SHIRO-ISHII (math/grind/death)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

SHIRO-ISHII (math/grind/death)

05-03-2018, 10:17

Obrazek

USA, stan Nju Jork. Czterech muzyków pod szyldem SHIRO-ISHII debiutuje albumem "Zhongma". serwując weykręconą w granicach rozsądki mieszankę mathcore'a, grindu i death metalu. Mze i odkrywcze to nie jet i tego typu granie szczyt popularności osiągnęło jakieś 10-12 lat temu (Psyopus, #12LLY, Orgone), ale zważywszy, że teraz tak się już nie gra, to to wydawnictwo wydaje się być sensowne i do tego dobre jakościowo. Jest technicznie, ale bez usilnego molestowania gryfu. Partie basu są absolutnie fantastyczne.

Myślę, że np kolega Plagueis powinien to obadać, bo zdaje się, że lubi tego typu granie.

Pod słuchania i pobrania za darmo na obozowisku:

https://shiro-ishii.bandcamp.com/releases
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: SHIRO-ISHII (math/grind/death)

05-03-2018, 11:33

Bardzo fajna polecanka, zdecydowanie dla mnie - dzięki! :)
Widzę, że materiał fizycznie nie istnieje, ale za to zespół udostępnia płytkę za free, więc nie omieszkałem skorzystać.

Pierwszy odsłuch.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ