MARZENIA KONCERTOWE

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MARZENIA KONCERTOWE

20-10-2017, 09:57

Dobra lista, kilka rzeczy u mnie też się pojawia. Chociaż Deeds of Flesh udało mi się zobaczyć już dwa razy, Hate Eternal również.
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

21-10-2017, 01:37

Elvis Presley w małym klubie pełnym rozebranych dziołch
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
hes
zaczyna szaleć

23-10-2017, 11:41

Mój misz masz:

Jeszcze niespełnione:
Iron&Wine (ale mam już bilet)

Spełnione:
Manowar, Marissa Nadler, Glen Hansard

Nierealne:
Lost Horizon
longas
rozkręca się

23-10-2017, 21:56

spełnione
sweet noise
cannibal corpse

nie do zrealizowania
dies irae
strapping young lad
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-10-2017, 00:58

Nasum pisze:
Gore_Obsessed pisze:Tabuny power/speed/thrashowych rzeczy, które nikomu nic tu nie powiedzą, więc nie ma sensu wymieniać.
Eeee, no nie bądź taki ;-) Rzuć kilka nazw.
Na przykład: ZWARTKETTERIJ, WILD DOGS, CRANIUM, VOZ, THE BATALLION, BUNKER 66, BLIZZARD (ger), DEMOLITION TRAIN, THRASH OR DIE, RANGER (fin), VÖRGUS, TORTURE (us), TYRANT (ger), TORMENT (ger), STRIKE (ita), TYRUS (aus), SITHLORD, WITCHKILLER, ROK, MANIAC (esp), OBSESSION (us), AXECUTER, FATAL EMBRACE (ger), INSANE (ita), PARAGON (ger), AT WAR, CROSSFIRE (bel), WARHEAD (bel), DESTRUCTOR (us), HYPNOSIA, IMPALER (us), INCINERATOR (swe), MASS (ger).
Niektóre nierealne, inne nierealne...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Karkasonne

27-10-2017, 06:43

A ten Ranger to nie grał dopiero co u nas?
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

27-10-2017, 06:52

Ano grali, nawet im gig robiłem, podobnie jak fatal embrace. Spoko strzały ale czy to by były jakieś moje marzenia to ciężko powiedzieć :)
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-10-2017, 20:23

ozzy pisze:Ano grali, nawet im gig robiłem, podobnie jak fatal embrace. Spoko strzały ale czy to by były jakieś moje marzenia to ciężko powiedzieć :)
Ty robiłeś? W takim razie dzięki - świetnie się bawiłem. :) Mógłbyś zrobić jeszcze na przykład fińskiego TERRORWHEEL, albo nakłonić gości z TRÖJAN do reaktywacji i tournée po Europie? ;)
FATAL EMBRACE kiedy było? I gdzie?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

29-10-2017, 21:39

Gore_Obsessed pisze:
ozzy pisze:Ano grali, nawet im gig robiłem, podobnie jak fatal embrace. Spoko strzały ale czy to by były jakieś moje marzenia to ciężko powiedzieć :)
Ty robiłeś? W takim razie dzięki - świetnie się bawiłem. :) Mógłbyś zrobić jeszcze na przykład fińskiego TERRORWHEEL, albo nakłonić gości z TRÖJAN do reaktywacji i tournée po Europie? ;)
FATAL EMBRACE kiedy było? I gdzie?
13.04.2013 w Szczecinie :) Ranger też w Szczecinie, Wawe i Wrocek ogarniał kto inny więc pewnie nie masz za co dziękować :) Zasadniczo najwięcej udaję się popełniać sztuk doomowych i deathowych, choć powoli mam to w chuju bo za bardzo w Szczecinowie nie ma gdzie grać a ludzi też jak na lekarstwo zawsze, ale to już dysputa na zupełnie inny temat.
SODOM i chuj
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2017, 11:18

Emptyset, Paul Jebanasam, The Haxan Cloak i Roly Porter na jednej scenie. Koncert najlepiej w jakiś podziemnych kazamatach lub przepasnych jaskiniach przy delikatnie tlących się żarówkach.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

13-04-2018, 14:47

na dziś Infernal Majesty grający całą "Unholier Than Thou" a przed nimi Dissection z "Reinkaos" ;-)
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

14-04-2018, 12:44

Spełnione:
Emperor - dwukrotnie. Pokazali absolutny profesjonalizm, zero odcinania kuponów. Bez porównania do innych kapel z tego samego pokolenia. Prawdopodobnie były to koncerty życia :D
Crowbar - dwukrotnie i dwukrotnie wyrwali z kapci. Kirk Windstein też okazał się przemiłym kolesiem - bardzo ciepło wspominam te spotkania
Black Sabbath - Łódź, 2014 - komentować chyba nie trzeba. Set bardzo fajny, forma zespołu satysfakcjonująca.
Anthrax - choć dziś do klasyków thrashu rzadko wracam, ich koncert wiele dla mnie znaczył - głównie sentyment odegrał dużą rolę. Okazało się, że są w fenomenalnej formie.
Destroyer666 - ich koncert sprzed 2 lat w Hydrozagadce był jednym z lepszych na których byłem. Niepowtarzalny set, unikalna forma i ta energia. U mało którego zespołu doświadczyłem czegoś takiego. Dobór miejsca też robił swoje. Chciałbym jeszcze raz wybrać się na nich w takich okolicznościach. Na Metalmanii to jednak nie było to samo.

Ponadto jestem bardzo dumny, iż widziałem Electric Wizard. Co prawda nie było to moje największe marzenie, ale teraz bardziej doceniam.

Marzenia:
Eyehategod - trasa po Europie i znów bez Polski :(
Acid Bath - praktycznie nierealne, a już na pewno w Europie
Superjoint Ritual - bdb zespół, unikalne brzmienie
Sleep - z pewnością byłoby to niesamowite przeżycie
Tormentor - cieszę się, iż się reaktywowali. Może na Brutalu ich zobaczę kolejnym.
Portal - bardzo rzadko grają, może kiedyś się uda.
Neurosis - ogromnym fanem nie jestem, ale coś mnie do nich przyciąga i z chęcią spędziłbym wieczór z ich muzyką na żywo. A jakby zagrali dużo z Eye, to już w ogóle.
Melvins/Fantomas (materiał z Director's Cut)- najlepiej oba te zespoły na jednym evencie

Całkowicie niemożliwe:
Motorhead - ich ostatni koncert w Torwarze mnie ominął, cóż - nie spodziewałem się, że to będzie ich ostatni
Heaven and Hell - ...
Emperor w latach 97-99 - co prawda nieco set krótki, ale wprost powala mnie ta energia, którą można zobaczyć na tym DVD z 99.
Thorns - :)
Necrophagia - planowałem iść na ich koncert w Poznaniu bodajże z Pungent Stench. Niestety odwołali... teraz kolejnej szansy nie będzie :(
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
hes
zaczyna szaleć

14-04-2018, 13:20

Anzhelmoo pisze: Crowbar - dwukrotnie i dwukrotnie wyrwali z kapci. Kirk Windstein też okazał się przemiłym kolesiem - bardzo ciepło wspominam te spotkania
jbc masz ich za kilka dni we Wrocławiu a w lipcu w Warszawie ;)
ODPOWIEDZ