Zespół jednej, wydanej w 1995 roku, płyty, którą chyba warto przypomnieć, bo to kawał świetnego, "organiczno-oldschool'owego" grania dla fanów starego Pestilence, Asphyx, Obituary i Death. Bardzo lubię i szanuję.
[youtube][/youtube]
Na MA mają status active, więc może jeszcze coś nagrają...
VOMITING CORPSES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
VOMITING CORPSES
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VOMITING CORPSES
Nom, całkiem sympatyczny album. Nigdy moimi faworytami nie byli, ale źle o nich też wypowiedziec się nie moge.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Szkoda tylko, że płytka zaginęła (jak wiele innych zresztą) gdzieś w otchłani czasu i raczej niewiele osób ją kojarzy. O wiele lepiej jest kojarzona - założona przez byłych muzyków VC - Anasarca.
A propos tej ostatniej - w zeszłym roku wydali swój czwarty album, na którym znalazł się cover Vomiting Corpses; pojawia się też Kam Lee na wokalach (jeśli już mowa o ciekawostkach). Sama płyta całkiem przyjemna, można rzucić uchem:
[youtube][/youtube]
A propos tej ostatniej - w zeszłym roku wydali swój czwarty album, na którym znalazł się cover Vomiting Corpses; pojawia się też Kam Lee na wokalach (jeśli już mowa o ciekawostkach). Sama płyta całkiem przyjemna, można rzucić uchem:
[youtube][/youtube]
- Harlequin
Ale ta ubiegłoroczna anasarca i tak słabsza od pierwszych trzech niestety.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No niestety, ostatnia Anasarca wynudziła mnie okrutnie.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Słabsza bez wątpienia, ale większej tragedii w sumie nie ma.
-
Taka se, ale fajnie mi się do niej biega. Tak przy okazji przypomniałem sobie, że nie słyszałem jeszcze ostatniego Deny The Urge.
-
- zaczyna szaleć
W porządku materiał ,miałem okazję parę razy kupić za normalną kwotę ale zawsze jest coś ciekawszego do zakupu, także może kiedyś. Dobrze, że płyta została na forum przypomniana
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj przesłuchałem sobie demo, które jest dodane jako bonus do reedycji debiutu i stwierdzam, że ta surówka zrobiła mi prawie równie dobrze, co samo danie główne. Bardzo fajna sprawa.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Reedka leży na Allegro za 10 zł. ;)Deathmaniac pisze:W porządku materiał ,miałem okazję parę razy kupić za normalną kwotę ale zawsze jest coś ciekawszego do zakupu, także może kiedyś. Dobrze, że płyta została na forum przypomniana
-
- zaczyna szaleć
a tam reedycja:)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz