VOIDHANGER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VOIDHANGER
To prawda. Nie zawodzą. Plasują się w ścisłej czołówce 3 ligi, ale bez szans na awans. :-)
all the monsters will break your heart
-
- mistrz forumowej ceremonii
Najlepszy metalowy zespół w PL w tej chwili, tzn. od wydania drugiego albumu, to taka długa chwila jest. Nową odpalę dopiero jak przyjdzie cd.
- Mental
- weteran forumowych bitew
najlepszy wójthangar, wiedziałem że kawałek z polskim tekstem pozamiata. zamówione, czekam na cedeka.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
No weź... :)nicram pisze:To prawda. Nie zawodzą. Plasują się w ścisłej czołówce 3 ligi, ale bez szans na awans. :-)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
zajebistą mamy trzecią ligę w kraju :)
boję się sprawdzać co może być w pierwszej
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- vicek
- zahartowany metalizator
jak to co , BehemethOlo pisze:zajebistą mamy trzecią ligę w kraju :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Masachist i Evil Machine!Olo pisze:zajebistą mamy trzecią ligę w kraju :)
- nicram
Nigdy nie rozumiałem popularności tego zespołu na tym forum. Nie mówię, że są źli. Nie. Są po prostu mega przeciętni. Już wiem skąd ta popularność, Warcrimer się tutaj udzielał/udziela.Plagueis pisze:No weź... :)nicram pisze:To prawda. Nie zawodzą. Plasują się w ścisłej czołówce 3 ligi, ale bez szans na awans. :-)
Masachist to chyba oczywistość, ale skąd Ci wyszło Evil Machine? Masachist każdym swoim wydawnictwem gniecie Voidhanger mocno, mocno. Zresztą to jak porównywać Forda Mustanga 1968 z Syrenką 104. Rozumiem jednak, że smaki są różne, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie potępiam przecież, że uważasz zaściankowy i wtórny Voidhanger za najlepszy zespół metalowy w tym kraju.est pisze:Masachist i Evil Machine!Olo pisze:zajebistą mamy trzecią ligę w kraju :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Rozumiem, że Masachist nie jest zaściankowy i wtórny? ;)
Voidhanger w swojej stylistyce jest w ścisłej czołówce w kraju (osobiście stawiam na równi z Witchmaster) i udzielanie się tutaj Warcrimera nie ma nic do rzeczy. Pisanie, że to trzecia liga uważam za wielce niepoważne. :)
Voidhanger w swojej stylistyce jest w ścisłej czołówce w kraju (osobiście stawiam na równi z Witchmaster) i udzielanie się tutaj Warcrimera nie ma nic do rzeczy. Pisanie, że to trzecia liga uważam za wielce niepoważne. :)
Ostatnio zmieniony 28-02-2018, 14:38 przez Plagueis, łącznie zmieniany 1 raz.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Zabawne, jak pokrętnie musi sobie człowiek tłumaczyć coś, co powoduje u niego dysonans poznawczy :)nicram pisze: Nigdy nie rozumiałem popularności tego zespołu na tym forum. Nie mówię, że są źli. Nie. Są po prostu mega przeciętni. Już wiem skąd ta popularność, Warcrimer się tutaj udzielał/udziela.
Może z Twoich zachwytów w wątku im poświęconym?nicram pisze: Masachist to chyba oczywistość, ale skąd Ci wyszło Evil Machine?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- trup

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- nicram
Szanuję to. Naprawdę. Co nie zmienia faktu, że muzykę Voidhanger traktuję jako wtórną i nudną. Witchmaster? No nie przekonasz mnie jednak, że Voidhanger stał koło jedynki i dwójki Witchmaster. Bo dla mnie to kompletnie nie ta klasa.Plagueis pisze:Rozumiem, że Masachist nie jest zaściankowy i wtórny? ;)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Mnie tam nie nudzi, wręcz przeciwnie - zajebiście mi się słucha wszystkich materiałów V; z nowym zapewne będzie podobnie. Jedynka Witchmaster to klasyk powstały w nieco innym czasie, więc chyba nie za bardzo jest sens porównywać ją z dokonaniami Voidhanger. Pisząc, że to ta sama liga, miałem na myśli raczej poziom obu kapel.
- Mental
jest jakieś opóźnienie w wysyłce, czy blackcomp jak zwykle wali w chuja? nie zamawiałem z agonii, bo jakoś nie mam do nich zaufania, ale zaczynam żałować.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Premiera jest jutro.Mental pisze:jest jakieś opóźnienie w wysyłce, czy blackcomp jak zwykle wali w chuja? nie zamawiałem z agonii, bo jakoś nie mam do nich zaufania, ale zaczynam żałować.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Mental
no co ty kurwa nie powiesz?
WYSYLKA SIE OPOZNI BO JAKIES PROBLEMY W TLOCZNI NAJPRAWDOPODOBNIEJ OKOLO7 MARCA BEDZIE WYSYLKA
takie coś wysrał blackcomp.
WYSYLKA SIE OPOZNI BO JAKIES PROBLEMY W TLOCZNI NAJPRAWDOPODOBNIEJ OKOLO7 MARCA BEDZIE WYSYLKA
takie coś wysrał blackcomp.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
A cóż to jest, ten blackcomp i którędy to to sra?
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
To oczywiste, a ten kto napisze złe słowo, ma gwarantowany śmietanowy wpierdol na najbliższym koncercie. Nie wierzę w to co tu czytam.nicram pisze: Nigdy nie rozumiałem popularności tego zespołu na tym forum. Nie mówię, że są źli. Nie. Są po prostu mega przeciętni. Już wiem skąd ta popularność, Warcrimer się tutaj udzielał/udziela.
Zaściankowy? Niby dlaczego? Wtórny? Podaj mi nazwy kapel krajowych, które nie są wtórne, albo bądź tak uprzejmy i podaj mi od razu kilka nazw kapel ze świata, które nie babrają się w przeszłości. Wydaje mi się, że to słabe argumenty. Co do płyty, nie wiem po co filozofować. Z tego co zdążyłem usłyszeć, panowie muzycy tego nie robią, stosując jedyną słuszną zasadę, czyli koko dżambo i do przodu. Bez świeczek , nabożnego stękania i tej całej zwykle zbędnej błazenady. To jest metal, oparty na najlepszych wzorcach. Brudny, szybki, mocny, z konkretnym darciem mordy. Oczywiście może się nie podobać. W czasach sojowego latte oraz metalowców używających maseczek i kremów do twarzy, wszystko jest możliwe.nicram pisze:Masachist to chyba oczywistość, ale skąd Ci wyszło Evil Machine? Masachist każdym swoim wydawnictwem gniecie Voidhanger mocno, mocno. Zresztą to jak porównywać Forda Mustanga 1968 z Syrenką 104. Rozumiem jednak, że smaki są różne, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie potępiam przecież, że uważasz zaściankowy i wtórny Voidhanger za najlepszy zespół metalowy w tym kraju.est pisze:Masachist i Evil Machine!Olo pisze:zajebistą mamy trzecią ligę w kraju :)
-
Pamiętając poprzednie dokonania Voidhanger i swoją reakcję na muzykę, a przecież całkiem niedawno miałem do czynienia z ich splitem z Witchmaster, którego nota-bene obie strony były równe, włączyłem dostępny odsłuch nowego albumu.
I co by nie mówić, a przecież "znam,cenię i szanuję" za poprzednie wydawnictwa - to już po kilku minutach doszedłem do wniosku, że mam do czynienia z klasycznym połączeniem prostytucji z muzyką - no coś tu, kurwa, nie gra.
To mój odbiór i jak widzę nie jestem sam w podobieństwie odczuć - muzyka jest generalnie OK, a nawet bardziej niż OK , tylko odnosząc się do wcześniejszych wydawnictw brakuje mi ważnych punktów w nowym Voidhanger - poziomu dźwięku, który ukazałaby, tak jak poprzednio, ten jebany gniew i negację otoczenia, których mi brakuje, napierania do przodu z każdym następnym numerem......jakoś za czysto, za klarownie, za.......grzecznie?
Co do formy i odbioru na koncertach - nie mam najmniejszych wątpliwości, że nowe utwory się sprawdzą, motoryka jest świetna.
I co by nie mówić, a przecież "znam,cenię i szanuję" za poprzednie wydawnictwa - to już po kilku minutach doszedłem do wniosku, że mam do czynienia z klasycznym połączeniem prostytucji z muzyką - no coś tu, kurwa, nie gra.
To mój odbiór i jak widzę nie jestem sam w podobieństwie odczuć - muzyka jest generalnie OK, a nawet bardziej niż OK , tylko odnosząc się do wcześniejszych wydawnictw brakuje mi ważnych punktów w nowym Voidhanger - poziomu dźwięku, który ukazałaby, tak jak poprzednio, ten jebany gniew i negację otoczenia, których mi brakuje, napierania do przodu z każdym następnym numerem......jakoś za czysto, za klarownie, za.......grzecznie?
Co do formy i odbioru na koncertach - nie mam najmniejszych wątpliwości, że nowe utwory się sprawdzą, motoryka jest świetna.
- Gall
Tak właśnie jest.535 pisze:Bez świeczek , nabożnego stękania i tej całej zwykle zbędnej błazenady. To jest metal, oparty na najlepszych wzorcach. Brudny, szybki, mocny, z konkretnym darciem mordy. Oczywiście może się nie podobać. W czasach sojowego latte oraz metalowców używających maseczek i kremów do twarzy, wszystko jest możliwe.
Dodam jeszcze, że taki Voidhanger, ujmując rzecz obrazowo, bierze za klapy takie Masachisty, Behemothy i... (kurwa, gros kapel w zasadzie) i napierdala nimi o ściany. Za to ich tak bardzo cenię. Wielu opisuje swoją muzykę jako agresywną, ale ostatecznie agresja kończy się na opisach. Z Voidhanger to zupełnie, zupełnie inna sprawa.
Ostatnio zmieniony 01-03-2018, 20:00 przez Gall, łącznie zmieniany 1 raz.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.