Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły
Temat, w którym można dać wyraz swojemu rozczarowaniu z powodu twórczości METALOWYCH zespołów zaczynających karierę z wysokiego pułapu, a później, na skutek własnych decyzji, staczających się muzycznie w otchłanie tandety, łatwych kompozycji, plastikowych dźwięków i nudnych rozwiązań.
Moje typy:
1. KATAKLYSM
2. THERION
3. SAMAEL
4. AMORPHIS
5. TIAMAT
Zastanawiałem się nad niemieckim CREMATORY, ARCH ENEMY i VADER, ale dwa pierwsze nigdy nie doszły do wysokiego poziomu, a ekipa Petera jednak stara się dłubać w godnej deathmetalowej materii.
Moje typy:
1. KATAKLYSM
2. THERION
3. SAMAEL
4. AMORPHIS
5. TIAMAT
Zastanawiałem się nad niemieckim CREMATORY, ARCH ENEMY i VADER, ale dwa pierwsze nigdy nie doszły do wysokiego poziomu, a ekipa Petera jednak stara się dłubać w godnej deathmetalowej materii.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wrzesień
- rozkręca się
-
Re: Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły
Carcass.
Nie mogę się przekonać do tego, co wydali po "Necroticism...". Być może słowo zeszmacić jest tutaj trochę niestosowne, bo te ich bardziej przyjazne dla ucha melodie mają swoich oddanych wyznawców, jednak nie mogę sie do tego grona zaliczyć.
Morgoth - Feel sorry for the fanatic
Nein, nein, nein. Może pod inną nazwą miało by to walory estetyczne które by do mnie w jakiś sposób przemówiły, ale nie pod szyldem Morgoth.
Nie mogę się przekonać do tego, co wydali po "Necroticism...". Być może słowo zeszmacić jest tutaj trochę niestosowne, bo te ich bardziej przyjazne dla ucha melodie mają swoich oddanych wyznawców, jednak nie mogę sie do tego grona zaliczyć.
Morgoth - Feel sorry for the fanatic
Nein, nein, nein. Może pod inną nazwą miało by to walory estetyczne które by do mnie w jakiś sposób przemówiły, ale nie pod szyldem Morgoth.
SEPTIC FLESH - z obiecującego zespołu z ciekawymi pomysłami, który rozwinął się w prawdziwą machinę z bardzo charakterystycznymi melodiami, w orkiestracyjną sraczkę, z której ciężko wyłapać jakiś charakterystyczny moment, bo wszystko zlewa się w jeden hałas.
-
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Pod CARCASS właściwie też, ale mają przebłyski w postaci kilku fajnych kawałów. Natomiast trzeci album MORGOTH to tylko epizod, który już dawno mają za sobą.Karkasonne pisze:SEPTIC FLESH - z obiecującego zespołu z ciekawymi pomysłami, który rozwinął się w prawdziwą machinę z bardzo charakterystycznymi melodiami, w orkiestracyjną sraczkę, z której ciężko wyłapać jakiś charakterystyczny moment, bo wszystko zlewa się w jeden hałas.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Samael (większość po 'Passage')
Slayer (ostatnia)
Darkthrone (CtW)
Atrocity (po 'Blut')
Voivod (pomiędzy sąsiadującymi 'Phobos' a s/t jest kosmos)
Pyogenesis (chociaż to jest kategoria 'so bad it's good')
Cryptopsy ('The Unspoken King' - chociaż muszę odświeżyć po dekadzie)
Afflicted (z genialnego progdeathu na power metal na dwójce, masakra)
Slayer (ostatnia)
Darkthrone (CtW)
Atrocity (po 'Blut')
Yare Yare Daze
-
ATROCITY - zdecydowanie tak. Totalne oddanie się klimatowi Oktober Festu. AFFLICTED też, ale przynajmniej taktownie dali sobie spokój. Reszta to epizody w twórczości, a w przypadku VOIVOD w ogóle się nie zgadzam.hcpig pisze:Samael (większość po 'Passage')
Slayer (ostatnia)
Darkthrone (CtW)
Atrocity (po 'Blut')
- nicram
Pierwsza trójka - zgadzam się. Co do Amorphis i Tiamat to nie bardzo. Wildhoney, Deeper Kind Of Slumber (Tiamat) to są znakomite płyty. Tounela, Um Universum cenię dużo bardziej niż początki. Crematory i i Arch Enemy to były szmaty od początku. :-) Obecny Vader to dla mnie synonim qrestwa. Miliony słabych Epek i słabych płyt. Nawet nie chce mi się obecnie na nich splunąć.Pacjent pisze:Temat, w którym można dać wyraz swojemu rozczarowaniu z powodu twórczości METALOWYCH zespołów zaczynających karierę z wysokiego pułapu, a później, na skutek własnych decyzji, staczających się muzycznie w otchłanie tandety, łatwych kompozycji, plastikowych dźwięków i nudnych rozwiązań.
Moje typy:
1. KATAKLYSM
2. THERION
3. SAMAEL
4. AMORPHIS
5. TIAMAT
all the monsters will break your heart
-
Ostatnie TIAMATy są przeraźliwie nudne, nie żenujące, ale jednak słabe, natomiast AMORPHIS jedzie fińską wsią i to mi nie pasuje.nicram pisze: Pierwsza trójka - zgadzam się. Co do Amorphis i Tiamat to nie bardzo. Wildhoney, Deeper Kind Of Slumber (Tiamat) to są znakomite płyty. Tounela, Um Universum cenię dużo bardziej niż początki. Crematory i i Arch Enemy to były szmaty od początku. :-) Obecny Vader to dla mnie synonim qrestwa. Miliony słabych Epek i słabych płyt. Nawet nie chce mi się obecnie na nich splunąć.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
- nicram
@PAcjent Amanethes było słabe, ale The Scarred People jest bdb, choć sam na początku nie mogłem uwierzyć Morphowi jak zachwalał. Co do Amorphis to straciłem kontakt, ale takie Eclipse i Circle wsią nie jechały. Zacny rock. Może teraz jest inaczej ale nie mogę uwierzyć, że się szmacą.
- nicram
BDB typ!SadoGoat666 pisze:Tribulation
-
Intuicyjnie zgodzę się z Tobą co do TIAMAT :) To może się podobać, ale takie "Amanethes " czy "Judas Christ" pozwoliły mi dobrze się wyspać. Co do AMORPHIS: jak raz wdepnęli w "Elegy" to przewija się cyklicznie to w ich twórczości, a nowy utwór zapowiada jakieś apogeum.nicram pisze:@PAcjent Amanethes było słabe, ale The Scarred People jest bdb, choć sam na początku nie mogłem uwierzyć Morphowi jak zachwalał. Co do Amorphis to straciłem kontakt, ale takie Eclipse i Circle wsią nie jechały. Zacny rock. Może teraz jest inaczej ale nie mogę uwierzyć, że się szmacą.
-
- weteran forumowych bitew
Keep of Kallessin - po "Reclaim" to już zupełnie inny zespół, tylko nazwa została ta sama.
- COFFIN
^This. Poza tym, chyba byłoby prościej i szybciej wpisywać nazwy, które nie dały ciała:D
'Come the Blessed Madness'
Ten temat nie ma sensu, bo niemal każda kapela miała wzloty i słabsze chwile. Natomiast wszyscy wiemy, kto jest mistrzem i najlepszym przykładem skurwienia oraz zeszmacenia, jeżeli chodzi o ten gatunek muzyki.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- zaczyna szaleć
Tak bardzo brakuje w tym gronie Kreator
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
- hcpig
Oczywiście dla niektórych nawet niewinny żarcik staje się pretekstem do nikczemnych ataków na tak zasłużony band jak Metallica.
+ 10000choloKAŁst pisze:Tak bardzo brakuje w tym gronie Kreator
Yare Yare Daze
Bądźmy precyzyjni. Zespół o którym piszesz od trzydziestu lat jest jednym wielkim żartem.
- SODOMOUSE
Xysma, Convulse,Disgrace,Sentenced....ale idąc za zmianą stylistyki, pewnie dodałbym Ulver,Beherit, Nuclear Death, Entombed, Pyogenesis...Jak sugerował Coffin. Mniej, byłoby tych którzy nie dali ciała...a dumnie nazywali je rozwojem.
Ostatnio zmieniony 03-04-2018, 21:59 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 2 razy.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4