NEVERMORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NEVERMORE
Przecież takie EOR zawiera jeden z najlepszych zestawów riffów jakie metalowy światek słyszał :) gdyby to było 'tylko' ładne piosenki i jeszcze ładniejsze solówki to mielibyśmy całą rzeszę godnych naśladowców, a tymczasem tych naśladowców brak.
-
Chłodu? To nie Immortal;) Na Enemies panuje klimat mroczniejszy od "Mrocznego Sromu" w wykonaniu Necrophil;)Rattlehead pisze:Solidne rzemiosło, ładne piosenki, jeszcze ładniejsze solówki, ale nic poza tym. Brak tego pierwiastka zaskoczenia i ogólnie panującego chłodu, który wszechpanował na wspomnianym Dreaming...
Poważnie - ta płyta to emocjonalny chłód, nie ściemniaj, że tego nie dostrzegasz + to o czym wspomina kolega wyżej.
- Harlequin
ale rattle z jednym ma racja: DNB ma zdecydowanie najbardziej ujmujący i 'niepowtarzalny' klimat. Takie "All play Dead" ryje banie po dzis dzien z taką samą siłą
-
W zasadzie to do Enemies włącznie Nevermore był ZESPOŁEM.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ja nie wypieram się tego, że Enemies... to solidny materiał. Tak jak wspomniałem technicznie bardzo zaawansowany warsztat gitarowy. Jednak Dreaming... ma w sobie coś bardziej wciągającego, psychodelicznego. Wpadasz w to jak w moczary za stodołą. Na żadnej innej płycie wokal Warrela nie współgrał tak idealnie z całym instrumentarium.
support music, not rumors
- Harlequin
Prawda. Pod tym względem płyta jedyna w swoim rodzaju, choć na mój gust troche za długa i na dłuższa metę za bardzo przytłaczająca własnie tym klimatem. Co nie zmeinia faktu, że to płyta wyśmienita.Rattlehead pisze:ednak Dreaming... ma w sobie coś bardziej... psychodelicznego. Wpadasz w to jak w moczary za stodołą.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
tak jest, na równi z Politics, potem 1 i enemies razem, potem endeavor i dead heart bym dał, ostatnią słuchałem raz czy dwa i nie chce mi się wracać, wolę Bon JoviMol pisze:Dreaming, Dreaming, no nie Blackult? ;)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Dziękuję za taki pałer metal!
-
- świeżak
No i już nie będzie nigdy Nevermore...
Kurwa jakie to smutne
Kurwa jakie to smutne
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ano nie będzie. Jakby co, to żale i smutki zgłaszaliśmy oraz łzy wylewaliśmy w temacie o Sanctuary, o tu:arddeth pisze:No i już nie będzie nigdy Nevermore...
Kurwa jakie to smutne
viewtopic.php?f=13&t=11722&start=20
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- świeżak
Jakbym wiedział że byłem na jego ostatnim koncercie w Polsce to na pewno bym nie wyszedł wcześniejLukass pisze:Ano nie będzie. Jakby co, to żale i smutki zgłaszaliśmy oraz łzy wylewaliśmy w temacie o Sanctuary, o tu:arddeth pisze:No i już nie będzie nigdy Nevermore...
Kurwa jakie to smutne
viewtopic.php?f=13&t=11722&start=20
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Harlequin
Świetny numer, chętnie posłucham całej płyty
- nicram
Cudowna wiadomość, że ta płyta się jednak ukaże.
all the monsters will break your heart
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Super. Czekam niecierpliwie.
- Harlequin
Fajny zestaw informacyjny: http://www.blabbermouth.net/news/warrel ... adow-work/
Blabbermouth pisze:Jens Prüter, head of A&R, and Stefan Franke, product manager of Century Media Records, say: "We are looking forward to release these 40 minutes of music in October. We and many other workmates at Century Media Records have known Warrel for years, have been through thick and thin, and are fans of his art just like the many, many people supporting him since the '80s. The dedication his band, Travis Smith and our team invested in completing 'Shadow Work' was astonishing and the entire record carries an eerie atmosphere of Warrel already feeling that this might be his last work. It is heartbreaking that he was right in the end. Rest in peace, friend."
"Shadow Work" will be released as special edition CD mediabook offering a 44-page booklet, as gatefold LP plus CD and 12-page LP booklet and on all digital platforms. Each song is illustrated by Travis Smith's art, created as his personal tribute to Warrel and further explained in his personal liner notes. Furthermore, photos, lyrics and moving statements from the musicians are included as well.
- Żułek
eeetam ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- TheDude
[youtube][/youtube]
- Żułek
[youtube][/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.