NA CO JEST TERAZ HYPE ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: NA CO JEST TERAZ HYPE ?
1.listonosz
2.autor tekstów na jakimś regionalnym portalu informacyjnym
3.tapicer
3.tapicer
-
- weteran forumowych bitew
4. Snycerz
5. Zaplatacz limitowanych edycji lin okrętowych
5. Zaplatacz limitowanych edycji lin okrętowych
-
- postuje jak opętany!
trzeba wyboldowac JANUSZA zeby bylo wiadomo, ze chodzi o JANUSZA pracujacego w magazynie, a nie pracownika magazynu jako takiego? :)
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
6. kucharz okrętowy - specjalizacja - ważenie pudding'u
7. tłumacz z serbskiego na łużycki
8. zbieracz darni i mchu oraz liści paproci. w Kampinosie.
7. tłumacz z serbskiego na łużycki
8. zbieracz darni i mchu oraz liści paproci. w Kampinosie.
Poro
-
- postuje jak opętany!
to jest dobry szczal! sam wykonywalem te czynnosc hobbystycznie zeszlej niedzieli, po czym onanizowalem sie - juz w domu - dzwiekami takimi i owymi, natchniony lesna przygodaAscetic pisze: 8. zbieracz darni i mchu oraz liści paproci. w Kampinosie.
- dzik
- zahartowany metalizator
A dlaczego tapicer? Jak zostać tapicerem?nagrobek pisze:1.listonosz
3.tapicer
dobry kościół to kościół spalony
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Fajnie, zwłaszcze że chyba dotychczas pisałeś że Furia to gówno i nie-bm. Czas zabrać się za ich lepsze płyty.Bloodcult pisze:FURIA Księżyc Milczy Luty / Guido
Yare Yare Daze
- Bloodcult
Zgadza się. Jak przestali grać / udawać że grają Black Metal to wyszło im to na dobre.
- Drone
O, to, to. "Księżyc" deklasuje wszystko, co nagrali do tej pory.Bloodcult pisze:Zgadza się. Jak przestali grać / udawać że grają Black Metal to wyszło im to na dobre.
A co do hype'u, to obserwuję ogromny trend na zespoły stoner/doom, głównie te spod znaku "weed", "bong", "dope" itd. Frekwencja jest zadziwiająca, a co najśmieszniejsze, tak jak już powiedziano wyżej, polskie stonery cieszą się szczególną estymą - przykład: koncert BONGZILLA w Warszawie, jako support BELZEBONG. 1/3 sali wyszła po BELZEBONG. Rozumiem nawet to, ale jednocześnie bawi mnie, jak po takim koncercie słyszę młodzieńców rozprawiających, że BELZEBONG wypadł zajebiście, a BONGZILLA to jakieś gówno z blackowymi wokalami. :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rejwan
Furia to tylko dwie pierwsze płyty + huta laura live. później to już nudna hipsteriada.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
o whuj motzny rak, dobrze, ze wyroslemBloodcult pisze:Batushka >>> GhostMedard pisze:Batushke też trzeba traktować jako hype. (..)
Hmm Ghost? :)
NOWOŚCI:hcpig pisze:PS: Bloodcult, z ciekawści, zapodaj top dziesięć płyt ze swojego prywatnego hajpu (powiedzmy, do roku wstecz).
hype prawdziwy:
FURIA Księżyc Milczy Luty / Guido
prawie hype:
CULTES DES GHOULES Coven
SATYRICON Deep Calleth Upon Deep
URFAUST Empty Space Meditation
MERKABAH Million Miles
STAROCIE:
ARMIA Ultima Thule
COIL Black Antlers
GENESIS Selling England by the Pound
TOMASZ BUDZYŃSKI Luna
WISHBONE ASH Wishbone Ash / Argus
ANTYHYPE
czyli "nie kminię skąd zachwyty nad...."
BOLZER, ULVER, BLAZE OF PERDITION, ALUK TODOLO, TEITANBLOOD, THAW, EVILFEAST
nie kminię też stawiania "Podnoszenia Czarów" nad "Pogrzebem w Karczmie"
woodpecker from space
- SODOMOUSE
o , to jest hype, kasetowa edycja Goatmoon "Death before dishonour"....z 1o lat temu, to winyl mi za tyle poszedł (limit 11o szt) i byłem
bardzo zadowolony...
https://www.ebay.de/itm/Black-Metal-Tap ... SwwB1apWO5" onclick="window.open(this.href);return false;
bardzo zadowolony...
https://www.ebay.de/itm/Black-Metal-Tap ... SwwB1apWO5" onclick="window.open(this.href);return false;
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- uglak
Co prawda akurat Belzebong troche mi sie przyjadl, ale rozumiem hype na koncerty stonerowe. Sam czesto sie na nie wybieram nawet bez sprawdzania co soba prezentuja wystepujace zespoly - swietna, niezobowiazujaca muzyka do browara.Drone pisze:O, to, to. "Księżyc" deklasuje wszystko, co nagrali do tej pory.Bloodcult pisze:Zgadza się. Jak przestali grać / udawać że grają Black Metal to wyszło im to na dobre.
A co do hype'u, to obserwuję ogromny trend na zespoły stoner/doom, głównie te spod znaku "weed", "bong", "dope" itd. Frekwencja jest zadziwiająca, a co najśmieszniejsze, tak jak już powiedziano wyżej, polskie stonery cieszą się szczególną estymą - przykład: koncert BONGZILLA w Warszawie, jako support BELZEBONG. 1/3 sali wyszła po BELZEBONG. Rozumiem nawet to, ale jednocześnie bawi mnie, jak po takim koncercie słyszę młodzieńców rozprawiających, że BELZEBONG wypadł zajebiście, a BONGZILLA to jakieś gówno z blackowymi wokalami. :)
Guilty of being right
- hcpig
Nie zauważyłem żadnego ciśnienia na BOP na forume.Bloodcult pisze:ANTYHYPE
czyli "nie kminię skąd zachwyty nad...."
BOLZER, ULVER, BLAZE OF PERDITION, ALUK TODOLO, TEITANBLOOD, THAW, EVILFEAST
Ja natomiast nie łapę całej tej nowej fali dusznego death metalu z inspiracji Incantation/Portal.
Yare Yare Daze
Naprawdę? Przecież Plastek często o nich wspominał.hcpig pisze:Nie zauważyłem żadnego ciśnienia na BOP na forume.
- Anzhelmoo
Na Belzebonga hype jest globalny - na wszelkich stoner/doom grupkach na FB, kolektyw ten jest stawiany na równi ze Sleep i Electric Wizard. Czemu? Tego nie wiem, ale myślę, że dużą rolę odegrała umiejętność odpowiedniego prowadzenia kapeli i profesjonalizm - a tego często brakuje w wypadku młodych kapel.Drone pisze:O, to, to. "Księżyc" deklasuje wszystko, co nagrali do tej pory.Bloodcult pisze:Zgadza się. Jak przestali grać / udawać że grają Black Metal to wyszło im to na dobre.
A co do hype'u, to obserwuję ogromny trend na zespoły stoner/doom, głównie te spod znaku "weed", "bong", "dope" itd. Frekwencja jest zadziwiająca, a co najśmieszniejsze, tak jak już powiedziano wyżej, polskie stonery cieszą się szczególną estymą - przykład: koncert BONGZILLA w Warszawie, jako support BELZEBONG. 1/3 sali wyszła po BELZEBONG. Rozumiem nawet to, ale jednocześnie bawi mnie, jak po takim koncercie słyszę młodzieńców rozprawiających, że BELZEBONG wypadł zajebiście, a BONGZILLA to jakieś gówno z blackowymi wokalami :)
Natomiast co do koncertu - Belzebong wypadł bardzo okej i rozumiem, że ludziom się podobało, ale żadnych młodzieńców tam nie widziałem, ani spadku frekwencji. Mam nadzieję, że z tym blackiem to cytaty wymyślony, inaczej zaburzy mi to światopogląd na temat tego, iż chodzą tam tylko wtajemniczone i ściśle wyselekcjonowane, nieprzypadkowe osoby ;) Swoją drogą uważam, iż całe te wydarzenie było jednym z lepszych, na jakich byłem.
Ale rzeczywiście - w PL stoner cieszy się stosunkowo dużą popularnością. Jeśli chodzi jednak o scenę, to jest Belzebong, Dopelord, Major Kong (zaczęli eksperymentować), Weedpecker (poszli w psychodelię), a potem długo, długo nic. Nieśmiało przebijają się też ostatnimi czasy Red Scalp, mój ulubiony Spaceslug oraz Sunnata, ale to już nieco inne tereny. A te wszystkie pozostałe kapele pokroju Weedcraft, to chyba jakiś wypadek przy pracy :p
A co do pozostałych kapel:
*BOP - kompletnie tego nie kumam, a rzeczywiście jest na nich hype. Proszę, by ktoś wytłumaczył mi ich fenomen. Słuchałem ostatniej płyty, jak i poprzedniej i miałem spory problem, by dotrwać do końca. Szczyt nudziarstwa? Czy moja ignorancja?
*Furia, Mgła i cała scena tych post brzmień. Poza tymi flagowymi kapelami, hype pozosotałych stosunkowo szybko mija, takie coś wróżę m.in. ITE, Batushce.
*Ragehammer - szybko zaskarbili sobie serca specyficznej publiki "browarowej", nie moje klimaty. Rozumiem, że może się podobać, ale bez przesady.
* THAW - tutaj rozumiem, coraz fajniej chłopaki kombinują, choć myślałem, iż najnowsza płyta wywoła większe poruszenie.
* Obscure Sphinx - nie rozumiem :/
* Death Like Mass - ostatnio ciszej o nich, ale gdy wydawali debiutancką EPkę wszyscy się interesowali
* Anima Damnata - nową płytą powrócili do łask, bardzo dużo pozytywnych komentarzy, zaproszenie na Metalmanie itp.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- postuje jak opętany!
Dungeon Synth jest popularny bardzo gdzieniegdzie. I jeszcze prymitywny black metal nagrywany słabym sprzętem. Obowiązkowo musi to być wydane w limitowanym nakładzie i wykupione w 5 minut.
No dungeon synth w każdym radiu leci. Podobno majka jezowska jara się thangorodrim. Co to ludzie nie wymyśla.
- SODOMOUSE
Temat, który dotyczy kilkudziesięciu fanów na świecie, to nie jest hype. Niskie nakłady, taka idea tej muzyki. A to, że jest większy popytmajeku pisze:Dungeon Synth jest popularny bardzo gdzieniegdzie. I jeszczeprymitywny black metal nagrywany słabym sprzętem. Obowiązkowo musi to być wydane w limitowanym nakładzie i wykupione w 5 minut.
niż nakład, to nie hype.
NYCHTS
-
- postuje jak opętany!
Dla mnie to hajp.