Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Grajkowie z Aramgedda, LIK, Stilla grają sobie leśny rock, a miejscami nawet metal (choć tego po prawdzie było na lekarstwo tylko na pierwszej płycie). Słucha mi się ich wyśmienicie, choć niektóre zagrywki mocno kontrowersyjne. Znacie, lubicie? :-)
Ja znam tylko Falen Fran Norr, bardzo lubię, kiedyś robiłem zakupy u Sovy i w ten sposób odkryłem zespół.
A które zagrywki są kontrowersyjne?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Dragazes pisze:
A które zagrywki są kontrowersyjne?
No te indiańskie. :-) Np. w otwierającym dwójeczkę Välkommen ut. A tak przy okazji Viddernas tolv kapitel wydaje mi się ździebko lepsza od jak najbardziej cudownego debiutu.
EP "Till Trevaren" (2012) było ostatnim oficjalnym wydawnictwem zespołu. Sandström i Petterson podjęli w zeszłym roku decyzję o zakończeniu grania/nagrywania jako Lönndom. Materiał, który miał być wydany na kolejnych albumach, podobno będziemy mogli usłyszeć w utworach szwedzkiego tworu Saiva. Ktoś już się z tym zapoznał? Za dużo tego niestety nie ma, na razie tylko EP "Finnmarkens folk" i split "Grift & Saiva".
Szkoda Lonndom, ale Saiva jest bardzo dobre. Przynajmniej "Finnmarkens folk". Nie wiedziałem, że to ta sama ekipa za nimi stoi. Fajnie byłoby, gdyby wyszło także na CD (mam na winylu) a szczerze nienawidzę tego formatu...
Ktoś wie co Ci goście teraz robią? Bo jakis czas temu wypadłem z obiegu i Armagedda, LIK, Lonndom wszystko gryzie piach... ale pewnie coś dłubią w innych projektach. wiecie cos?
Saiva, Stilla… generalnie nudy, choć ta pierwsza ma momenty bdb, zwłaszcza na epkach „wcześnie-katatoniowate” i leśne numery są. Whirling to czysty pokłon dla Ved Buens Ende i muszę go odświeżyć, by się wypowiedzieć