DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

Re: DARKTHRONE

02-09-2018, 17:27

Słucham sobie właśnie Under the Sign of Hell i kompletnie nie rozumiem o co wam chodzi, przecież już samo wejście garów w "Revelation of Doom" kompletnie masakruje. Ta płyta to szaleństwo, black metal w najlepszym wydaniu.
Ostatnio zmieniony 02-09-2018, 17:28 przez bullet, łącznie zmieniany 2 razy.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
byrgh
zahartowany metalizator

02-09-2018, 17:32

O nic im nie chodiz, teraz już każden będzie oponował, byle bronić swojego zdania. Przecież to norma.
Necropunk
w mackach Zła

02-09-2018, 17:39

pr0metheus pisze:
nicram pisze:uważam, że Grand Declaration of War jest parującym, plastikowym gówienkiem.
Wreszcie ktoś to napisał. Bałwochwalstwo tego albumu przez lata na forum było mocno za mocne.
No, w końcu zabrzmiał głos rozsądku.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 17:40

byrgh pisze:Jasne to jest, że nie istnieją jakiekolwiek ligi w muzyce i wszystko jest kwestią gustu =)
Mozna i tak, ale wypada sie szczerze zapytac czy jakakolwiek plyte Gorgoroth postawisz bez unikniacia mezaliansu zaraz obok ABitNS, UaFM, TH, P czy DMDS, WLA, GDoW, CH, OAC czy HLTO, F czy TS, ND, RE czy ItNE, AttWaD, IX czy DFM, PH, BitN czy chocby M, AB? No nie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

02-09-2018, 17:47

Przecież (chyba) nie w tym rzecz. Nie będę się spierał, czy lepsze to, czy tamto, każdy ma swoich faworytów. Natomiast, gdy padnie hasło norweski black metal, Gorgoroth zawsze znajdzie się w pierwszym szeregu psubratów . Nie mam co do tego cienia wątpliwości. To że ktoś tworzy se tam jakieś śmieszne ligi? Sram na to rzadkim i olewam ciepłym.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-09-2018, 18:16

535 pisze:Przecież (chyba) nie w tym rzecz. Nie będę się spierał, czy lepsze to, czy tamto, każdy ma swoich faworytów. Natomiast, gdy padnie hasło norweski black metal, Gorgoroth zawsze znajdzie się w pierwszym szeregu psubratów . Nie mam co do tego cienia wątpliwości.
+ tryliard. Własnymi preferencjami niedojrzali chłopcy próbują zafałszować historię. Ja nigdy nie kochałem Immortal, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby wpierdalać ich do jakiejś drugiej ligi, dobrze pamiętając jak ważny to był/jest zespół dla tamtej sceny.
535 pisze:To że ktoś tworzy se tam jakieś śmieszne ligi? Sram na to rzadkim i olewam ciepłym.

Tak, ale od czasu do czasu trzeba się odezwać, bo może czytają to małe dzieci, dla rozwoju których taki ozobek może mieć zły wpływ. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

02-09-2018, 18:23

Ale nikt tu nie szkaluje Gorgoroth, po prostu nie jest to zespół aż ważny dla rozwoju gatunku i legenda jak np Burzum. Ich wkład w porównaniu z wcześniej wspomnianymi był po prostu mniejszy. Bardzo lubię wczesne rzeczy do under… włącznie.
Późniejsze znałem ot tak sobie. A tu piszą, że to wielkie płyty, no to postanowiłem zreflektować zdanie. Destroyer fajna płyta. Brzmienie na pierwszy rzut ucha zaskakuje, ale riffy w pierwszym kawałku miodzio np. I melodyjki jakieś takie bardziej pasujące. AMSG tez dobre, ale no kurcze, nie jest to nic zbliżonego do mistrzostw gatunku. Pomęczę te płyty jeszcze trochę.
Apropo
Ktoś mi tam przypisał określenie melodyjek pod Entombed/Dismember gównianymi.
No…
Pozdro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 18:31

Ale nikt tu nie szkaluje Gorgoroth
Niby to takie proste a jednak niepojete. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram

02-09-2018, 18:35

Aha. Wpierdolenie jednego z najważniejszych zespołów norweskiego BM do II ligi nie jest szkalowaniem. Ozobek jest podczłowiekiem. Bez urazy oczywiście, to nie jest szkalowanie.
byrgh
zahartowany metalizator

02-09-2018, 18:39

A ja pytam, gdzie jest jakiś moder, kiedy jest potrzebny? Najlepiej wpaść z głupia frant i napierdalać przygłupimi reakcjami typu "co tu sie dzieje". Gówno się dzieje. Do roboty, łapiduchy.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 18:41

nicram pisze:Aha. Wpierdolenie jednego z najważniejszych zespołów norweskiego BM do II ligi nie jest szkalowaniem. Ozobek jest podczłowiekiem. Bez urazy oczywiście, to nie jest szkalowanie.
Takie wycieczki ad personam swiadcza, ze rozwoj emocjnalny u ciebie lezy. (:
Awatar użytkownika
nicram

02-09-2018, 18:43

Taka logika jak Twoja wskazuje raczej na słaby rozwój istoty szarej...:-(
535

02-09-2018, 18:46

Ubzdur pisze:Ale nikt tu nie szkaluje Gorgoroth, po prostu nie jest to zespół aż ważny dla rozwoju gatunku i legenda jak np Burzum. Ich wkład w porównaniu z wcześniej wspomnianymi był po prostu mniejszy.
Bzdura. Tworzyli tę scenę na równi z innymi, a właściwie tymi samymi, biorąc pod uwagę zależności personalne. Powtarzam jeszcze raz. Gorgoroth to synonim anty muzyki. Nie sądzę by ktokolwiek mający pojęcie o tej scenie dyskutował z tym oczywistym faktem. Obskurne brzmienie i odpychająca powierzchowność tego projektu pozostawiła ich tam, gdzie tkwią do tej pory. I właściwie bardzo dobrze się stało, czego dowodem jest niniejsza dyskusja. Podobnie wyglądają sprawy z Dodheimsgard, czy Mysticum. Oczywiście to wolne forum, przynajmniej do momentu interwencji napierdolonego moderatora i każdy może głosić swoją "prawdę".
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

02-09-2018, 18:48

Necropunk pisze:
pr0metheus pisze:
nicram pisze:uważam, że Grand Declaration of War jest parującym, plastikowym gówienkiem.
Wreszcie ktoś to napisał. Bałwochwalstwo tego albumu przez lata na forum było mocno za mocne.
No, w końcu zabrzmiał głos rozsądku.
Tak, jakieś łamańce, koncept-albumy, voivody w riffach, techno itp. zaorać takie gówno a w ogóle to Ildjarn zagrałby to lepiej.
Yare Yare Daze
535

02-09-2018, 18:55

hcpig pisze:
Tak, jakieś łamańce, koncept-albumy, voivody w riffach, techno itp. zaorać takie gówno a w ogóle to Ildjarn zagrałby to lepiej.
...a nie nie nie. Sam Rune Blasphemer był łaskaw stwierdzić, że choć lubi Voivod, nie ma tutaj żadnego związku, a słuchacze często to co nieznane, klasyfikują jako wpływy Kanadyjczyków...
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-09-2018, 19:03

widze ze skończyły sie wakacje i rozpoczął sie jakiś dziwny festiwal wyciągania złotych myśli z dupy, przestańcie już sapać lochy
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 19:24

nicram pisze:Taka logika jak Twoja wskazuje raczej na słaby rozwój istoty szarej...:-(
Kopiowanie w dyskusji schematow jakimi posluguje sie adwersarz swiadczy o tym, ze raczej nie nalezysz do osob blyskotliwych. No, ale ok. Rzuce ci kolejne po pytaniu o mezalians kolo ratunkowe, abys mogl obronic swoj nick na forum. Zatem, w skrocie sa zespoly nieistotne, wazne i te najwazniejsze. Pytanie, brak powstania Gorgoroth czy moze Mayhem/Darkthrone/Burzum bardziej decydowalby o obliczu sceny BM?
535

02-09-2018, 19:29

ozob pisze: Pytanie, brak powstania Gorgoroth czy moze Mayhem/Darkthrone/Burzum bardziej decydowalby o obliczu sceny BM?
Pytanie. Czy Gorgoroth tworzyli tę scenę, czy stali tam gdzie stało zomo? Nie wierzę w to, że ktokolwiek interesujący się norweskim black metalem, może deprecjonować znaczenie akurat tej kapeli. Z drugiej strony mamy taki czas, gdzie rożne historie pisane są na nowo i ta jest zapewne jedną z nich. Przyglądam się temu z rosnącym rozbawieniem.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 19:39

Przygladaj sobie z czym chcesz, ale pozwol ze zapytam: Gorgoroth = Mayhem/Darkthrone/Burzum?

Dodam, bo widze, ze celowo chcesz rozmyc, iz pytanie o tworzenie sceny nie ma zwiazku kiedy my tu roztrzasamy zagadnienia dotyczace jakosci. Stad wlasnie I i II liga czy podzial na nieistotnych, waznych i najwazniejszych.
byrgh
zahartowany metalizator

02-09-2018, 19:45

Lucek pisze:widze ze skończyły sie wakacje i rozpoczął sie jakiś dziwny festiwal wyciągania złotych myśli z dupy, przestańcie już sapać lochy
Aż wstyd przyznać rację.
ODPOWIEDZ