Kontekst powiadasz? Zatem przyblizmy. Maria zalozyl temat pt. "Wielka trojka black metalu". Sila rzeczy wytypowal 3 kapele, ktore jego zdaniem wyrastaja ponad cala reszte. Sa nimi Mayhem, Darkthrone i Burzum. Nie znalazl tam miejsca dla Satyricon, Gehenna, Emperor, Immortal czy Gorgoroth. Co robi 535? Wymienia tytuly plyt w/w zespolow, nazywa je "TROJCA" i w zasadzie zgadza sie z autorem tematu w kwestii tego, ze te 3 zepoly stoja gdzies wyzej niz reszta. Prozno tam szukac sprzeciwu. Nie ma tez choc niesmialej proby dolaczenia Gorgoroth. Ba, nazwanie tego bandu nawet nie pada, a dzis przeciez jest to zespol przynajmniej na poziomie "TROJCY". Wtedy nie byl 535? Wyjasnij prosze. (:To był zupełnie inny kontekst
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: DARKTHRONE
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
wielka trójca, czy raczej wielka nieświęta trójca to pojęcie które funkcjonowało juz w pierwszej połowie lat 90, to nie jest pomysł mariiozob pisze:Kontekst powiadasz? Zatem przyblizmy. Maria zalozyl temat pt. "Wielka trojka black metalu". Sila rzeczy wytypowal 3 kapele, ktore jego zdaniem wyrastaja ponad cala reszte. Sa nimi Mayhem, Darkthrone i Burzum. Nie znalazl tam miejsca dla Satyricon, Gehenna, Emperor, Immortal czy Gorgoroth. Co robi 535? Wymienia tytuly plyt w/w zespolow, nazywa je "TROJCA" i w zasadzie zgadza sie z autorem tematu w kwestii tego, ze te 3 zepoly stoja gdzies wyzej niz reszta. Prozno tam szukac sprzeciwu. Nie ma tez choc niesmialej proby dolaczenia Gorgoroth. Ba, nazwanie tego bandu nawet nie pada, a dzis przeciez jest to zespol przynajmniej na poziomie "TROJCY". Wtedy nie byl 535? Wyjasnij prosze. (:To był zupełnie inny kontekst
- ozob
To nie jest w tym momencie istotne. Zreszta sam Maria do sprawy podszedl subiektywnie:
Co jest istotne w ramach dyskusji prowadzonej tu w temacie to postawa 535 kiedyś i dzis.Pominę Venom i Bathory i wytypuję następująco:
1. MAYHEM
2. BURZUM
3. DARKTHRONE
Dla mnie te trzy kapele są właśnie najważniejsze.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Nie bądź upierdliwy, pierdolisz o jakiejś mojej niby postawie, która ma tutaj chuja do rzeczy. Nie ma szans, nie będę twoim chłopakiem. Widzę, że nie możesz przeżyć faktu, że czujesz temat, tylko głupio ci się do tego przyznać. Zaczynasz więc harcerskie podchody, gdy tymczasem ja staram się z każdej strony, a co najważniejsze delikatnie i bez wjazdu na chatę, pokazać, że Gorgoroth jest bliżej niż ci się wydaje. Chuj, masz swoją tezę i będziesz klepał ją do usrania. Twoje prawo. Ciekawe, że nie wyciągnąłeś mi nazw i tytułów, które dla mnie są najlepsze i które stawiam wyżej niż wszystkie wymienione. W prywatnym rankingu rzecz jasna. Poszukaj, pisałem o tym niejednokrotnie. Będziesz miał materiału na najbliższe pół roku. Będzie beczka śmiechu i krytyka jakiejś z dupy wyjętej "postawy".
Przy okazji zrobiłem takie małe prymitywne doświadczenie. Zobacz w dziale similar artists co tam ludzie majaczą. Dziwna sprawa.
https://www.metal-archives.com/bands/Mayhem/67" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Darkthrone/146" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Immortal/75" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Satyricon/341" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Bu ... ar_artists" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak myślisz, dlaczego niemal w każdym przypadku jeżeli chodzi o Norwegię bardzo bliskim, wręcz bezpośrednim skojarzeniem jest Gorgoroth, którego niby próżno szukać? Dlaczego właśnie oni? Wszyscy się mylą?
Przy okazji zrobiłem takie małe prymitywne doświadczenie. Zobacz w dziale similar artists co tam ludzie majaczą. Dziwna sprawa.
https://www.metal-archives.com/bands/Mayhem/67" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Darkthrone/146" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Immortal/75" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Satyricon/341" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/bands/Bu ... ar_artists" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak myślisz, dlaczego niemal w każdym przypadku jeżeli chodzi o Norwegię bardzo bliskim, wręcz bezpośrednim skojarzeniem jest Gorgoroth, którego niby próżno szukać? Dlaczego właśnie oni? Wszyscy się mylą?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dlaczego niemal w każdym przypadku jeżeli chodzi o metal bardzo bliskim, wręcz bezpośrednim skojarzeniem jest Metallica ? Dlaczego właśnie oni? Wszyscy się mylą?
:D :D :D
:D :D :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ozob
Dziwne by bylo, 535, gdyby Gorgoroth w "Similar artist" nie goscil. Jednakze powyzsze nie jest przedmiotem sporu. Znowu gdzies krazysz, odplywasz jak najdalej od wyjasnienia swojej postawy sprzed lat. (:
Co jest zatem przedmiotem sporu? I dlaczego wśród ośmiu, czy dziesięciu najbardziej rozpoznawalnych norweskich kapel tamtej sceny, zawsze będzie miejsce dla Gorgoroth? Ile zespołów liczy mityczna pierwsza liga? Proste pytania na które nadal nie znam odpowiedzi.
- ozob
M/B/D/I/E > GCo jest zatem przedmiotem sporu
Nikt tego nie neguje.I dlaczego wśród ośmiu, czy dziesięciu najbardziej rozpoznawalnych norweskich kapel tamtej sceny, zawsze będzie miejsce dla Gorgoroth?
A niech liczy nawet i te 3 z "Trojcy". Dlaczego, skoro uwazasz Gorgoroth za zespol przynajmniej na tym samym poziomie, wowczas zes nie oponowal?Ile zespołów liczy mityczna pierwsza liga?
Czegoś chyba nie rozumiesz. Może pytanie pomocnicze. Nie jesteś w stanie zestawić tytułów płyt przedmiotowych artystów w ten sposób by udowodnić tę tezę? Naprawdę?
- ozob
No i chuj. Znowu ucieczka, odskok, unik. Co sie kiedyś napisalo dzis prawda najwidoczniej nie jest. Woda w ustach. (:
I z tym można dyskutować. Gdy wziąć odpowiednie tytuły. Rozumisz pan, czy pan dalej brniesz? Przecież nigdzie nie pokusiłem się o szalone stwierdzenie, że wymienione w tamtym temacie płyty są słabsze, niż którakolwiek płyta G. Natomiast spokojnie mogę wskazać tytuły M/B/D/I/E/S, które ustępują temu co nagrywali Gorgoroth. Nie wiem co w tym jest trudnego? Dodatkowo należy uwzględnić fakty. Pierdolenie o braku wpływu i znaczenia w momencie gdy przez Gorgoroth przewinęła się cała śmietanka osobistości jest kompletnym kuriozum. I nawiasem mówiąc jebałby mnie ten temat, gdyby nie tak stanowcze i zdecydowane twierdzenia o ich pozycji. Kosmos. Mamy sześć kapel. Reszta w okręgówce. Chciałoby się zawołać. Gdzieście byli jak was nie było? No ale, że miałem być taki lepszy i grzeczniejszy, to pozostaje mi tylko uśmiechnąć się pod wąsem i opuścić wątek.ozob pisze:M/B/D/I/E > GCo jest zatem przedmiotem sporu
- ozob
To prawda. Jednakze wez wedlug wlasnego widzi mi sie najlepsza plyte Gorgoroth zestaw ja z M/B/D/I/E/S i zobaczysz, ze kazdy z w/w zespolow ma co najmniej 2 lepsze.Natomiast spokojnie mogę wskazać tytuły M/B/D/I/E/S, które ustępują temu co nagrywali Gorgoroth.
No i ? Przypominam, że to nie ja pisałem o wyższości Incipit Satan nad Under A Funeral Moon. Czy czymś podobnym, bo nie chce mi się nawet szukać o co dokładnie poszło. Zresztą weź sobie tytuły które wymieniłem w tamtym, tak gorącym dla ciebie temacie. Co do nich dopasujesz? Cesarskie symfonie? Nemesis Divina? Volcano? Satyricon? Krytykowaną tutaj Grand Declaration of War? Którąkolwiek płytę Immortal po trójce? Punk rockowy Darkthrone? Casioburzum, czy nie do przejścia dla przeciętnego melomana sprzężenia Gorgoroth? Myślę, że wystarczy tego dobrego.ozob pisze:To prawda. Jednakze wez wedlug wlasnego widzi mi sie najlepsza plyte Gorgoroth zestaw ja z M/B/D/I/E/S i zobaczysz, ze kazdy z w/w zespolow ma co najmniej 2 lepsze.Natomiast spokojnie mogę wskazać tytuły M/B/D/I/E/S, które ustępują temu co nagrywali Gorgoroth.
- Lukass
Dziwna jest cała ta dyskusja. Dziwna i bardzo skupiona na przeszłości. Dla mnie Gorgoroth był zawsze taką kapelą obok, nie trafia do mnie ich granie i fanem nie byłem, nie jestem, nie będę. Ale trudno im odmawiać miejsca w czołówce gatunku. Z drugiej strony, taki Trelldom/Gaahls Wyrd, a nawet God Seed, już jak najbardziej mi się podoba. Może potrzebne jest kolejne przesłuchanie.
Całkowicie natomiast popieram włączenie w dyskusję obecnej kondycji - zarówno płytowej, jak i koncertowej. Kto z klasyków jest teraz topem i pierwszą ligą? Emperor ze swoimi profesjonalnymi koncertami? Satyricon (ha ha ha)? Mayhem? Ten ostatni z albumów się broni, chociaż widać spadek formy na ostatnim, koncertowo odwala stare numery i aż tak dobrze nie jest. Wyjdzie na to, że wspomniana już leśno-zimowa Gehenna, sentymentalny Gaahls Wyrd oraz - kto wie - może właśnie antymuzyczny Gorgoroth jest w norweskim klasycznym graniu tym, co obecnie się liczy.
Całkowicie natomiast popieram włączenie w dyskusję obecnej kondycji - zarówno płytowej, jak i koncertowej. Kto z klasyków jest teraz topem i pierwszą ligą? Emperor ze swoimi profesjonalnymi koncertami? Satyricon (ha ha ha)? Mayhem? Ten ostatni z albumów się broni, chociaż widać spadek formy na ostatnim, koncertowo odwala stare numery i aż tak dobrze nie jest. Wyjdzie na to, że wspomniana już leśno-zimowa Gehenna, sentymentalny Gaahls Wyrd oraz - kto wie - może właśnie antymuzyczny Gorgoroth jest w norweskim klasycznym graniu tym, co obecnie się liczy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- vicek
obecnie kaevum numero uno
- maciek z klanu
Od jakiegoś czasu odechciewa mi się czytać to forum. Nowa generacja metaluchow mnie wkurwia. Mp3kowe doktory same i profesory.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Takie życie maćku. Przychodzą młodzi i próbują zburzyć stary porządek. Naturalna kolej rzeczy. Musi się chłopczyk jako dowartościować wrzucając Gorgoroth do II ligi. Abstrahując od faktów, historii, to trzeba się nad tym problemem pochylić z odpowiednią dozą zrozumienia. Dla kogoś kto kocha pop homusiów z GHOST, apokaliptyczne dźwięki i czyste metalowe napierdalanie Gorgoroth muszą być czymś odrzucającym. To wszystko składa się w logiczną całość. :-)maciek z klanu pisze:Od jakiegoś czasu odechciewa mi się czytać to forum. Nowa generacja metaluchow mnie wkurwia. Mp3kowe doktory same i profesory.
all the monsters will break your heart
- ozob
Tak, juz wszyscy wiemy, ze Antichrist > UaFM. To tak abstrahujac od faktow i historii. (:
Ostatnio zmieniony 05-09-2018, 09:31 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
Hahaha pięknie powiedziane. Tylko kurwa czemu muszą pisać o jakimś rozbieraniu muzyki na kawałki, jakiś bełkot pseudointelektualny to jest :)) i jeszcze napiszą że gorgoroth to jakieś trzecie ligi. Przecież to powinno być karalne. Sam nie jestem fanem gorgoroth ale kurwa zwykła elementarna wiedzą wystarcza żeby wiedzieć gdzie postawić w szeregu gorgoroth. Ale pierdolenia jest sporo o nutach i konstrukcjach muzycznych utworów a huja z tego wynika. Starczy zobaczyć tę rozbiórki utworów jakie robił drone a tych nowych użytkownik .to przepaść. Wydaje mi się też że to nie są młodzi metalowcy czy coś w tym stylu, tylko jacyś tacy nowocześni koneserzy metalu. Rękawy wydziarane w kreski i kolka, was zakręcony, nazelowane włosy. Wiadomo wygląd przede wszystkim. Zjebane czasy :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo