Odpowiedź jest banalna. B,D,G,M...Kolejność alfabetyczna. Co do "jakości". "Jakości" black metalu oczywiście. Biorąc pod uwagę całokształt działalności, Gorgoroth jest najbliżej szczytu w tej głupkowatej skądinąd, konkurencji. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Przy okazji. Roztrząsać możecie. Choćby obornik na ojcowiźnie. Natomiast nie jesteście w stanie zmienić historii norweskiego black metalu.ozob pisze:Przygladaj sobie z czym chcesz, ale pozwol ze zapytam: Gorgoroth = Mayhem/Darkthrone/Burzum?
Dodam, bo widze, ze celowo chcesz rozmyc, iz pytanie o tworzenie sceny nie ma zwiazku kiedy my tu rozstrzasamy zagadnienia dotyczace jakosci.
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DARKTHRONE
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- ozob
- zahartowany metalizator
Czyli jednak stawiasz zakamuflowany znak rownosci, a nawet sugerujesz, kto sposrod omawianych ma bardziej jakosciowa dyskografie. Brawo. O takie wywrotowe opinie nic nie robilem. (:535 pisze:Odpowiedź jest banalna. B,D,G,M...Kolejność alfabetyczna. Co do "jakości". "Jakości" black metalu oczywiście. Biorąc pod uwagę całokształt działalności, Gorgoroth jest najbliżej szczytu w tej głupkowatej skądinąd, konkurencji. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Przy okazji. Roztrząsać możecie. Choćby obornik na ojcowiźnie. Natomiast nie jesteście w stanie zmienić historii norweskiego black metalu.ozob pisze:Przygladaj sobie z czym chcesz, ale pozwol ze zapytam: Gorgoroth = Mayhem/Darkthrone/Burzum?
Dodam, bo widze, ze celowo chcesz rozmyc, iz pytanie o tworzenie sceny nie ma zwiazku kiedy my tu rozstrzasamy zagadnienia dotyczace jakosci.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Bezsensownie błędna interpretacja. Myślę, że nawet dziecko bez problemu zrozumie sens tego co napisałem. Założenie jest wyłożone czarno na białym. Za dużo kombinujesz. Wijesz się. Tracisz pewność. Uciekasz w badanie jakości. Jakości black metalu. Już samo to zasługuje na ... Sam nie wiem na co.ozob pisze:Czyli jednak stawiasz zakamuflowany znak rownosci, a nawet sugerujesz, kto sposrod omawianych ma bardziej jakosciowa dyskografie. Brawo. O takie wywrotowe opinie nic nie robilem. (:535 pisze:Odpowiedź jest banalna. B,D,G,M...Kolejność alfabetyczna. Co do "jakości". "Jakości" black metalu oczywiście. Biorąc pod uwagę całokształt działalności, Gorgoroth jest najbliżej szczytu w tej głupkowatej skądinąd, konkurencji. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Przy okazji. Roztrząsać możecie. Choćby obornik na ojcowiźnie. Natomiast nie jesteście w stanie zmienić historii norweskiego black metalu.ozob pisze:Przygladaj sobie z czym chcesz, ale pozwol ze zapytam: Gorgoroth = Mayhem/Darkthrone/Burzum?
- maciek z klanu
Japierdole co tu się dzieje. Większość nie lubi gorgoroth??
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
Po osobie przekonanej i zakochanej we wlasnej nieomylnisci spodziwalem sie wiecej, a nie tylko okraglych sformulowan krazacych wokol sedna dyskusji. Tylko tyle masz do zaoferowania? Skoro sprawa jest banalna ostateczna konkluzja powinna przyjsc ci latwo. Po co sie bawic w te niedopowiedzenia?Bezsensownie błędna interpretacja. Myślę, że nawet dziecko bez problemu zrozumie sens tego co napisałem. Założenie jest wyłożone czarno na białym. Za dużo kombinujesz. Wijesz się. Tracisz pewność. Uciekasz w badanie jakości. Jakości black metalu. Już samo to zasługuje na ... Sam nie wiem na co.
Mayhem/Darkthrone/Burzum/Emperor > Gorgoroth
Przyklepujesz?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Tak dla rozluźnienia. Zawsze rozpierdalał mnie ten faciu w kraciastej koszuli. Skąd się biorą tacy ludzie?
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ubzdur
- w mackach Zła
Ja lubię, nawet wolę od Arctic Thunder praktycznie dowolną pozycję Gorgoroth (poza Twilight, bo nie pamiętam tej płyty zupełnie i będę jutro słuchał, bo po udanym seansie z Destroyer... liczę na wiele :) )maciek z klanu pisze:Japierdole co tu się dzieje. Większość nie lubi gorgoroth??
Ostatnio zmieniony 02-09-2018, 20:42 przez Ubzdur, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Odnośnie błyskotliwości to już udowodniłeś, że lotność Twoich wywodów jest mniej więcej na poziomie parafiny. Koło ratunkowe to rzucasz sobie, bo jak kolega 535 pokazał wijesz się jak piskorz próbując ukryć brak wiedzy na temat o którym tutaj mowa. Szkoda, że tego nie dostrzegasz. Na szczęście to nie jest mój problem. Przesyłam BM buziaki od Gorgoroth dla Ciebie! :-)ozob pisze:Kopiowanie w dyskusji schematow jakimi posluguje sie adwersarz swiadczy o tym, ze raczej nie nalezysz do osob blyskotliwych. No, ale ok. Rzuce ci kolejne po pytaniu o mezalians kolo ratunkowe, abys mogl obronic swoj nick na forum. Zatem, w skrocie sa zespoly nieistotne, wazne i te najwazniejsze. Pytanie, brak powstania Gorgoroth czy moze Mayhem/Darkthrone/Burzum bardziej decydowalby o obliczu sceny BM?nicram pisze:Taka logika jak Twoja wskazuje raczej na słaby rozwój istoty szarej...:-(
all the monsters will break your heart
-
Bo Twilight of the Gods to kompletnie niezapamiętywalna płyta, najsłabsza z wyłomowych ;)Ubzdur pisze:Ja lubię, nawet wolę od Arctic Thunder praktycznie dowolną pozycję Gorgoroth (poza Twilight, bo nie pamiętam tej płyty zupełnie i będę jutro słuchał, bo po udanym seansie z Destroyer... liczę na wiele :) )maciek z klanu pisze:Japierdole co tu się dzieje. Większość nie lubi gorgoroth??
Bredzisz. Mylisz mnie z kimś innym.ozob pisze:Po osobie przekonanej i zakochanej we wlasnej nieomylnisci ...Bezsensownie błędna interpretacja. Myślę, że nawet dziecko bez problemu zrozumie sens tego co napisałem. Założenie jest wyłożone czarno na białym. Za dużo kombinujesz. Wijesz się. Tracisz pewność. Uciekasz w badanie jakości. Jakości black metalu. Już samo to zasługuje na ... Sam nie wiem na co.
- ozob
Nicram, przkro sie patrzy jak dorosly facet bierze drugiemu po kule i nie dostrzega, ze ja od poczatku twierdze, iz Gorgoroth to II liga tudziez zespol z grona tych waznych, ale nie najwazniejszych. (:
Ostatnio zmieniony 02-09-2018, 20:52 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
Ozdób nie kumam coś się czepił nicrama. Ewidentnie masz z nim problem. Gość wyraża zawsze subiektywna opinie, nie pierdoli że to czy tamto mu się podoba bo tak wypada. Japierdole weź go zablokuj i będziesz miał spokój. A tak się denerwujesz, skóra ci będzie marszxzec na staroscozob pisze:Po osobie przekonanej i zakochanej we wlasnej nieomylnisci spodziwalem sie wiecej, a nie tylko okraglych sformulowan krazacych wokol sedna dyskusji. Tylko tyle masz do zaoferowania? Skoro sprawa jest banalna ostateczna konkluzja powinna przyjsc ci latwo. Po co sie bawic w te niedopowiedzenia?Bezsensownie błędna interpretacja. Myślę, że nawet dziecko bez problemu zrozumie sens tego co napisałem. Założenie jest wyłożone czarno na białym. Za dużo kombinujesz. Wijesz się. Tracisz pewność. Uciekasz w badanie jakości. Jakości black metalu. Już samo to zasługuje na ... Sam nie wiem na co.
Mayhem/Darkthrone/Burzum/Emperor > Gorgoroth
Przyklepujesz?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ozob
Sluchaj kolego ja tu w ogole nie jestem spiety. (:
Nikt. Chyba nikt, nie pisał, że najważniejszy, ale wracając do lig. Poproszę zatem o trzydzieści ważnych norweskich kapel z tamtego czasu rozpisanych na ligi. Może to będzie ciekawsze, niż interpretacja tego o co toczy się "spór". Temat już jest. Zapraszam.
- Drone
Dla mnie sprawa jest niezwykle prosta - trzeba odpowiedzieć sobie na jedno zajebiście ważne pytanie. Bez jakiego zespołu black metal wyglądałby dzisiaj zupełnie inaczej? Bez BURZUM? Bez DARK THRONE? Bez MAYHEM? Bez IMMORTAL? Czy może bez GORGOROTH?
Daleki jestem od stawiania GORGOROTH w jakiejś mitycznej drugiej lidze, bo to przesada, ale też nie oszukujmy się, że jest to zespół, który dokonał jakiegoś przełomu czy wpisał się na listę nowatorów. Niekoniecznie to ich wina, byli chwilę później, nie wydała ich ta wytwórnia, co trzeba itd. Śmiem twierdzić, że wartość tego zespołu widać bardziej dziś niż wtedy - we wczesnych ich płytach jest sama esencja black metalu, ale brak tego jednego elementu, tego błysku, który pozwoliłby - wtedy! - mówić o nich "leaders not followers". Można wymieniać jeszcze więcej takich płyt czy zespołów, ale trzeba jednak bogom oddać, co boskie.
Podsumowując: GORGOROTH to nie jest żadna druga liga, tylko bezsprzecznie pierwsza, ale nie można ich stawiać w jednym rzędzie z MAYHEM, BURZUM, IMMORTAL i DARK THRONE (mówię o pierwszej połowie lat 90 - później bardzo różnie bywało). Wynika to nawet nie z samej muzyki, tylko z kontekstu czasów. To trochę tak, jakbyśmy postawili ASSASSIN (który bardzo cenię) obok KREATOR, DESTRUCTION i SODOM.
Daleki jestem od stawiania GORGOROTH w jakiejś mitycznej drugiej lidze, bo to przesada, ale też nie oszukujmy się, że jest to zespół, który dokonał jakiegoś przełomu czy wpisał się na listę nowatorów. Niekoniecznie to ich wina, byli chwilę później, nie wydała ich ta wytwórnia, co trzeba itd. Śmiem twierdzić, że wartość tego zespołu widać bardziej dziś niż wtedy - we wczesnych ich płytach jest sama esencja black metalu, ale brak tego jednego elementu, tego błysku, który pozwoliłby - wtedy! - mówić o nich "leaders not followers". Można wymieniać jeszcze więcej takich płyt czy zespołów, ale trzeba jednak bogom oddać, co boskie.
Podsumowując: GORGOROTH to nie jest żadna druga liga, tylko bezsprzecznie pierwsza, ale nie można ich stawiać w jednym rzędzie z MAYHEM, BURZUM, IMMORTAL i DARK THRONE (mówię o pierwszej połowie lat 90 - później bardzo różnie bywało). Wynika to nawet nie z samej muzyki, tylko z kontekstu czasów. To trochę tak, jakbyśmy postawili ASSASSIN (który bardzo cenię) obok KREATOR, DESTRUCTION i SODOM.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Ozob ma racje; obiektywnie można lubić bardziej nawet Majke Jeżowską ale jaki wpływ miał Gorgoroth na gatunek w porównaniu z np Mayhem albo Burzum? Wypłyneli na fali popularności tej sceny ale stawianie ich w jednym rzędzie z ww bandami które zainspirowały TYSIĄCE ludzi i skłoniły niejednego do sięgnięcia po gitarę wygląda po prostu śmiesznie. Leaders not followers.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Proszę po mnie nie powtarzać! Leaders not followers! ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
;) Dziwne jest to wpychanie własnych faworytów na salony za wszelką cenę. Ja np z wielu względów bardzo lubię trójkę Ulver.Ale ani to płyta wybitna ani zmieniająca bieg rzeczy, mimo że black metalowa i esencjonalna do szpiku kości.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior