DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

03-07-2017, 22:28

hcpig pisze:3) pomoc utalentowanego artysty Mikko Aspy
:D
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-08-2018, 08:30

Wczoraj odfoliowałem Arctic Thunder. :-) Miałem już się jej pozbyć, ale stwierdziłem, że sprawdzę jak leci z CD. Wbiło mnie w glebę. Zajebisty, gitarowy album. To co dzieje się w "Boreal Fiends" i "Inbred Vermin" mieli moje kości na pył księżycowy. i oczywiście achom i ochom nie byłoby końca, gdyby na sam koniec nie zapodali klocka p.t. "The Wyoming Distance ". Nie jest to bardzo zły kawałek, ale dobry to on też nie jest. W każdym bądź razie "Arctic Thunder" to pierwsza płyta od "Plaguewielder", którą naprawdę polubiłem.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

19-08-2018, 14:51

^idziesz w ślady pewnego byłego już forumowicza który kupował ale nie odfoliowywał płyt ????
:DDDD
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

19-08-2018, 16:07

Swoją droga nie kumam do końca tych wiader pomyj wylanych na „Arctic Thunder” w chwili premiery. Świetny, na wskroś Darkthronowski album, bez smieszków, z zimnem, rdzą i pogardą, pełen znakomitych riffów i wokali Teda. Serio jeden z częściej słuchanych przeze mnie ostatnio albumów norweskich szaleńców.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

19-08-2018, 17:57

Oferma pisze:Swoją droga nie kumam do końca tych wiader pomyj wylanych na „Arctic Thunder” w chwili premiery. Świetny, na wskroś Darkthronowski album, bez smieszków, z zimnem, rdzą i pogardą, pełen znakomitych riffów i wokali Teda. Serio jeden z częściej słuchanych przeze mnie ostatnio albumów norweskich szaleńców.
Ja też nie rozumiem, to świetna płyta. Ale tu na niektóre zespoły się napierdala z automatu. Najczęściej na podstawie tracklisty, okładki lub 10-sekundowego fragmentu z YouTube.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
nicram

26-08-2018, 19:45

Stoigniew pisze:^idziesz w ślady pewnego byłego już forumowicza który kupował ale nie odfoliowywał płyt ????
:DDDD
Tak właśnie było drogi kolego w tym przypadku. Słuchałem z yt i raz mi się podobało a raz nie. Ale kupiłem i leżała tak ze dwa lata. Robiłem mały przegląd i wpadła mi w łapska nieodfoliowana to ją napocząłem. :-) Nie żałuję, zajebisty album.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

26-08-2018, 19:52

Oferma pisze: Świetny, na wskroś Darkthronowski album, bez smieszków, z zimnem, rdzą i pogardą.
Te cechy ma tylko 'Burial Bliss', czekam aż oficjalnie potwierdzą że nie powstał w tej samej sesji co reszta utworów, to jest k***a niemożliwe.
Yare Yare Daze
[V]

26-08-2018, 19:53

ja nie czuje tej plyty do dzis,tak jakby na odpierdol powstala.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

26-08-2018, 20:00

hcpig pisze:
Oferma pisze: Świetny, na wskroś Darkthronowski album, bez smieszków, z zimnem, rdzą i pogardą.
Te cechy ma tylko 'Burial Bliss', czekam aż oficjalnie potwierdzą że nie powstał w tej samej sesji co reszta utworów, to jest k***a niemożliwe.
Ty, widzę, nadal zajebistość Burial Bliss rozpartujesz w kontekście otwierającego riffu rodem z The Beast. Zdradzę ci tajemnicę. Zajebistość tego kawałka zaczyna się od trzeciej minuty. To co słychać wcześniej to wyłącznie przystawka przed daniem głównym.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
hcpig

26-08-2018, 20:50

Jest zajebisty od początku do końca ale nie ma wała żeby pochodził z nowej ery, na bank odpad z RG, dzisiaj nie byliby mentalnie w stanie nagrać czegoś takiego.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

26-08-2018, 20:56

Niedowiarek, normalnie :D W sumie wali mnie kiedy go skomponowali. Reszta albumu robi mi przeokrutnie i zupełnie nie jest z innej parafii względem Burial Bliss.
Awatar użytkownika
nicram

26-08-2018, 21:08

Gall pisze: W sumie wali mnie kiedy go skomponowali. Reszta albumu robi mi przeokrutnie i zupełnie nie jest z innej parafii względem Burial Bliss.
No dokładnie. Nie rozumiem tego różnicowania Burial Bliss i inne kawałki. Wszystkie tworzą spójną całość, nie potrafiłbym stwierdzić, który powstał wcześniej, a który później. Zresztą co to qrwa ma za znaczenie? Takie rozkminy tylko jester potrafi czynić. :D Czemu żyję, dokąd zmierzam...:D
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 00:04

hcpig pisze:Jest zajebisty od początku do końca ale nie ma wała żeby pochodził z nowej ery, na bank odpad z RG, dzisiaj nie byliby mentalnie w stanie nagrać czegoś takiego.
Wytłumaczysz o co chodzi? Coś niby pozmieniało im się w mentalności, piąte klepki się poprzestawiały, czy jak? To wciąż jest ten sam Fenriz i Nocturno Culto, którzy mogą zrobić wszystko na co mają ochotę. Mogliby wstać pewnego dnia i nagrać równie wściekły materiał co Under a Funeral Moon, po czym dzień później nagrywać równie szczery materiał harcerski - jestem przekonany!

Niektórzy właśnie myślą, że DT zatraciło ten zmysł, który cechował ich dawniej, co jest kompletną bzdurą.

Nie wiem, czy jest to reguła, ale wydaje mi się, że te zespoły II fali, które poszły w... brzmienia "open-minded" (Mayhem, Ulver, Emperor itd) były do przodu w stosunku do konkurencji zawsze, nawet wtedy, gdy nagrywali prymitywne pierwsze krążki (będące z pozoru zaprzeczeniem "open-minded"). To by tłumaczyło dlaczego nie przepadam za Gorgoroth i coś mnie odpycha od ich muzyki. Chopy tyle lat nagrywają, raz lepiej, raz gorzej, ale jakby ligę niżej niż ww.

A Arctic Thunder bardzo dobry!
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 00:12

Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

31-08-2018, 00:18

Akurat nie zaglądałem zbyt często w forumowe wątki o nich Ale fakt faktem, często są wymieniani właśnie w pierwszej kolejności, jako tuzy i Ci najbardziej wpływowi. Nie mam pojęcia, czy jest to efekt ignorancji osób, które w ten sposób mówią, czy może naprawdę jest jakiś racjonalny powód, by ich tam stawiać. Ale dla mnie 3x NIE i co krążek to się potwierdza.

I po co takie zespoły grają? A po co takie jak Dark Fury? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi... :(
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-08-2018, 00:29

ozob pisze:Przeciez Gorgoroth poza jednym wyjatkiem to zawsze byla druga liga norweskiego BM.
WTF?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 00:54

Darkthrone, Mayhem, Burzum, Emperor, Satyricon. Przeciez tu Gorgoroth w ogole nie pasuje.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
byrgh
zahartowany metalizator

31-08-2018, 01:08

Satyricon też tak jakby nie bardzo ;)
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-08-2018, 04:29

Plyty 1-4.
Awatar użytkownika
hcpig

31-08-2018, 04:44

Anzhelmoo pisze:
Nie wiem, czy jest to reguła, ale wydaje mi się, że te zespoły II fali, które poszły w... brzmienia "open-minded" (Mayhem, Ulver, Emperor itd) były do przodu w stosunku do konkurencji zawsze, nawet wtedy, gdy nagrywali prymitywne pierwsze krążki (będące z pozoru zaprzeczeniem "open-minded"). To by tłumaczyło dlaczego nie przepadam za Gorgoroth i coś mnie odpycha od ich muzyki. Chopy tyle lat nagrywają, raz lepiej, raz gorzej, ale jakby ligę niżej niż ww.
Rozumiem o czym piszesz, ale Gorgoroth też poszedł w brzmienia 'open-minded' na swojej najlepszej (piątej) płycie i należy do tej samej kategorii co ww zespoły.
Anzhelmoo pisze: Wytłumaczysz o co chodzi? Coś niby pozmieniało im się w mentalności, piąte klepki się poprzestawiały, czy jak? To wciąż jest ten sam Fenriz i Nocturno Culto, którzy mogą zrobić wszystko na co mają ochotę. Mogliby wstać pewnego dnia i nagrać równie wściekły materiał co Under a Funeral Moon, po czym dzień później nagrywać równie szczery materiał harcerski - jestem przekonany!
Gdyby mogli to by to zrobili. Teraz pozostały im wygłupy, jakiś jabcokowy hejvi, szit wciskany pod pretekstem złożenia trybuty temu czy tamtemu albo w celu edukacji młodzieży... nie ma już tej magii a poziom np. tak niedecenianego 'Sardonic Wrath' jest nieosiągalny no ale cóż spodziewać się po gościu (Fenriz), który przerzucił się z blacku ( bo przecież 'It went plastic in '94'!) na Crystal Viper lol.
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ