DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

02-09-2018, 21:04

535 pisze:
ozob pisze:Przygladaj sobie z czym chcesz, ale pozwol ze zapytam: Gorgoroth = Mayhem/Darkthrone/Burzum?

Dodam, bo widze, ze celowo chcesz rozmyc, iz pytanie o tworzenie sceny nie ma zwiazku kiedy my tu rozstrzasamy zagadnienia dotyczace jakosci.
Odpowiedź jest banalna. B,D,G,M...Kolejność alfabetyczna. Co do "jakości". "Jakości" black metalu oczywiście. Biorąc pod uwagę całokształt działalności, Gorgoroth jest najbliżej szczytu w tej głupkowatej skądinąd, konkurencji. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Przy okazji. Roztrząsać możecie. Choćby obornik na ojcowiźnie. Natomiast nie jesteście w stanie zmienić historii norweskiego black metalu.
a więc gardzisz tego rodzaju wartościowaniem kto jest w jakiej lidze, jesteś ponad to ale będziesz sie kłócił ze Gorgoroth to jednak ten sam poziom tak ? to bardzo logiczne w sumie, radze przystopować z tym awangardowym tokiem myslenia bo chyba za bardzo odlatujesz ostatnio panie 535
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-09-2018, 21:48

byrgh pisze:
Lucek pisze:widze ze skończyły sie wakacje i rozpoczął sie jakiś dziwny festiwal wyciągania złotych myśli z dupy, przestańcie już sapać lochy
Aż wstyd przyznać rację.
znowu próbujesz sie podlizywać tak nieśmiało tak ?
tfu!
535

02-09-2018, 21:55

Z nikim się nie kłócę Lucjanie drogi. Delikatnie sugeruję, że nieuwzględnianie Gorgoroth w pierwszym szeregu kapel norweskiej fali black metalu jest kompletnym nieporozumieniem i nadużyciem. Poza tym nie wiem co powiedzieć na to, że tworząc mityczną pierwszą ligę, wymieniając nawet konkretne nazwy, pomija się Immortal. Celowo? Przypadkiem? Bo nie chcę myśleć, że przez ignorancję. I jeszcze jedno. Gdybym pchał w ten szereg Hades, czy inny Aeternus mógłbym zrozumieć oburzenie. Natomiast Gorgoroth? Jeżeli chodzi o black metal to ścisła czołówka i jedna z tych nazw które od razu przychodzą do głowy. Trochę jestem zaskoczony, że akurat tobie trzeba ten fakt przypominać.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 21:57

535 pisze:Z nikim się nie kłócę Lucjanie drogi. Delikatnie sugeruję, że nieuwzględnianie Gorgoroth w pierwszym szeregu kapel norweskiej fali black metalu jest kompletnym nieporozumieniem i nadużyciem. Poza tym nie wiem co powiedzieć na to, że tworząc mityczną pierwszą ligę, wymieniając nawet konkretne nazwy, pomija się Immortal. Celowo? Przypadkiem? Bo nie chcę myśleć, że przez ignorancję. I jeszcze jedno. Gdybym pchał w ten szereg Hades, czy inny Aeternus mógłbym zrozumieć oburzenie. Natomiast Gorgoroth? Jeżeli chodzi o black metal to ścisła czołówka i jedna z tych nazw które od razu przychodzą do głowy. Trochę jestem zaskoczony, że akurat tobie trzeba ten fakt przypominać.
Ktos tu kurwa dobrze przesledzil dyskusje. Czapki z glow. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

02-09-2018, 21:58

Immortal był wymieniany (i kilka innychteż) nie wymieniono nadal płyty Gorgoroth która mogłaby konkurować z najlepszymi wydawnictwami czołówki.
Mamy więc, marną formę koncertową, lizanie się po jajach i skurwienie.
Ostatnio zmieniony 02-09-2018, 22:02 przez wolff, łącznie zmieniany 1 raz.
Jebać żuli.
535

02-09-2018, 21:59

Naprawdę?
viewtopic.php?f=4&t=16884&p=1497771#p1497771" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 22:03

Odnies sie do dyskusji powstalej tutaj gdzie Immortal wymieniony zostal, a nie znow ucieczka na okolo. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

02-09-2018, 22:03

Mityczne ligi wzięły swój początek z tej dyskusji tutaj, zresztą, temat o ligach zupełnie bezsensowny.
Sam wspominałem o Immortal, kolejna z wielkich kapel BM która ustawia w szeregu G.
Jebać żuli.
535

02-09-2018, 22:08

ozob pisze:Odnies sie do dyskusji powstalej tutaj gdzie Immortal wymieniony zostal, a nie znow ucieczka na okolo. (:
Jaka ucieczka? Prosiłem byś utworzył te swoje ligi z trzydziestu najważniejszych norweskich nazw z tamtego okresu. Masz z tym problem? To zaskakujące, skoro z taką łatwością chcesz pominąć Gorgoroth. Zespół do szpiku kości black metalowy, rozpoznawalny, bez chwili wahania kojarzony z konkretnym czasem, sceną i jej ważnymi uczestnikami.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 22:18

Ale ja Gorgoroth wcale nie pomijam. Skad takie glupi wniosek? Ustalilsmy juz, ze dla Ciebie Gorgoroth=Mayhem/Burzum/Darkthrone. Ze ta sama liga. (:
535

02-09-2018, 22:37

W kategorii pierdolony norweski black metal, zdecydowanie. Liga, grupa, szereg, jak tam sobie chcesz to nazwać.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

02-09-2018, 22:40

ozob pisze:Ale ja Gorgoroth wcale nie pomijam. Skad takie glupi wniosek? Ustalilsmy juz, ze dla Ciebie Gorgoroth=Mayhem/Burzum/Darkthrone. Ze ta sama liga. (:
Manchester United, Liverpool, Arsenal oraz na przykład Everton to ta sama liga, czy też może nie?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

02-09-2018, 22:43

Trzy pierwsze grały w finale LM :)
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 22:49

535 pisze:W kategorii pierdolony norweski black metal, zdecydowanie. Liga, grupa, szereg, jak tam sobie chcesz to nazwać.
W kazdj lidze sa zespoly z czuba tabeli jak i jej dolow. W grupie to samo. Szereg z kolei zaczynaja wyzsi, a konczy sie na tych, ktorym mozna kufel postawic na glowie. Nie uciekniesz od wartosciowania skoro tak ci sie podzial na I i II nie podoba. Czy dalej zatem G=M/B/D/E?
Manchester United, Liverpool, Arsenal oraz na przykład Everton to ta sama liga, czy też może nie?
Oczywoscie, ale roznice w klasie widac. Dokonan pilkarskich Evretonu czy Arsenalu dla PL na arenie miedzynarodowej nie zestawisz z tym co osiagnely na tym polu United i Liverpool.

Nazwanie Gorgoroth II liga norweskiego BM jest byc moze dla rozumow niektorych forumowiczow jest zbyt wielkim uproszczeniem tudziez obelga, ale sednem calej dyskusji jest to co wyjasktawil Drone z V w odniesieniu do moich wczesniejszych postow. Gorgoroth obok Mayhem, Darkthrone, Burzum, Emperor czy Immortal postawic sie po prostu nie da.
535

02-09-2018, 23:11

ozob pisze:Gorgoroth obok Mayhem, Darkthrone, Burzum, Emperor czy Immortal postawic sie po prostu nie da.
No widzisz, a dla mnie jest naturalne, że myśląc "norweski black metal", wymieniam te nazwy jednym tchem.

edit
Zaraz zaraz, a gdzie przełomowi geniusze z Satyricon?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-09-2018, 23:17

Tez juz byli w tej dyskusji wymienieni.
No widzisz, a dla mnie jest naturalne, że myśląc "norweski black metal", wymieniam te nazwy jednym tchem.
Ale czy sa rowne? Proste pytanie. Chyba nie powienes miec problemu z odpowiedzia.
535

02-09-2018, 23:22

Jeżeli chodzi o black metal jak najbardziej. Są przynajmniej równe.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

02-09-2018, 23:26

Rozumiem, że idąc tym tropem, zasadne jest postawienie znaku równości np. między DEATH ANGEL i SLAYER? Są przynajmniej równe?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

02-09-2018, 23:33

Drone pisze:Rozumiem, że idąc tym tropem, zasadne jest postawienie znaku równości np. między DEATH ANGEL i SLAYER? Są przynajmniej równe?
Cóż to za pomysł? W tym gatunku liczy się tylko jedna kapela. Poza tym nie udawajcie towarzyszu inżynierze, że nie wiecie o czym piszę.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

02-09-2018, 23:44

@535

Wiem, o czym piszesz: że myśląc o norweskim black metalu nazwa GORGOROTH przychodzi do głowy. Szkoda, że jednak nie od razu, ale chwilę po tym, jak wymieni się już MAYHEM, DARK THRONE, BURZUM, IMMORTAL, EMPEROR i SATYRICON (a jednak).

Przeprowadźmy eksperyment myślowy: przychodzi do Ciebie młodzian, który słyszał, że jest coś takiego jak (norweski) black metal i chce posłuchać płyt, które ten gatunek ukształtowały i bez których by nie zaistniał w takiej postaci, w jakiej dziś istnieje? Mam rozumieć, że mówisz mu tak: włącz sobie DMDS formacji MAYHEM albo "Antichrist" GORGOROTH, wszystko jedno, w tym samym stopniu odcisnęli swoje piętno na black metalu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ