Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły
Wątek z dupy, a w wątku samo pierdolenie. Do piachu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie pasuje.
Anathema. Nigdy jakoś specjalnie nie szalałem za ich twórczością, ale porównując ich wczesne dokonania z tym, co tworzą obecnie, to pierdolona przepaść. Tragedia pełną gębą.
Coś mi się zdaje, że wśród tych klimatycznych zespołów, które na początku lat 90-tych wydały swoje debiuty, znalazłoby się więcej takich dziwactw.Właśnie liderzy tych zespołów w wywiadach które wtedy wszyscy czytali do znudzenia powtarzali mantrę o odkrywaniu nowych rejonów, o muzycznej podróży chuj wie dokąd i tym podobne duperele.
Anathema. Nigdy jakoś specjalnie nie szalałem za ich twórczością, ale porównując ich wczesne dokonania z tym, co tworzą obecnie, to pierdolona przepaść. Tragedia pełną gębą.
Coś mi się zdaje, że wśród tych klimatycznych zespołów, które na początku lat 90-tych wydały swoje debiuty, znalazłoby się więcej takich dziwactw.Właśnie liderzy tych zespołów w wywiadach które wtedy wszyscy czytali do znudzenia powtarzali mantrę o odkrywaniu nowych rejonów, o muzycznej podróży chuj wie dokąd i tym podobne duperele.
Sporo w tym racji. Pancerni Paradise Lost, osiągnęli Himalaje spierdolenia na Host.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ocena wielkich zespołów jest trudna,535 pisze:Sporo w tym racji. Pancerni Paradise Lost, osiągnęli Himalaje spierdolenia na Host.
bo potrafią nieraz przeciętne pomysły jakoś wyprowadzić, by nie raziły aż tak bardzo.
Paradajsi potrafili na kiepskich płytach po dwa trzy kawałki bardzo dobre umieścić. Ale jak się porówna
do klasyków, to od razu słychać różnicę.
Z Anathema też jest problem,
że po wspaniałych płytach doomowych wydali b. dobre Alternative 4, czy Judgement. Daniel Cavanagh zrobił
skok w bok i swoje jedne z najlepszych
partii gitarowych nagrał na Leaving Eden
Antimatter.
Dobiero po powrocie, po przerwie,
ugrzeźli w szambie na stałe.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
Host jest wtórne, nieoryginalne, jawnie rżnięte z wiadomego zespołu, niemniej bardzo fajne. Super melodie, ładnie zaaranżowane, lubię ten album.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
One second, Host, Believe in nothing i symbol of life będę bronił, nie każdy metalowy zespół potrafił tak udanie przejść metamorfozę w rock/electro. To świadczy o talencie tych ludzi, a nie skurwieniu. W tym miejscu przedstawiłbym raczej ST z 2005 roku - jakież to było wtórne i wymęczone, że ja pierdolę.Hatefire pisze:Host jest wtórne, nieoryginalne, jawnie rżnięte z wiadomego zespołu, niemniej bardzo fajne. Super melodie, ładnie zaaranżowane, lubię ten album.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- smooker
- w mackach Zła
Kreator mnie najbardziej boli, tak samo Megadeth.choloKAŁst pisze:Tak bardzo brakuje w tym gronie Kreator
Destruction po wydaniu The Antichrist, tylko Day of Reckoning się nadaje.
Dimmu Borgir
Acid Drinkers bez Litzy daje radę od czasu do czasu. Sepultura bez Maxa to samo. To już bardziej mi pasuje wywołanie Maxa za to co robi od wydania 1. Soulfly'a.
- maciek z klanu
Ulver, deathspell omega, negura bunget
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Medard
Negura przeszła (prawie w całości) w Dordeduh, który nagrał dobra płytkę.maciek z klanu pisze:Ulver, deathspell omega, negura bunget
Ulver tylko zaczynał w bm,
nie jest przecież teraz jakiś kiepski.
-
- zahartowany metalizator
Bądź precyzyjniejszy, bo nie każdy musi wiedzieć, o co Ci chodzi :)maciek z klanu pisze:Ulver, deathspell omega, negura bunget
Negują się rozpadła i wszyscy się umówili, ze nikt nie będzie cyrkowa z reaktywacja. Gruby Nigru nie miał jednak zamiaru tego respektować, zgarnął grupę muzyków i pod tym szyldem pojechał w trasę. Dojechał do Krakowa, a jakieś dwa tygodnie później dotknął go palec Boży i umarł na sraczke z rzeżączka. Teraz nie wiadomo co się dzieje.byrgh pisze:Bądź precyzyjniejszy, bo nie każdy musi wiedzieć, o co Ci chodzi :)maciek z klanu pisze:Ulver, deathspell omega, negura bunget
- Medard
Jak to co robią ? Strugają nowe flety i trąby na drugą płytę Dordeduh.Karkasonne pisze:Negują się rozpadła i wszyscy się umówili, ze nikt nie będzie cyrkowa z reaktywacja. Gruby Nigru nie miał jednak zamiaru tego respektować, zgarnął grupę muzyków i pod tym szyldem pojechał w trasę. Dojechał do Krakowa, a jakieś dwa tygodnie później dotknął go palec Boży i umarł na sraczke z rzeżączka. Teraz nie wiadomo co się dzieje.byrgh pisze:Bądź precyzyjniejszy, bo nie każdy musi wiedzieć, o co Ci chodzi :)maciek z klanu pisze:Ulver, deathspell omega, negura bunget
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Massacre po "Inhuman Condition"...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
smooker pisze:
Acid Drinkers bez Litzy daje radę od czasu do czasu. Sepultura bez Maxa to samo. To już bardziej mi pasuje wywołanie Maxa za to co robi od wydania 1. Soulfly'a.
Z tym Soulfly to nie do końca tak - oni już od pierwszej płyty grali nieprzeciętną srakę, więc nie ma mowy o jakimś mega rozczarowaniu.
- maciek z klanu
Dzięki że mi tlumaczysz życie :) wiadomo po dokonaniach po rozpadzie że negru bez sól fara i hypogramusa nagrywał hujnie na resorach. Jedynie miał fajne okładki. Co do dordeduh to wszystko co nagrali jest bdb. Co do nowego ulver to niemilosierna sraczka dla hipsterow w czapkach. Debiut i dwójka były zajebiste. Z nowych lubię tylko te płytę live z norweska filharmonia.Medard pisze:Negura przeszła (prawie w całości) w Dordeduh, który nagrał dobra płytkę.maciek z klanu pisze:Ulver, deathspell omega, negura bunget
Ulver tylko zaczynał w bm,
nie jest przecież teraz jakiś kiepski.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Therion. Chyba nie znam większego cyrku.
-
535 pisze:Sporo w tym racji. Pancerni Paradise Lost, osiągnęli Himalaje spierdolenia na Host.
Spójrz szerzej na to co sie działo w muzyce pod koniec lat 90-tych. Anathema, Paradise Lost, nawet My Dying Bride, wszystkie one coraz smielej i dalej odchodziły od typowo posępnego, doomowego grania na rzecz wiekszych melodii, bardziej przyswajalnych piosenek które można było zanucić pod nosem. Kumpel, który był zafascynowany tą klimatyczną sceną, o mało sam nie dostał zawału jak usłyszał Theatre of Tragedy "Musik", albo jakoś tak się zwał ten album.... czegoś tak koszmarnie miałkiego, bezpłciowego i mdłego próżno było wtedy szukać. Therion, Samael, coraz bardziej wkraczali na grząskie tereny z których wiało komercją, pachniało pieniędzmi i robiło się tak nawet wizualnie o wiele przyjemniej i radośniej. Przypomnijcie sobie tylko zmianę wizerunku naszych ulubieńców - od ścinania kudłów, poprzez ubiór przeobrazili się w bardziej statecznych, zrównoważonych grajków.
-
Acid Drinkers i Soulfly to od początku było g...smooker pisze:Acid Drinkers bez Litzy daje radę od czasu do czasu. Sepultura bez Maxa to samo. To już bardziej mi pasuje wywołanie Maxa za to co robi od wydania 1. Soulfly'a.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wrzesień
- rozkręca się
O, pamiętam, że wydanie tej płyty jakoś mi się zbiegło ze świadomością, że bycie metaluchem, popierdalanie w glanach, albo zimą w rozpietej katanie, żeby było widać bluzę Vadera, jest z deczka chujowe i (być może zupełnie z przekory) wbrew powszechnemu obrzydzeniu słuchałem sobie tej płyty. Potem było jeszcze fajniejsze "Assembly", gdzie juz całkiem poszli w jakieś dicho, a potem chyba się rozpadli...Kumpel, który był zafascynowany tą klimatyczną sceną, o mało sam nie dostał zawału jak usłyszał Theatre of Tragedy "Musik", albo jakoś tak się zwał ten album.... czegoś tak koszmarnie miałkiego, bezpłciowego i mdłego próżno było wtedy szukać.
Fajne czasy :)
- Żułek
:(smooker pisze:Kreator mnie najbardziej boli, tak samo Megadeth.
ale chociaż Megadeth mieli dobre momenty co w przypadku Kreatora o to bardzo cieżko ostatnio
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist