Po prostu teraz nie da się przeglądać forum będąc niezalogowanym, to korzystając z okazji, zalogowałem się w końcu i coś napisałem. :)
A czy warto, to się okaże. Lubię tutejszy folkor, więc może nie będzie tak źle.
witaj!

Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Phren
- rozkręca się
Dziękuję serdecznie za tę przesympatyczną gościnę! Już czuję się swojsko.
Słucham w tej chwili płyty. Super jest, ale słucham praktycznie samego wokalu, który odstaje kompletnie od reszty. Tego cover Solitude jest wręcz przerażający, bo słychać, że ona nie wykorzystuje nawet 30% mocy. Jest w tym kawałku jak Son Kogu walczący z Krillinem, prawie że znudzona.
-
Odświeżam. Jest już kilka płyt (bardzo dobrych) dalej, a właśnie nadchodzi kolejna.
Zespół nadal robi swoje, czyli oryginalny miks różnych stylistyk, ze świetną, wychowaną na soulu i gospel wokalistą. Poza tym skład się kilka razy zmieniał, ale nadal filarem jest Dobber, znany z Insect Warfare.
Nad wizualnym obliczem OoS, ktoś mógłby lepiej popracować, ale cóż, jest jak jest. Można wyłączyć obraz i tylko słuchać lub odpalić bandcampa.
Zespół nadal robi swoje, czyli oryginalny miks różnych stylistyk, ze świetną, wychowaną na soulu i gospel wokalistą. Poza tym skład się kilka razy zmieniał, ale nadal filarem jest Dobber, znany z Insect Warfare.
Nad wizualnym obliczem OoS, ktoś mógłby lepiej popracować, ale cóż, jest jak jest. Można wyłączyć obraz i tylko słuchać lub odpalić bandcampa.