Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wrzesień
- rozkręca się
Re: Co teraz czytacie? v.2
Tak myślę. Chociaż to co się dzieje na tym rynku zaczyna przypominać trochę sytuację z lat 90-tych, gdy TM-semic wprowadzało co chwila nowe serie, a potem wszystko jebło. Mam nadzieję, że teraz boom komiksowy potrwa trochę dłużej.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
To prawda, ale też nie jest tak straszne, o ile przyjąć jakieś tam kryteria selekcji. Jeszcze dwa miesiące temu kupowałem absolutnie wszystkie komiksy jakie wychodziły; teraz wybieram nieco staranniej. Te marvelowskie zeszytówki jakimi zarzucił rynek Egmont to w większości syf. Kultura Gniewu/Timof z kolei wydaje sporo obyczajowego szrotu. Fakt, że weszły nowe wydawnictwa - typu Non Stop Comics, Kurc, Scream Comics, Planeta Komiksów czy Studio Lain i rzucają sporo dobrego; generalnie można się jednak zamknąć w jakichś 600 zł miesięcznie. Nie jest więc tak źle.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- HSVV
- w mackach Zła
nowy użytkowniku z pięknym awatarem z równie piękknego filmu - mam nadzieję, że nie okażesz się kolejną okładkową spierdoliną jak ten ziomeczek ze śmiesznym clownem w avie, co to tylko wbija jebnąć linkiem i spierdolić bez słowa. gardzę takimi i chciałem zakomunikować, że działo na ryj za takie zachowanie się należy na tym forume. fersztimujesz mje ja?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Sgt. Barnes

zawsze i wszędzie, pięć pierwszych Yansów kultowym będzie.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Plastek
- Kontakt:

Anarchistycznego wpierdolu ciąg dalszy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Sgt. Barnes pisze:
zawsze i wszędzie, pięć pierwszych Yansów kultowym będzie.
Polać mu, dobrze gada !
A najlepsza według Ciebie, to która część? Dla mnie dwójka i trójka mają chyba najwięcej mrocznej atmosfery takiego odhumanizowanego świata po nuklearnej zagładzie. No i zajebisty patent z tą wieczną zimą - nigdzie indziej chyba nikt na to nie wpadł.
- HSVV
- w mackach Zła

Strange Angel: The Otherworldly Life of Rocket Scientist John Whiteside Parsons
Jack Parsons sprawia, że te wszystkie zećpane gwiazdeczki rocka wyglądają jak miętkie, wycięte z szablonu pizdy bez doświadczenia życiowego. jakie tam Morrisony jakieś, Hendrixy czy Axle sraksle. tutaj są rakiety, seks, okultyzm, czarna magia, wrzucanie dynamitow do szkolnych kibli i śmierć poprzez wypierdolenie się w kosmos we własnym laboratorium. i trójkąt miłosny ze scjentologią po drodze.
Jack Parsons miał jaja, Jack Parsons to był gość.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Wrzesień
- rozkręca się
Dla mnie kryteriami selekcji są przede wszystkim zasoby waluty, jaką mogę na to przeznaczyć. Niby fajnie, bo można sobie w miarę rozplanować jakiś rozsądny budżet, ale właśnie to, jak teraz działają te wydawnictwa to dla mnie trochę łapanie kilku srok za ogon. Zdecydowanie wolałbym mniejszą ilość serii, ale krótszy cykl wydawniczy. Teraz na kolejne numery trzeba czekać po kilka miesięcy, a w zasadzie i tak nie ma się pewności, że seria będzie kontynuowana do końca.Plastek pisze:To prawda, ale też nie jest tak straszne, o ile przyjąć jakieś tam kryteria selekcji. Jeszcze dwa miesiące temu kupowałem absolutnie wszystkie komiksy jakie wychodziły; teraz wybieram nieco staranniej. Te marvelowskie zeszytówki jakimi zarzucił rynek Egmont to w większości syf. Kultura Gniewu/Timof z kolei wydaje sporo obyczajowego szrotu. Fakt, że weszły nowe wydawnictwa - typu Non Stop Comics, Kurc, Scream Comics, Planeta Komiksów czy Studio Lain i rzucają sporo dobrego; generalnie można się jednak zamknąć w jakichś 600 zł miesięcznie. Nie jest więc tak źle.
- Wrzesień
- rozkręca się
HSVV pisze:nowy użytkowniku z pięknym awatarem z równie piękknego filmu - mam nadzieję, że nie okażesz się kolejną okładkową spierdoliną jak ten ziomeczek ze śmiesznym clownem w avie, co to tylko wbija jebnąć linkiem i spierdolić bez słowa. gardzę takimi i chciałem zakomunikować, że działo na ryj za takie zachowanie się należy na tym forume. fersztimujesz mje ja?
niestety okażę się. link okładkowy na dziś:

- Plastek
- Kontakt:
To jest mega wkurwiająca sprawa, tak samo jest zresztą z książkami. Sam mam rozgrzebanego m.in. "Lazarusa" czy "Black Science" a wydawca przycina w człona i nowych tomów nie ma. Że nie wspomnę porzuconego "Sexu".Wrzesień pisze:Teraz na kolejne numery trzeba czekać po kilka miesięcy, a w zasadzie i tak nie ma się pewności, że seria będzie kontynuowana do końca.
Tymczasem na dziś:

Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Plastek
- Kontakt:

Bardzo dobra, wyrafinowana proza. Grają tu emocje podobne do tych charakterystycznych dla twórczości Dostojewskiego; widzę także echa historiozofii Flauberta, momentami zaś mam wrażenie jakbym trafił w mroczną otchłań toposu szalonego monologisty ala E.A. Poe. Prowokująca powieść stawiająca wiele ważnych pytań lecz dająca niewiele odpowiedzi - i w tym właśnie tkwi siła tej pisarki. Tutaj trzeba dobrego interdyscyplinarnego rozeznania, tu nic nie przychodzi łatwo. Niepokojący egzystencjalizm Camusa także będzie dobrym tropem.
No i są tony chorego, wyuzdanego pierdolenia.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Plastek
- Kontakt:
Zapewne dlatego, że to jego debiutancka powieść. Jego talent eksplodował później - "Dostatkiem" pokazał, że jest bardzo dobrym pisarzem; za sprawą "Sweetland" zaś wszedł do ekstraklasy. "Sweetland" chwalę zawsze i będę chwalił - to jedna z moich ulubionych powieści ostatnich lat, "Dostatek" zresztą też uwielbiam - o taki realizm magiczny walczyłem.wonsz pisze:
trochę się zawiodłem, mniej wciągająca od pozostałych trzech.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- zaczyna szaleć
Niestety, książka o mnie...

W sumie dobrze wiedzieć że nie jestem jedyny, i nie jest to jakiś rodzaj ułomności.

W sumie dobrze wiedzieć że nie jestem jedyny, i nie jest to jakiś rodzaj ułomności.
-
- weteran forumowych bitew
Na razie ma się nijak do "Klubu Dumas", to zupełnie inny styl i wydźwięk powieści, ale zapowiada się dosyć ciekawie. Mam nadzieję, że nie okaże się "marnym czytadłem"

- Plastek
- Kontakt:

Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!

zakładam, że całostronicowa recenzja "ION" Portal oznacza, że to płyta wydania jest.
niech im nie-będzie.
dodam, że niemce w styczniowym wydaniu RHM oceniły (jak na obrazku) to jako = Scheiße

ja im tam wierzę. w końcu to niemce są.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Po, zaliczonej jakiś czas temu, Black Metal: Ewolucja Kultu, czas na:

"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zbadam, bo to tez o mnie.....Ketler pisze:Niestety, książka o mnie...
woodpecker from space