nigdy nie miałem okazji obejrzeć DP mimo że grali wszędzie (oprócz wawy) więc chyba się skuszeShow to dynamiczna, ponad dwugodzinna podróż w czasie, w hołdzie dla byłych składów (MK 3 i MK 4) Deep Purple – jednej z najbardziej znaczących i wpływowych grup rockowych w historii muzyki.
Oczywiście Glenn zagra na gitarze basowej i zaśpiewa, ale w zespole usłyszymy również: gitara Soren Anderson, Jesper Bo Hansen na klawiszach i nowego w projekcie perkusistę Fer Escobedo.
Czerpiąc inspirację z Blackmore / Coverdale / Hughes / Lord / Paice Deep Purple MK 3 z California Jam i epoki Made in Europe, w nadchodzącym show usłyszymy klasyki z Burn, Stormbringer, Might Just Take Your Life i Mistreated, plus utwory nigdy nie wykonywane na żywo w oryginalnym składzie MK 3.
Usłyszymy również klasyczny materiał z okresu Tommy Bolin MK 4, w tym dodatek Extraordinaire „Tight-Hughes”, a także przykuwające uwagę arcydzieło Coverdale / Hughes You Keep On Moving.
Zabrzmią również hity Deep Purple Highway Star i Smoke on the Water, ponieważ, jak zauważa Glenn, „Grałem oba te kawałki gdy byłem częścią Purple i one zawsze były na naszej set liście. Jak przypomniał mi mój menadżer, pierwszy raz na żywo Smoke on The Water został zagrany w Madison Square Garden kiedy David i ja byliśmy w zespole. Był to rok1974. Uwielbiam też śpiewać Highway Star.”
Glenn Hughes (Deep Purple) 29.10.2018 Wawa Progresja
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Glenn Hughes (Deep Purple) 29.10.2018 Wawa Progresja
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Glenn Hughes (Deep Purple) 29.10.2018 Wawa Progresja
bilety po 149 jakby kogoś coś ten teges ;)
ja jednak ide, co mi tam, pośpiewam se Smoke On The Water :P mimo że nie lubie za bardzo :P
set z niedzieli:
Stormbringer
Might Just Take Your Life
Sail Away
Gettin' Tighter
You Keep on Moving
Keyboard Solo
You Fool No One
Guitar Solo
High Ball Shooter
You Fool No One (reprise)
Mistreated
Smoke on the Water / Georgia on My Mind
Highway Star
Burn
ja jednak ide, co mi tam, pośpiewam se Smoke On The Water :P mimo że nie lubie za bardzo :P
set z niedzieli:
Stormbringer
Might Just Take Your Life
Sail Away
Gettin' Tighter
You Keep on Moving
Keyboard Solo
You Fool No One
Guitar Solo
High Ball Shooter
You Fool No One (reprise)
Mistreated
Smoke on the Water / Georgia on My Mind
Highway Star
Burn
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.