Co teraz czytacie? v.2

Czytasz coś więcej niż etykiety Domestosa w kiblu?

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: Co teraz czytacie? v.2

25-03-2018, 22:29

Nie wiem czy jest po polsku, ja po angielsku czytam bo jest pdf. Na polskiej wiki jest tytuł po polsku https://pl.wikipedia.org/wiki/Przygody_Simplicissimusa" onclick="window.open(this.href);return false;

A co do tej polskiej fantasy to czytaj se dalej Brzezińską i gardź Goethem xD
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-03-2018, 22:30

Karkasonne pisze:Nie wiem czy jest po polsku, ja po angielsku czytam bo jest pdf. Na polskiej wiki jest tytuł po polsku https://pl.wikipedia.org/wiki/Przygody_Simplicissimusa" onclick="window.open(this.href);return false;

A co do tej polskiej fantasy to czytaj se dalej Brzezińską i gardź Goethem xD
A tyś czytał pani Ani książki czy tylko tak brzydko mówisz bo jesteś gburem?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

25-03-2018, 22:33

Nie czytałem, bo stwierdziłem, że jak ją cenisz wyżej niż Goethego i Cervantesa, to musisz być downem i nie zasługujesz na tak duży kredyt zaufania. Oczywiście zakładam też, że po prostu zgubiłeś się w śmieszkowaniu i za późno skapowałeś się że to bez sensu, ale musiałbyś się do tego przyznać, a wiem że tego nie zrobisz choćby skały srały. I jest opcja że to pułapka, i gdy Goethe to Celtic Frost, to Brzezińska to Oasis.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-03-2018, 22:40

Karkasonne pisze:Nie czytałem, bo stwierdziłem, że jak ją cenisz wyżej niż Goethego i Cervantesa, to musisz być downem i nie zasługujesz na tak duży kredyt zaufania. Oczywiście zakładam też, że po prostu zgubiłeś się w śmieszkowaniu i za późno skapowałeś się że to bez sensu, ale musiałbyś się do tego przyznać, a wiem że tego nie zrobisz choćby skały srały. I jest opcja że to pułapka, i gdy Goethe to Celtic Frost, to Brzezińska to Oasis.
No nie wiem stary w sumie co ci napisać bo po pierwsze - swoje zdanie podtrzymuję, po drugie - rzeczywiście mam downa i po trzecie - skoro nie czytałeś to nie ma o czym gadać, Chyba kurwa nici z seksu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

25-03-2018, 22:48

Przeczytaj tego Simplicissimusa koniecznie. A z seksu i tak nici bo trzymam w piwnicy Rejwana i dymam go w opór do dźwięków ,,Dol Guldur", więc jak sam rozumiesz jest to dość powolna śmierć.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 07:40

Ok, ale nieprędko to nastąpi; wpisałem rzecz na listę i jest 478 w kolejce:) Zresztą uznaję książki tylko w postaci papierowej. Raczej więc nie pogadamy na ten temat w przeciągu najbliższego tygodnia. Ale krzywdzących opinii na temat Brzezińskiej, niepopartych znajomością jej prozy, ci nie zapomnę. Prężysz się jak ten kurak na stercie gnojowicy co to mu pision sterczy jak laga, a tymczasem okazuje się, że to tylko nadmuchana atrapa.

Tymczasem startuję z tym:

Obrazek
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

26-03-2018, 07:58

To mówisz, ze brzezinska taki megaklasyk ze jej nieznajomość w ogole eliminuje z dyskusji? Srogo. A listę masz fest długa, chyba za 10 lat pogadamy. A z moich list się śmiałeś.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 08:05

Karkasonne pisze:To mówisz, ze brzezinska taki megaklasyk ze jej nieznajomość w ogole eliminuje z dyskusji? Srogo. A listę masz fest długa, chyba za 10 lat pogadamy. A z moich list się śmiałeś.
Nie Sebastianie, nie mówię, że klasyk. Mówię tylko, że to jest bardzo dobra literatura, która kasuje w 10 sekund niemalże całą resztę polskiej fantasy. Mam wrażenie żeś wrzucił rzecz do tego samego worka co choćby Maję Lidię Kossakowską, a tymczasem Brzezińska to bardzo dobra pisarka wyróżniająca się z tej fantasy pulpy. Chuj tam zresztą, jak mówiłem - nie czytałeś, gówno wiesz:) Nie zamierzam cię zresztą przekonywać, bo w sumie mało mnie interesują opinie innych osób:)
Śmiałem się zaś głównie z twojego umiłowania list sporządzonych przez "mądre głowy". Ja sobie sam tworzę listę. Zresztą co innego zrobić listę książek do przeczytania, a co innego zrobić listę książek do przeczytania, ćwiczeń do zrobienia, miejsc do odwiedzenia, do tego jeszcze spisywać sny i pewnie prowadzić ewidencję pozycji seksualnych jakich się w miłosnych uściskach wypróbowało. Ty masz osobowość anankastyczną włóczykiju; ja kocham nieporządek i anarchię.
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

26-03-2018, 08:42

Sama prawda, zwłaszcza z tymi pozycjami, chociaż nie wiem skąd się dowiedziałeś. Dla mnie zawsze najpierw do mordy, a potem do dupy, nigdy odwrotnie. A u Ciebie - anarchia, swawola, kal na języku! Każdemu co jego!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 08:47

No jak to skąd się dowiedziałem? Rypałeś mnie przecież "na raka" aż sąsiad w ścianę walił, że hałasy i żyrandol mu się odrywa. Potem zapaliłem papierosa postkoitalnego, a ty otwarłeś kajecik i jąłeś szkicować cośmy tam robili. Dobrze cię znam żeglarzu.
Lubię swawole, to prawda. Mam nadzieję, że następnym razem nakłonię cię na Dirty Sancheza.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-03-2018, 09:36

WaszJudasz pisze:
Triceratops pisze: Klasyka, drukowali to w pierwszych Fantastykach w 83
Wiem, miałem (bo nie wiem, co się z tym stało...) to właśnie w postaci zszywki z wkładek z okładką z osobnego postera :)

...ale przyuważyłeś detal na okładce tej "Pochodni"? ;)
Za huja nie lapie ;) Co takiego?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Pierec
postuje jak opętany!

26-03-2018, 15:43

Obrazek

ciągle wracam. piękna sprawa.
Awatar użytkownika
Arby
rozkręca się

26-03-2018, 15:49

Pierec pisze:Obrazek

ciągle wracam. piękna sprawa.
Akurat dzisiaj wypożyczyłem z biblioteki.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-03-2018, 16:27

Obrazek
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

26-03-2018, 18:58

Karkasonne pisze:Przeczytaj tego Simplicissimusa koniecznie. A z seksu i tak nici bo trzymam w piwnicy Rejwana i dymam go w opór do dźwięków ,,Dol Guldur", więc jak sam rozumiesz jest to dość powolna śmierć.
super masz fantazje stary. nie ukrywam, że cieszy mnie to, iż stałem się czyimś obiektem zainteresowań, w dodatku tak perwersyjnych.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

26-03-2018, 19:54

Karkasonne pisze:Nie czytałem, bo stwierdziłem, że jak ją cenisz wyżej niż Goethego i Cervantesa, to musisz być downem i nie zasługujesz na tak duży kredyt zaufania. Oczywiście zakładam też, że po prostu zgubiłeś się w śmieszkowaniu i za późno skapowałeś się że to bez sensu, ale musiałbyś się do tego przyznać, a wiem że tego nie zrobisz choćby skały srały. I jest opcja że to pułapka, i gdy Goethe to Celtic Frost, to Brzezińska to Oasis.
ale Oasis to Ty szanuj... w swojej kategorii doskonały zespół.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

26-03-2018, 20:58

HSVV pisze:
Karkasonne pisze: I jest opcja że to pułapka, i gdy Goethe to Celtic Frost, to Brzezińska to Oasis.
oczywistość.

Było:

Obrazek

Jest:

Obrazek

Będzie:

Obrazek
rzułf
Karkasonne

26-03-2018, 21:58

HSVV pisze:
W jakiej kategorii? ,,ta łaska jest ładna ale głupia jak but, co puścić by zaruchac”?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 21:59

A ty co Karkas, na intelekt u kobiety patrzysz? Yeti szukasz?
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

26-03-2018, 22:24

Może bym się zawstydził lubienia Brzezińskiej gdyby nie chrzęst kabotyństwa pod zębami jak patrzę na tą dyskusję. Opowiadanie "Córki grabarza" jednym z najlepszych podsumowań natury ludzkiej, do tego ładnie sprzęgnięte w niezobowiązującą formę, dla przykładu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ